Etusivu UUSIKuluttajilleUutisetMPY aloittanut valokuituverkon rakentamisen Heinolassa ja Lahden Venetsiassa

MPY aloittanut valokuituverkon rakentamisen Heinolassa ja Lahden Venetsiassa

6.7.2023

MPY on aloittanut valokuituverkon rakentamistyöt Heinolassa sekä Lahdessa Venetsian alueella.

Hankkeen ensivaiheessa rakentaminen on aloitettu Heinolassa Kirkonkylän alueella. Lisäksi rakentamispäätökset on tehty Heinolan keskustaajaman, Tommolan, Jyrängön sekä Sinilähteen alueille. Kaivuutyöt jatkuvat koko kesän, ja hanke valmistuu 2024.

Lahden Venetsiassa on pidetty rakentamiskatselmus. Kaivuutyöt alkavat heinäkuun toisella viikolla ja valmistuvat vielä tämän kesän aikana.

Valokuituverkko mahdollistaa alueiden kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille nopeat laajakaistayhteydet sekä televisio- ja ICT-palvelut.

Nopeille nettiyhteyksille yhä enemmän tarvetta

Valokuituverkolla on tärkeä merkitys nyt rakennettavien alueiden elinvoimaisuuden kannalta. Valokuitu mahdollistaa arjen sujumisen ja palvelut seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

– Nykykodeissa ja yrityksissä nopeat tietoyhteydet katsotaan perustarpeeksi, yhtä tärkeiksi kuin vesi, sähkö ja lämpö. Valokuitu lisää asumismukavuutta ja laatua sekä nostaa asunnon arvoa ja kiinnostavuutta. Valokuidulla pystytään varmistamaan myös laadukkaat TV-palvelut, sillä vanha koaksiaaliteknologia TV-kuvan välityksessä ajetaan vähitellen alas, Janne Korhonen MPY:ltä kertoo.

Lue lisää: mpy.fi/valokuitu.

Tutustu valokuitu-artikkeleihimme: