EtusivuKuluttajilleArtikkelitValokuitu taloyhtiöön

Valokuitu taloyhtiöön

31.8.2023

Taloyhtiön valokuituverkko parantaa huomattavasti nettiyhteyksien laatua, nostaa kiinteistön asuntojen vetovoimaa ja ennen kaikkea taloyhtiön asukkaiden asumismukavuutta. 

 

Miksi valokuitu on paras valinta taloyhtiöön?

Taloyhtiön netistä hyötyvät kaikki. Älylaitteet lisääntyvät sekä huoneistoissa että taloyhtiön kiinteistöhuollossa, ja siksi valinta on selkeä. Tarvitaan kaista, jonka vauhti ei hyydy tiukemmissakaan tilanteissa.

Paras nettiyhteys

Taloyhtiönetti on huippunopea ja toimintavarma netti, myös tulevaisuuden tarpeet huomioiden. Valokuidun tiedonsiirtokyky on lähes rajaton, ja se mahdollistaa supernopean lataus- ja lähetysnopeuden. Tieto siirtyy vauhdikkaasti verkosta laitteelle sekä päinvastoin ja viive on lähes olematon. Valokuitu ei välitä myrskyistä, ukkosista tai rankoista vesisateista – se toimii säällä kuin säällä. Kaikkien taloyhtiön asukkaiden tietokoneet, puhelimet ja tabletit toimivat häiriöttömästi yhtä aikaa, eikä naapureiden netin käyttö vaikuta toisen naapurin netin käyttöön. Kaistaa riittää kaikille!

Kannattava investointi

Edullisinta ja helpointa on ottaa valokuitu kerralla koko taloyhtiöön. Nopea internet-yhteys on panostus kiinteistön arvonnousuun, ihan samalla lailla kuin vaikkapa parvekeremontti. Valokuituliittymä nostaa taloyhtiön arvoa ja lisää taloyhtiön kiinnostavuutta sekä huoneistojen jälleenmyyntiarvoa. Valokuitu on tulevaisuudenkestävä investointi, jonka hankkiminen kannattaa.

Valokuitu on vastuullinen valinta

Valokuidulla varmistetaan suuri digiloikka pienellä hiilijalanjäljellä.

  • Valokuitu on tutkitusti ympäristöystävällinen valinta. Valokuituverkon rakentamisesta ja käyttämisestä syntyvä vuotuinen hiilidioksidipäästömäärä ei aiheuta suurta hiilijalanjälkeä.
  • Valokuitu kuluttaa sähköä yli puolet vähemmän kuin mobiiliverkko – fakta, jolla on merkitystä tiedonsiirron määrän kasvaessa jatkuvasti.
  • Valokuitukaapelin tekninen käyttöikä on vähintäänkin 50 vuotta, ja tarvittavien laitteistojen päivittämisen tarve ei ole jatkuvaa.

Valokuitu on ekologisin vaihtoehto ja varma investointi tulevaisuuteen.

Haluatko tietää lisää tutkimuksesta? Lue ajankohtainen artikkelimme: Valokuitu tutkitusti vastuullinen valinta.

Valokuidun rakentaminen taloyhtiöön ei ole hidas ja kallis projekti

Erityisesti vanhoissa taloyhtiöissä valokuidun hankintaa saattaa jarruttaa pelko korkeista remonttikustannuksista. Valokuidun käyttöönotto ei kuitenkaan yleensä vaadi kallista sisäverkkoremonttia. Tämä seikka tulee useille taloyhtiön asukkaille yllätyksenä.

Valokuidun hankkiminen taloyhtiöön voi myös olla nopea prosessi. MPY:n valokuituverkko yltää jo nykyisellään esimerkiksi Mikkelin taajamassa lähes kaikkiin taloyhtiöihin, jolloin valokuitunetti saadaan asukkaiden käyttöön jopa parissa viikossa.

MPY:n asiantuntija kartoittaa taloyhtiönne tarpeet ja etsii niihin parhaat ratkaisut varmasti ja nopeasti. Ota yhteyttä.

Miten valokuituhanke etenee?

