Etusivu UUSIKuluttajilleArtikkelitMPY:n valokuituverkko-osaaminen kiinnostaa maailmalla

MPY:n valokuituverkko-osaaminen kiinnostaa maailmalla

16.3.2021

MPY on saanut tunnustusta ja kansainvälistä näkyvyyttä valokuituverkkoinfrastruktuurin rakentamisessa. Valokuituosaamisemme kiinnostaa muita alan asiantuntijoita, ja olemmekin saaneet paljon kyselyitä aiheen tiimoilta.

Alueellisesta osaajasta kansainväliseksi valokuituverkko-osaajaksi

Osallistuimme aiemmin hankkeillamme Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailuun. Tässä kilpailussa etsittiin uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi. Kilpailun tavoitteena oli lisätä yhteisrakentamista, kokeilla uusia toimintatapoja yhteisrakentamisessa, helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja yhteistyöstä sopimista.

Saimme kilpailussa itsellemme kuntasarjan voiton. Huolellinen suunnittelu, perusteellinen valmistautuminen, tarkka aikataulutus ja yhteisvoimin tehty määrätietoinen toteuttaminen mahdollistivat parhaimman tuloksen.

Yhteisrakentaminen toi huomattavaa elinympäristön infrastruktuurin paranemista alueen asukkaille. Kaivamisesta aiheutuvia melu-, liikenne- ja muita haittoja saatiin minimoitua, kun konekaivuut tehtiin vain kerran ja maahan asennettiin kaikki tarvittava samaan aikaan. Toimijoiden välinen yhteistyö on vuosien aikana jatkuvasti kehittynyt. Jos ennen toimittiin puhtaasti omien aikataulujen mukaan ja maahan laitettiin yksi johto tai kaapeli kerrallaan, tänä päivänä asiat synkronoidaan.

Valokuituverkko-osaamisemme kiinnostaa

Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kuntasarjan voitto itsessään oli jo mieletön asia. Matkamme kuitenkin jatkui ja olimme viime joulukuussa mukana alan arvostetussa FTTH 2020 -konferenssissa. Paikalla oli ympäri maailman eri valokuituverkkorakentajia, operaattoreita sekä muita alan asiantuntijoita ja toimijoita.

MPY oli yksi puheenvuoron saaneista. Esittelimme varmasti isojen maiden mittakaavassa hyvin pienen hankkeen tuloksia ja takaisinmaksuaikoja, sekä onnistumisia ja havaintoja.

Vastaanotto oli loistava ja on poikinut paljon kyselyjä mm. Euroopan suurimpien teleyhtiöiden edustajilta. Hienointa tässä on se, että useissa eri Euroopan suurkaupungeissa vasta aletaan heräämään verkkoinfrastruktuurin rakentamiseen valokuidulla ja se onkin hieman isompi työmaa näin Etelä-Savon vinkkelistä. Tästä näkökulmasta meillä on loistava mahdollisuus tuoda osaamistamme esille. Tuomme ympäristöä ja aikaa säästäviä toteutustapoja ja innovaatioita isomman mittakaavan rakentamiseen – sekä luonnollisesti MPY:tä kartalle.

Yhteispelillä menestykseen

Yrityksessämme on ollut useampi henkilö avainasemassa tämän mahdollisuuden avaamisessa sekä MPY:n maailmankartalle tuomisessa. Nämä hienot asiat eivät ole yksilösuorituksia vaan vaativat onnistuakseen ensiluokkaisen tiimin ja saumattoman yhdessä toimimisen.

Olemme aidosti ylpeitä siitä, että olemme saaneet tuoda osaamistamme esille Suomen rajojen ulkopuolella. Tämä luo pohjaa niin omalle nykyiselle strategialle kuin auttaa myös muita teleyhtiöitä pienentämään haittoja ja rakentamaan tulevaisuuden digitalisoituvaa maailmaa.

Tavoite meillä kaikilla on yhteinen: haluamme yhdistää seutuja ja ihmisiä.