EtusivuKuluttajilleArtikkelitMiksi kannattaa valita taloyhtiönetti?

Miksi kannattaa valita taloyhtiönetti?

11.1.2022

Taloyhtiökokouksissa nousee usein puheenaiheeksi taloyhtiönettiin liittyminen. Osa asukkaista kannattaa liittymistä, osa ei. Päätöksenteon taustalle kaikki varmasti kaipaavat kuitenkin oleellista ja oikeaa tietoa asiasta.

Toimiva ja häiriötön nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä sähkö, vesi ja kiinteistön hoito. Jos taloyhtiöön on mahdollista tuoda nettiyhteydet valokuitua pitkin, on se järkevin ja kannattavin tapa tulevaisuutta ajatellen.

MPY:ltä asiantuntija tulee ilmaiseksi paikan päälle tai etänä yhtiökokoukseen kertomaan taloyhtiönetistä ja vastaamaan asukkaiden kysymyksiin. Ei tarvitse kuin pyytää asiantuntijamme paikalle ja kaikki saavat tarvittavat tiedot päätöksenteon tueksi samalla kertaa.

Mitä asukas tai taloyhtiö hyötyvät taloyhtiönetistä?

Asukkaalle taloyhtiön laajakaista on usein edullisin kiinteän laajakaistan ratkaisu. Yksittäin kiinteän laajakaistan kuukausihinta on noin kaksinkertainen verrattuna taloyhtiönetin hintaan.

Nopea ja häiriötön netti on ehdoton etu asuntoa myydessä. Asuntojen ja kiinteistöjen arvoa nostaa erityisesti valokuituverkkoon liittyminen ja sen kautta toimitetut nettiyhteydet.

Taloyhtiönettiin liittyminen on helppoa. Kun yhtiökokouksessa on enemmistöpäätös ja operaattorin verkko yltää taloyhtiöön ei useimmiten muita kaapelien asennuksia tarvita. Taloyhtiön sisäverkko ja tarvittava tekniikka hoituu palveluntarjoajan kautta niin, että saadaan nopeat ja hyvät yhteydet asuntoihin.

Mihin nopeutta tarvitaan?

Tiedonsiirron määrä kasvaa rajusti jatkuvasti. Aiemmin perheissä oli yksi tietokone, nyt jokaisen perheenjäsenen kännykkä sekä kaikki televisiot ovat yhteydessä verkkoon.

Televisioiden teräväpiirtokuva ja HD-lähetykset vaativat huomattavan määrän kaistaa ja esimerkiksi formuloita katsoessa kuvan nykiminen ja pätkiminen ei kenenkään mielestä ole suotavaa. Kiinteän laajakaistan kapasiteetti ja nopeus riittävät koko perheen yhtäaikaiseenkin käyttöön. Lapset pelaavat netissä, vanhemmat katsovat elokuvia ja tekevät töitä, eikä kenellekään aiheudu pätkimistä liian suuresta kuormasta. Kaikille riittää samasta yhteydestä.

Valokuitu on tulevaisuuden tarpeisiinkin riittävä yhteys. Jos nyt pystymme hoitamaan perusasiat alle 100 megatavun yhteydellä ja parhaat kiinteät yhteydet ovat useita satoja megatavuja aina 1 Gigatavuun asti, on tulevaisuuden arkipäivää, että tarvitsemme 10 ja 20 Gigatavun liittymiä. Tähän pystyy toistaiseksi vain valokuitu.

Pyydä tarjous ja esittely taloyhtiökokoukseen

Tarjouspyyntö on hyvä tehdä jo ennen taloyhtiökokousta. MPY:n myyjä tekee kartoituksen taloyhtiön sisäverkosta ja valokuituverkon saatavuudesta. Kartoituksen perusteella teemme tarjouksen. Hinnoitteluun vaikuttavat muun muassa valittu perusnopeus, muut palvelut ja sopimuksen kesto.

Taloyhtiönetin hankinnasta päättää yhtiökokous enemmistöpäätöksellä eli asia täytyy olla yhtiökokouksen virallisella esityslistalla päätösasiana.

Ota yhteyttä myyntiimme, niin etsitään paras ratkaisu taloyhtiöönne. 

Toimitus ja taloyhtiönetin käyttöönotto

Jos valokuituverkko yltää taloyhtiöön asti voi käyttöönottoasennus tapahtua parhaimmillaan viikoissa. Käyttöönottopäivä sovitaan ja MPY tiedottaa asukkaita muutoksesta ja tarvittavista toimenpiteistä, jotta muutos tapahtuu sujuvasti ilman yllätyksiä. MPY toimittaa myös tarvittavat laitteet asuntoihin käyttöohjeineen. Tarjolla on halukkaille myös suosittuja ja edullisia asennus- ja opastuspalveluita.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme: