Etusivu UUSIKuluttajilleArtikkelitVinkit kodin netin valintaan

Vinkit kodin netin valintaan

26.4.2023

Kodin nettiyhteyden hankintaa tehtäessä ensimmäinen valinta on, tuleeko kodin nettiyhteydeksi kiinteä valokuitu vai mobiilinetti. Kumpaakin tarvitaan, mutta tutkitusti paras vaihtoehto kotiin tai yritykseen on valokuitu. Se on huippunopea ja toimintavarma kiinteä nettiyhteys. Liikkuessasi kodin tai yrityksen ulkopuolella tarvitset mobiilinetin.

Miksi valokuitu on paras netti kotiin?

Valokuidussa nettiyhteys toimii aina luvatulla huippunopeudella. Netin nopeuteen eivät vaikuta ruuhka-ajat, koska et jaa yhteyttäsi naapuruston kanssa. Yhdellä valokuituliittymällä saat pätkimättömän verkon kaikille kotisi älylaitteille ja niin etätyöt kuin nettipelaaminenkin sujuvat koko perheeltä samanaikaisesti. Valokuitu takaa kotiisi toimivan netin vähintään 50 vuodeksi ja se myös nostaa kiinteistösi arvoa. Valokuitu on tutkitusti ympäristöystävällinen ja luotettava netti koko perheen tarpeisiin.

Valokuitu vai mobiili?

Finnet-liiton loppuvuodesta 2022 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan valokuidun käyttäjistä 95 prosenttia on tyytyväisiä kotinsa internetyhteyteen. Mobiilinetin käyttäjistä tyytyväisiä on vain 47 prosenttia. Internetin valinnassa tärkeimpinä kriteereinä ovatkin toimintavarmuus, hinta ja nopeus. Valokuitu vastaa kaikkiin näihin kriteereihin erinomaisin arvioin!

Voit käyttää kotona valokuitua langattomasti kaikissa laitteissasi. MPY Wifi -palvelulla voit halutessasi varmistaa huippunopean ja luotettavan langattoman yhteyden kotisi jokaiseen huoneeseen. MPY Wifi on helppo ja turvallinen palvelu, joka sisältää eero-Wifi-laitteet, kattavan etähallinta- ja tukipalvelun edullisella kk-maksulla. Lue lisää palvelustamme.

Kun siirryt kotisi ulkopuolelle kauemmaksi kotisi WiFi-kantamasta, otat käyttöösi liikkuvaan tarpeeseen tarkoitetun mobiiliyhteyden.

Varmista kokonaiskustannukset

Valokuituliittymä on pitkäikäinen sijoitus, jota käytät vuosikymmenten ajan. Valokuidun kustannukset muodostuvat valokuidun hankinnan aikaisesta liittymismaksusta sekä kuukausittaisen käytön palvelumaksusta. Liittymismaksun maksat vain kerran ja tämän jälkeen maksat kuukausittain omaan tilanteeseesi parhaiten soveltuvista palveluista.

Markkinoilla on tarjolla edullisia liittymiskampanjahintoja, joissa todellinen hinta voi kuitenkin nousta myöhemmin korkeaksi. Siksi sinun on tärkeää varmistaa liittymän kokonaiskustannukset, niin hankintahinta kuin käyttökulut, ettei yllätyksiä pääse syntymään.

MPY:n valokuitukampanjoita pääset katsomaan muun muassa verkkosivuiltamme.

Kuinka valita sopivin valokuidun toimittaja

Valitessasi valokuidun toimittajaa on sinun hyvä varmistaa ainakin seuraavat asiat.

  • Kokemus takaa sujuvan ja vastuullisen yhteistyön.
    Valokuiturakentamisessa tarvitaan kokemusta, hyvää kauppatapaa sekä lakien ja asetusten mukaisia toimintatapoja. MPY:llä on vuosikymmenten kokemus valokuiturakentamisesta ja -palveluiden toimittamisesta.
  • Henkilökohtaista palvelua asiakkaan eduksi.
    Varmista, että saat palvelua sopimuksen teonkin jälkeen. MPY ei ole kasvoton yhtiö, vaan tuttu ja kotimainen toimija. Asiakkaidemme tarpeet ovat meille sydämenasioita. Pysymme lähellä asiakkaitamme ja puhumme avoimesti ja ymmärrettävästi. Meiltä saat palvelua kasvokkain, puhelimitse tai verkon kautta.

Vieläkö mietit?

Jos joku asia mietityttää vaikkapa kodin nettiyhteyden tai valokuidun hankinnassa, ota yhteyttä. Etsitään yhdessä paras ratkaisu juuri sinun tarpeisiisi.

Voit tutustua MPY:n valokuituun ja sen hyötyihin nettisivuillamme osoitteessa mpy.fi/valokuitu

Tutustu myös muihin artikkeleihimme: