Etusivu UUSIKuluttajilleArtikkelitTyytyväiset valokuituasiakkaat

Tyytyväiset valokuituasiakkaat

22.3.2024

Finnet-liitto ry teetti joulukuussa 2023 Kantar Finlandilla tutkimuksen, jossa kartoitettiin Finnet-ryhmän valokuituyhtiöiden mielikuvia. Tutkimusmenetelmän toteutuksessa käytettiin sekä Kantarin tutkimuspaneelia että Finnet-liiton jäsenyhtiöiden omia asiakasrekistereitä. Tutkimukseen vastasi yli 2 300 kuluttajaa, joilla on kotona käytössään valokuituyhteys. 

Mitkä seikat vaikuttavat valokuituyhtiön valintaan?

Tiedonhankinnassa käytetään suurelta osin netistä löytyviä lähteitä, ja myös lähipiirin kanssa keskustellaan asiasta. Yli 90 % vastaajista pitää valokuituyhtiön valinnassa tärkeimpinä ominaisuuksina luotettavaa kumppania, sopivaa hintaa ja vaivatonta asiointia. Kuluttajat arvostavat luotettavaa palveluntarjoajaa, jolla on monipuolinen palveluvalikoima. Vastuullisuus on erittäin tärkeää noin puolelle asiakkaista, mutta paikallisuus ei nouse kärkisijoille harkinnassa tai valinnassa Kantarin tutkimuspaneelin puolella. Yhtiöiden asiakkaista kuitenkin puolet kokee saavansa lisäarvoa paikallisuudesta. Lisäarvon kuvaillaan olevan muun muassa palvelunopeutta ja helppoutta ongelmatilanteissa.

Mitä mieltä MPY:n asiakkaat olivat?

Tyytyväisyys on valokuituasiakkaillemme tärkeä lisäarvo. 84 % MPY:n valokuituasiakkaista on tyytyväisiä MPY:n toimintaan ja palveluihin.

Meillä MPY:llä on syytä hymyillä. MPY suoriutuu erittäin hyvin asiakkaiden kokemuksen mukaan paikallisena toimijana, tavoitettavuudessa ja lupausten pitämisessä. Asiakkaistamme 78 % oli sitä mieltä, että tarjoamme aidosti asiantuntevaa palvelua, 76 % koki saavansa laatua MPY:ltä ja 78 % liputti sen puolesta, että meidät tavoittaa hyvin ja yhteyden saaminen onnistuu helposti. Meiltä saa asiantuntijuutta, laatua ja helppoa asiointia.

Luottamus ja alueiden elinvoima MPY:n toiminnan keskiössä

MPY on suunnitellut ja rakentanut toimintavarmaa valokuituverkkoa useille eri paikkakunnille jo vuodesta 1988 lähtien. MPY:n usean sukupolven mittainen menestys rakentuu luottamukseen, alueellisen elinvoiman tukemiseen ja kestävään liiketoimintaan. Tässä toimintamallissa maksimaalisen voiton tai muu pikavoittojen tavoittelu eivät ole toiminnan keskiössä, vaan luotettavuus, laatu ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja.

Valokuitu on vastuullisin valinta

Kaiken kaikkiaan valokuidun käyttäjät ovat tyytyväisimpiä netin käyttäjiä. 95 % suomalaisista on tutkitusti tyytyväisiä omaan valokuituyhteyteensä. Valokuitu takaa huippunopean, pätkimättömän netin kodin tarpeisiin. Valokuitu on myös vastuullisin ja pitkällä aikavälillä edullisin tiedonsiirtotekniikka nykyisille ja tuleville palveluille.

Vuonna 2023 Green Garbonin tekemän selvityksen mukaan valokuituliittymän hiilidioksidipäästöt koko vuodelta ovat samaa luokkaa kuin ajaisit autolla noin 35 kilometriä. Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin vähäiset, että ne vastaavat vain puolta promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

Lisäksi valokuidun käyttöikä on yli 50 vuotta. Siksi hankintapäätöstä tehdessäsi on hyvä pohtia, keneltä valokuituliittymän tilaat. Valitsemalla MPY:n, valitset paitsi huippunopean valokuituyhteyden myös sitoutuneen kumppanin, joka tekee arjestasi sujuvampaa ja yhteyksistäsi luotettavia.

Lue lisää MPY Valokuidusta: mpy.fi/valokuitu

Tutustu myös muihin artikkeleihimme: