EtusivuKuluttajilleArtikkelitValokuitua Heinolan taajamien kotitalouksiin ja taloyhtiöihin

Valokuitua Heinolan taajamien kotitalouksiin ja taloyhtiöihin

15.11.2023

MPY:llä on 35 vuoden kokemus valokuituverkon rakentamisesta. Heinolan taajama-alueilla paras hetki hankkia liittymä on nyt. Kuvassa vasemmalta Niko Hämäläinen, Karoliina Kukkonen, Janne Korhonen ja Mikko Syrjälä. Artikkeli on julkaistu 15.11.2023. 

Kaivinkoneet urakoivat teiden vierustoilla hiljalleen jäätyvää maata vastaan. Valokuitumyyjät kiertävät ovelta ovelle kertomassa MPY:n valokuidusta. Mistä on oikein kyse?

– Rakennamme koko Heinolan taajama-alueen peittävää valokuituverkkoa, kertoo vt. toimitusjohtaja Janne Korhonen MPY:ltä.

Tulevaisuuden yhteydet ovat pian käden ulottuvilla

Valokuidun suosio on kasvanut ja kuituverkkojen rakentaminen käy kiivaana ympäri Suomen. Miten alkava talvi vaikuttaa rakentamisen edistymiseen?

– MPY on tehnyt rakentamispäätökset taajama-alueille Heinolassa, ja nämä lupaukset pidämme. Meillä on valokuidun rakentamisesta kokemusta 35 vuoden ajalta. Routatilanne aiheuttaa luonnollisesti rakentamiseen viivettä. Ennakkotilauksen tehneiltä pyydämme malttia. Liittymä on tulossa, vakuuttaa Korhonen.

Hintaviidakossa kokonaiskustannus ratkaisee

Valokuitu on tänä päivänä tietoliikenteen ehdoton edellytys, sillä nykykodeissa ja yrityksissä nopeat tietoyhteydet katsotaan perustarpeeksi – yhtä tärkeiksi kuin vesi, sähkö ja lämpö. Kuumille valokuitumarkkinoille ilmestyy aika ajoin uusia palveluntarjoajia. Laajasta tarjonnasta ja hintahaitarista voi olla vaikea hahmottaa, mitä omaan ostoskoriin kannattaisi poimia. Mitä valokuidun hankkimista pohtivan tulisi tietää liittymien hinnoittelusta?

– Kannattaa tutkia kokonaiskustannusta eli paljonko valokuidun liittymishinta sekä palveluiden kuukausiveloitukset tekevät yhteensä pidemmällä aikavälillä. Myös määräajan jälkeen tapahtuva hinnan muutos on syytä huomioida, myyntipäällikkö Karoliina Kukkonen suosittelee.

Kuidun rakentaminen lupaus palvelusta

MPY on jo aloittanut valokuidun runkoverkon rakentamisen Heinolan keskustataajamassa. Useilla muilla alueilla rakentaminen alkaa kuluvan vuoden aikana.

– Iso kiitos teille heinolalaisille, jotka olette valokuituliittymän jo tilanneet. Jos tilaus on vielä tekemättä, nyt kannattaa ehdottomasti toimia, Kukkonen vinkkaa.

Taloyhtiöille tarjolla kustannussäästöjä

Taloyhtiöiden kannattaa liittyä kuituun juuri nyt.

– Myöhemmin kustannukset tulevat olemaan huomattavasti korkeammat. Olen huolissani, että taloyhtiöt eivät huomaa tarttua liittymätarjoukseen nyt, kun hinta on vielä edullinen. Suosittelen etenemään ripeästi valintapäätöksen kanssa, rohkaisee Kukkonen.

Mitä tehdä, jos valokuidun tarjoama laadukas nettiyhteys kiinnostaa, mutta ei ole taloyhtiön hallituksen jäsen?

– Vuokralaisen kannattaa ottaa yhteyttä asunnon omistajaan ja kertoa valokuitutoiveistaan. Asunto-osakkeen omistaja voi ehdottaa yhtiön hallitukselle asiasta päättämistä vaikka jo ennen kevään yhtiökokousta.

 

Tutustu valokuituun ja MPY:n tarjontaan Heinolassa verkkosivuillamme.

Tutustu myös muihin artikkeleihimme:

Ota yhteyttä myyntiimme!

Kartoitetaan yhdessä taloyhtiönne tarpeisiin soveltuvat ratkaisut.
Tulemme mielellämme kertomaan lisää palveluistamme myös yhtiökokouksiinne.

Karoliina Kukkonen

Myyntipäällikkö
omakotitalot, taloyhtiöasiakkaat

Mikael Elkharam

Myyntipäällikkö
yritykset