Oma aktiivisuus kannattaa aina! Suosittelemme juttelemaan aiheesta naapureiden, isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen edustajien kanssa hyvissä ajoin ennen yhtiökokousta. Taloyhtiön asukas, isännöitsijä tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja pyytää tarjouksen taloyhtiökohtaisesta valokuituyhteydestä. Samalla kannattaa pyytää myös tarjousta taloyhtiökohtaisesta kaapeli-TV-palvelusta. Tämän jälkeen MPY:n asiantuntija kartoittaa tarkemmin taloyhtiönne tarpeet, huoneistojen lukumäärän ja taloyhtiön sisäverkon. Räätälöity tarjouksemme käsitellään yhtiökokouksessa.

MPY:n asiantuntija kannattaa pyytää taloyhtiökokoukseen paikan päälle tai etänä vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Näin kaikki saavat riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi.

Taloyhtiön liittyminen valokuituverkkoon on aina yhtiökokouksen päätös, ja se pitää viedä yhtiökokouksen viralliselle esityslistalle päätösasiana. Hankinnasta päättää yhtiökokous enemmistöpäätöksellä. Valokuituverkon rakentamiseen vaadittava rahoitus on taloyhtiön vastuulla.

Hyväksytyn päätöksen jälkeen laaditaan sopimus, jonka taloyhtiön edustaja ja MPY:n asiantuntija käyvät läpi. Samalla sovitaan aikataulusta, asukkaille tiedottamisesta ja palveluiden käyttöönotosta.

Mitä valokuituverkon käyttöönotto vaatii taloyhtiöltä?

Tuomme MPY:n valokuidun taloyhtiöön avaimet käteen -toimituksena. Rakennushankkeesta, teknisestä suunnittelusta, luvista ja käyttöönotosta vastaavat MPY urakoitsijoineen ja asentajineen.

Mikäli valokuidun runkoverkko kulkee jo taloyhtiön läheisyydessä, tai valokuitu tulee jo taloyhtiön yhteiseen tekniseen tilaan asti, käyttöönotto on nopeampaa ja rakentamisesta ei koidu isoja kustannuksia taloyhtiölle.

Toimitamme taloyhtiölaajakaistan jokaiseen huoneistoon nopeudella, josta on sopimuksessa etukäteen sovittu. Laajakaistan käyttöä varten saat reitittimen ohjeineen MPY:ltä. Se sisältyy palveluumme ja se on taloyhtiön omistama asuntoon kuuluva laite. Laitteiden toimitus sovitaan aluekohtaisesti. Esimerkiksi Mikkelissä taloyhtiön asukas voi itse noutaa reitittimen veloituksetta jo etukäteen myymälästämme osoitteesta Mikonkatu 16. Samalla meiltä saa neuvoja ja halutessaan voi tilata myös Digitalkkarit -ketjun asennus- ja opastuspalveluita.

Kiinnostaako MPY:n taloyhtiönetti? Lue lisää ja ota yhteyttä.

Valtakunnallinen Digitalkkarit –ketjumme auttaa tarvittaessa taloyhtiön tilaamien palvelujen käyttöönotossa, kuten taloyhtiölaajakaistan ja kaapeli-TV:n käyttöönotossa. Lue lisää Digitalkkarit –ketjun asennus- ja opastuspalveluista.

Mitä taloyhtiön asukkaan on hyvä huomioida

Jos asukkaalla on käytössään muiden operaattoreiden katselukortteja, nettiyhteyksiä tai muita päällekkäisiä palveluita, asukkaan tulee itse hoitaa näitä koskevat muutokset tai irtisanomiset.

Asukas voi aina tilata taloyhtiönetin perusnopeutta nopeamman netin tekemällä oman sopimuksen MPY:n kanssa. Huoneistokohtaisen lisänopeuden hinta riippuu taloyhtiöön valitusta perusnopeudesta.

Lue lisää palveluistamme taloyhtiön asukkaille.

Ota askel taloyhtiössäsi kohti valokuitua ja varmista asukastyytyväisyys tulevassakin!

Tutustu myös muihin artikkeleihimme:

Ota yhteyttä myyntiimme!

Kartoitetaan yhdessä taloyhtiönne tarpeisiin soveltuvat ratkaisut.
Tulemme mielellämme kertomaan lisää palveluistamme myös yhtiökokouksiinne.

Mikko Syrjälä

Myyntipäällikkö
kiinteistöt, As Oy:t, isännöitsijät

Karoliina Kukkonen

Myyntipäällikkö
omakotitalot, taloyhtiöasiakkaat

Janne Korhonen

vt. toimitusjohtaja