EtusivuAsiakastarinatSaimas Spinnery

Kestävää kuitua Saimaan rannalla – Saimas Spinneryn konepellin alla kehrää MPY:n valokuitu

14.6.2023

Saimas Spinnery on puumalalainen tekstiilialan yritys. Sen kivijalkana toimii vuonna 2022 avattu kehräämö, jonka suojissa lankaa syntyy niin neitseellisestä alpakanvillasta kuin pesumopin hulpiosta. Kestävä kehitys ohjaa vahvasti Saimas Spinneryn toimintaa. Yrityksen liiketoiminnan elintärkeä edellytys on MPY:n valokuitu.

Saimas Spinnery tuli MPY:n asiakkaaksi vuonna 2022, kun yritys oli – melko uutena tekstiilialan toimijana – käynnistämässä tuotantovaihetta ja hankkimassa siihen tarkoitukseen kehruukoneita.

– Tutustuimme MPY:hyn valokuidun esittelytilaisuudessa. MPY on paikkakunnalla tunnettu toimija, jolla on luotettava maine. Siksi valinta oli meille helppo, Saimas Spinneryn toimitusjohtaja Sanski Matikainen kertoo.

MPY:n palveluista Saimas Spinneryllä on käytössään valokuidulla toteutettu Yritysnetti LAN- ja WLAN-lähiverkkopalveluineen sekä tietoturvapalvelut. Palveluiden asennus ja käyttöönotto sujuivat mallikkaasti.

– Nykyaikaiset kehruukoneet ovat tietokoneohjattavia ja vaativat toimiakseen nopean ja vakaan verkkoyhteyden. MPY:n asentajat valmistelivat Yritysnettiä koskevat asiat jo ennen kehruukoneiden saapumista. He toivat kaikki tarvittavat laitteet paikan päälle ja suunnittelivat reitittimien paikat tilojen pohjapiirroksen mukaan. Sähkömiehemme konsultoi MPY:n asentajia laitteiden liittämiseksi verkkoon. Pääsimme todella helpolla, Matikainen muistelee.

Toimintavarma Yritysnetti jättää yrittäjälle aikaa ideointiin

Saimas Spinneryn lankojen valmistamiseen käytetään pääasiassa kotimaista eläinkuitua. Noin 10 % raaka-aineesta on uusiokuitua. Matikaisen mukaan periaatteessa mitä vain voidaan kehrätä uudestaan; teollisuuden sivuvirroista Saimas Spinneryllä on hyödynnetty esimerkiksi pesumopin hulpiota. Ideoita ei näiltä tekijöiltä lopu.

Tietokoneohjattavista kehruukoneista huolimatta kehräämötyö on hyvin käsityövaltaista. Erillistä ohjaamoa ei ole, joten työntekijä on villan ja koneen kanssa tekemisissä koko kehruuprosessin ajan. Toimintavarma nettiyhteys on liiketoiminnan edellytys.

Valokuitu on ihan ehdoton meille. Eivät nämä koneet toimisi suunnitellusti, jos netti pätkisi.
MPY:n kanssa yhteydet yksinkertaisesti toimivat. Läppärit ja koneet ovat heti kiinni netissä, kun tänne kehräämölle tulee, Matikainen kiittelee.

Matikainen suosittelisi MPY:tä mielellään muillekin. Hän arvostaa erityisesti MPY:n luotettavuutta sekä ystävällistä ja nopeaa palvelua.

– MPY:llä sovituista asioista pidetään kiinni, vaikka asiakkaan aikataulut olisivat yllättävänkin tiukkoja. Meillä kehruukoneiden rahtiaikataulut elivät, ja ne toimitettiin lopulta arvioitua toimitusaikaa nopeammin. Ilman MPY:n nopeaa palvelua koneiden käyttöönotto olisi viivästynyt.

MPY:ltä verkkoa koko Puumalan saariston tarpeisiin

Tärkeä osa Saimas Spinneryn toimintaa on käsityömatkailu. Perinteisten käsityötaitojen uutta tulemista edistetään muun muassa värjäyskursseilla, neuleretriiteillä ja kehräämön elämyskierroksilla. MPY:n Yritysnetistä on hyötyä erityisesti kesäaikaan, kun Puumalan väkiluku moninkertaistuu ja mobiiliverkot ruuhkautuvat.

– Tarjoamme kävijöille avoimen vierasverkon, jonka kapasiteetti riittää, vaikka bussillinen ryhmäasiakkaita kaartaa pihaan. Tämä on hyvää palvelua alueella, jossa vakaat verkkoyhteydet eivät ole itsestäänselvyys. Asiakkaat yllättyvät iloisesti.

Matikainen pohtii tietoliikenneyhteyksien merkitystä erityisesti pienyrityksille. Päivittäisen kassavirran kerryttäminen edellyttää muun muassa maksupäätteiden toimivuutta. Puumalan saaristossa ei välttämättä mobiilidata riitä, ja usein asiakkaat katoavat matkalla lähimmälle käteisautomaatille.

– MPY on tuttu lähialueen toimija, joka huolehtii osaltaan maaseudun pysymisestä vireänä. He välittävät paikallisesti meistä yrittäjistä ja varmistavat, että arkemme on sujuvaa.

Saimas Spinnery on puumalalainen kehräämö. Yritys on tuotekehittelyssään vahvasti sitoutunut ekologisuuteen ja eettisyyteen. Tavoitteena on tuottaa lankaa täysin hiilineutraalisti. Saimas Spinnery on aktiivisesti mukana edistämässä vastuullisen tekstiilialan toimintaa myös matkailun keinoin Puumalan ja Saimaan alueella.

Kuvat: By Emmi

 

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

Ota yhteyttä myyntiimme!

Kaipaatko sinäkin kumppania, joka ymmärtää sinun liiketoimintasi tarpeet?
Autamme sinua mielellämme kehittämään sinunkin yrityksesi tietoverkkokokonaisuudesta liiketoimintalähtöisen.

Ota yhteyttä sinulle sopivalla tavalla.
Soita meille, lähetä sähköpostia tai piipahda Mikonkadun myymälässä Mikkelissä.

Mikael Elkharam

Myyntipäällikkö
yritykset, yrittäjät

Niko Hämäläinen

Myyntipäällikkö
yritykset, yrittäjät

Antti Hirvonen

Projektipäällikkö
myyntiyhtiöt, uudet valokuitualueet

Janne Korhonen

vt. toimitusjohtaja