EtusivuKuluttajilleArtikkelitKysyimme 1000 suomalaiselta valokuidusta

Kysyimme 1000 suomalaiselta valokuidusta

5.6.2023

Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, jotka edistäisivät vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kotisi tai kesämökkisi internetyhteydeksi valokuitu. Se on ympäristöystävällinen ja luotettava valinta, joka auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä.  

Mitä suomalaiset ovat mieltä valokuidusta?

Kysyimme 1 000 suomalaiselta internetyhteyden valinnasta ja käyttötottumuksista. Kodin internetyhteyden valinnassa tärkeimmät valintakriteerit suomalaisille ovat 1. toimintavarmuus, 2. hinta ja 3. nopeus. Kyselymme mukaan valokuidun käyttäjillä nämä ominaisuudet ovat kohdallaan. Ylipäänsä valokuidun käyttäjät ovat kaikista tyytyväisimpiä asiakkaita: 95 % valokuidun käyttäjistä on tyytyväisiä nettiyhteyteensä.

Kotona internetyhteys helpottaa arkista asiointia ja lisää viihtyvyyttä. Suurin osa vastaajista kertoi hyödyntävänsä kodin nettiä pankkiasiointiin (83 %), uutisten seuraamiseen (76 %) ja palveluiden ostamiseen (60 %). Nettipelaamiseen ja etätyöskentelyyn internetyhteyttä hyödyntää kolmannes vastaajista. Tietoliikenneyhteyksien ympäristövaikutuksista toivotaan lisää tietoa, mutta suurin osa (74 %) näkee valokuidun ympäristöystävällisenä valintana jo nyt.

Valokuitu on ympäristöystävällinen valinta tulevaisuuteen

Talvella 2023 Green Garbon tekemän selvityksen mukaan valokuituliittymän hiilidioksidipäästöt koko vuodelta ovat samaa luokkaa kuin ajaisit autolla noin 35 kilometriä. Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin vähäiset, että ne vastaavat vain puolta promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, joilla edistää vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kodin tai kesämökin internetyhteydeksi valokuitu. Kun valitset valokuidun, et ainoastaan varmista luotettavaa ja nopeaa nettiyhteyttä, vaan teet myös vihreän valinnan ympäristön puolesta.

Valokuitu on aidosti investointi tulevaisuuteen. Internetin käyttö, erityisesti videoiden, nettipelaamisen ja muiden digipalveluiden käyttö kasvaa päivä päivältä. Jo nyt 69 prosenttia suomalaisista käyttää erilaisia suoratoistopalveluja ja tasan puolet katselee TV:tä verkkoyhteyden avulla. Valokuitu kykenee käsittelemään tämän kasvavan tietomäärän nopeasti ja tehokkaasti. Ja mikä parasta, valokuitu tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se, mitä luvataan. Mobiiliyhteyksiä kiusaavat ruuhkahuiput eivät vaivaa valokuidun käyttäjää.

Valokuitu on kestävä, luotettava ja ekologinen valinta, joka auttaa sinua elämään vastuullisemmin, vähentämään hiilijalanjälkeäsi ja nauttimaan sujuvasta ja nopeasta nettiyhteydestä nyt ja tulevaisuudessa. Tee siis tänään valinta, joka vaikuttaa huomiseen ja valitse valokuitu.

Mistä valokuitu kotiin luotettavasti?

Kun teet päätöksen valokuituyhteyden hankinnasta, valitse vakaa ja vastuullinen yhtiö, jolla on vankka kokemus alalta. Finnet-liiton jäsenyhtiönä MPY on palvellut suomalaisia asiakkaitaan eri puolilla maata jo usean sukupolven ajan. Vuosien varrella olemme rakentaneet luottamuksellisen ja kestävän toimintamallin asiakkaidemme kanssa. Tämä malli kantaa meitä edelleen, kun rakennamme ja tarjoamme valokuituliittymiä yhä laajemmille alueille Suomessa.

Me tunnemme asiakkaamme ja alueen, missä toimimme. Meiltä saat mutkattomasti henkilökohtaista palvelua ja apua kaikkiin kysymyksiisi – tutuilta ihmisiltä, jotka ymmärtävät juuri sinun tarpeesi.

Hyvä kauppatapa ja vastuullisuus ohjaavat toimintaamme. Kerromme sinulle selkeästi valokuituliittymän tuomat hyödyt ja lisäarvon sekä toimituksen sisällön ja kustannusvaikutukset. Tiedät aina, mitä saat.

Tule mukaan ja ota askel kohti kestävää ja luotettavaa tulevaisuutta MPY:n valokuidun parissa.

Lue lisää: mpy.fi/valokuitu

 

Lisätietoja tutkimuksista: 

Finnet-liitto teetti Vastakaiku-tutkimusyhtiöllä kuluttajatutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä joulukuussa 2022. Kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajia kyselyssä oli 1 000.

MPY, vastuullinFinnet-liitto ry jäsenineen sekä Valokuitunen Oy ja Valoo (Adola Oy) teettivät valokuidun hiilijalanjälkilaskelman Green Carbon -tutkimusyhtiöllä talvella 2022–2023. Green Carbon laski päästöt GHG Protocol Product Life Cycle Accounting and Reporting -standardin mukaisesti.

 

 

 

 

 

 

Tutustu myös muihin artikkeleihimme: