Etusivu UUSIKuluttajilleArtikkelitValokuitu on nykyaikaisen tietoliikenteen ehdoton edellytys

Valokuitu on nykyaikaisen tietoliikenteen ehdoton edellytys

16.4.2021

Valokuitu johtaa nimensä mukaisesti valoa. Valokuidulla voidaan lähettää suuria määriä dataa suurella nopeudella. Valokuitu on ainoa tiedonsiirtotekniikka, joka pystyy vastaamaan datamäärien jatkuvaan kasvuun luotettavasti, häiriöttömästi ja nopeasti.

Tarkista valokuidun saatavuus

 

Pikalinkit sisältöön:

Mitä valokuitu on?
Miksi valita valokuitu?
Valokuidun saatavuus
Modeemin asennus
Mitä kuitu sisältää?

 

Mitä valokuitu on?

Valokuitu on hiuksenhieno, lasista tai muovista valmistettu optinen johdin, joka on sekä ominaisuuksiltaan että tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen. Valokuidulla verkon nopeus on huomattavasti suurempi, sillä informaatio siirtyy optisessa kuitukaapelissa valon voimalla. Tiedonsiirtokapasiteetti onkin lähes rajaton.

 

Näin valokuitu toimii

Valokuitu on pätkimätön liittymä, joka takaa nopeammat yhteydet usealle laitteelle samalla kertaa. Se tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se mitä luvataan. Nopeus ei riipu siitä, miten naapurit surffailevat samaan aikaan netissä, onko ulkona syysmyrsky tai asutko kaukana taajaman ulkopuolella.

Valokuituyhteys on sinun oma kaistasi nettiin, jota et jaa kenenkään muun kanssa – toisin kuin 4G- tai 5G-yhteyksien kohdalla.

 

Miksi valita valokuitu?

Nopeat tietoyhteydet ovat yhtä tärkeitä kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Kuituliittymä lisää asumismukavuutta, työnteon sujuvuutta sekä nostaa kiinteistöjen arvoa.

Etätyön yleistyminen, monipuoliset viihdepalvelut sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut vaativat kapasiteettia, jonka vain valokuitu mahdollistaa nyt ja vähintään seuraavat 50 vuotta. Myös tv-lähetykset ja -palvelut toimivat valokuituverkossa häiriöttömästi.

Tietoliikenteen ja käyttäjämäärien kasvun arvioidaan edellyttävän internetin kapasiteetin tuhatkertaistumista seuraavien kymmenen vuoden aikana. Vain valokuitu pystyy vastaamaan tähän haasteeseen ja siirtämään suuria määriä ääntä, dataa ja videota kaksisuuntaisesti ja lähes rajattomasti.
Valokuitu helpottaa koti- ja työelämääsi sekä yrityksesi liiketoiminnan sujuvaa pyörittämistä. Miksi et siis valitsisi valokuitua?

Lue miten valokuituverkko-osaamisemme kiinnostaa maailmalla.

Nettiyhteyden nopeus

Valokuituyhteys on huippunopea ja toimii aina. Kuidun kapasiteetti on lähes rajaton eivätkä muiden nettisurffailut, sääilmiöt tai taajaman ulkopuolella oleminen vaikuta sinun yhteyteesi.

Valokuituyhteys pohjautuu runkoverkossa jaettuun kapasiteettiin. Huomioitavaa on, että mobiiliin verrattuna jaettavaa on todella paljon ja kapasiteettia voidaan helposti nostaa.

Tällä hetkellä tarjoamme valokuituyhteyksiä 100M – 10G välillä.

Tutustu tarkemmin liittymiimme.

 

Valokuituliittymien hinnat

Valokuituliittymän hinta on aina aluekohtainen. Hinnat vaihtelevat riippuen siitä, onko kyseessä omakotitalo- tai paritalo, taloyhtiö vai yrityksen kiinteistöön tuotava valokuituliittymä. Liittymismaksun voi maksaa myös osissa.

Kaivuukustannukset aiheuttavat valtaosan valokuituliittymän hinnasta. Valokuituverkkoon on hyvä saada kerralla suurempi joukko liittyjiä, esimerkiksi naapurusto. Tämä pienentää kustannuksia verrattuna siihen, että kuituyhteys rakennettaisiin aina yhteen kiinteistöön kerrallaan.

Työn osuudesta valokuidun rakentamisessa on kuluttaja-asiakkaan mahdollista hakea verottajalta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys tulee kuituliittymän asennuksesta ja kuitupäätelaitteen asennuksesta ja ohjelmoinnista.

Tarkempaa tietoa liittymistämme ja niiden hinnoittelusta saat, kun otat yhteyttä kuluttajamyyntiimme tai yritysmyyntiimme.

 

Valokuidun saatavuus

Valokuitu on ylivoimainen tietoliikenneratkaisu, joka sopii kaikkiin asumismuotoihin – omakoti- tai paritaloihin, rivi- tai kerrostaloihin, vapaa-ajan asuntoihin ja toki myös yritysten kiinteistöihin. Valokuituverkkoon voidaan liittää niin vanhemmat kuin rakenteillakin olevat rakennukset.

Tarkista MPY Valokuidun saatavuus.

 

Valokuidulla teräväpiirtoa telkkariin

Valokuituyhteydellä saat käyttöösi monipuoliset tv-palvelut. MPY Kaapeli-TV koostuu kahdesta osasta: peruskanavista ja kattavasta kanavapakettitarjonnasta. Valtaosa kanavapakettien kanavista on teräväpiirtotarkkuudella, jotka vaativat Cable HD Ready -vastaanottimen ja siihen linkitetyn ohjelmakortin.

Tutustu ajantasaiseen MPY:n kanavapakettitarjontaan!

 

Modeemin asennus

Omakotitaloille Kotikuitu toteutetaan avaimet käteen -periaatteella. Itse modeemi ja asennus hoidetaan MPY:n kautta ja käyttöönotto on näin nopeaa ja helppoa asiakkaalle.

Taloyhtiöille on olemassa erilaisia ratkaisuja ja laitteet ja ohjeistus vaihtelevat aina tapauksittain.

MPY maailma -myymälästämme Mikkelin Mikonkadulta saa kätevästi hommattua tarvitsemiansa laitteita ja välineitä, myös modeemeja.

 

Modeemin suositeltu sijoitus

Reititin on hyvä sijoittaa mahdollisimman keskeiselle paikalle. Suositeltava paikka olisi mielellään jossakin ylhäällä, vaikkapa kaapin päällä.

Reitittimen sijoittamisessa on otettava huomioon myös se, että vaikka reitittimen signaali kuuluukin päätelaitteelle, päätelaitteen lähettämä paluusignaali ei välttämättä kuulu enää takaisin reitittimelle. Signaalin on oltava vahva molemmin puolin, että nettiyhteys kokonaisuutena toimii luontevasti.

Haluatko lukea aiheesta lisää? Lue kattava tietopaketti WLANista.

 

Mitä kuitu taloyhtiölle sisältää?

Taloyhtiössä tuomme kuidun talon yhteiseen laitetilaan. Kaapeli-TV ja nettiliittymät voidaan sen jälkeen toimittaa olemassa olevassa sisäverkossa. Laajakaistan nopeus riippuu saatavilla olevasta sisäverkosta.

Tutustu taloyhtiöpalveluihimme ja ota yhteyttä myyntiin.

 

Mitä kotikuitu omakotitalo- ja paritaloasukkaalle sisältää?

Valokuitu kotiisi eli Kotikuitu toteutetaan avaimet käteen -periaatteella. Asennus ja päätelaite kuuluvat hintaan. Kotikuitu mahdollistaa nettiyhteyden jo nyt jopa 900 Mbit/s -nopeudella sekä monipuolisia palveluita. Liittyminen on tehty helpoksi sekä maksuvaihtoehtoja on useita, kertamaksusta jopa 15 vuoden maksuaikaan.

Tutustu ja tee kannattava investointi.

 

Vaihda vaikeudet ja pätkivä netti valokuituun!

Tarkista valokuidun saatavuus