Asiakastarina – Ramin Konditoria

15.11.2022

Ramin Konditoria on mikkeliläinen perheyritys, joka tarjoaa omassa leipomossa leivottuja konditoria- ja leipomotuotteita sekä lounaspalveluita kolmella eri paikkakunnalla: Mikkelissä, Kouvolassa ja Kuopiossa. Viime vuodet liiketoimintaansa isosti laajentanut yritys luottaa ICT-palveluissaan paikalliseen kumppaniin. MPY varmistaa, että valitut tietoliikennepalvelut tukevat Ramin Konditorian liiketoiminnan kehitystä nyt ja tulevassa.

Perinteikäs leipuriyritys

Valtakunnallisesti tunnetun leipuriperheen juuret ovat syvällä Pohjanmaan lakeuksilla Kannuksen pitäjässä. Kondiittorimestari Raimo Liedeksen vanhemmat perustivat leipomon Pohjanmaalle vuonna 1950, mutta ennen tätä Raimon äidin isoäiti jo syötti ja majoitti matkamiehiä kotitalossaan sekä myi heille itse leipomiaan ruisleipiä. Leipuriperhe muutti 1985 Mikkeliin mukanaan tämä ruisjuuri, jota yhä edelleen käytetään ruisleivän kohottamiseen.

– Ramin Konditoria perustettiin vuonna 1997 Mikkelin Mikonkadulle. Perheellä on edelleen vahva rooli yrityksessä, kertoo yrittäjänä toimiva Raimon tytär Pirita Huikuri.

Piritan pikkusisko Jonna Liedes toimii pääkondiittorina ja seuraava sukupolvi on myös vahvasti mukana perheyrityksen toiminnassa.

Paikallisen tuntee palvelusta

Ramin Konditorialle on kunnia-asia, että perheyrityksen tarina saa jatkoa, toiminta monipuolistuu ja tarjonta kasvaa.

– Tässä matkassa on tärkeää, että ICT-kumppanimme on vakaa, vastuullinen ja luotettava, toteaa Ramin Konditorian yrittäjä Isto Huikuri. Kumppanuudessa on olennaista, että palvelutarjoaja ymmärtää aidosti meidän tarpeemme ja helpottaa sekä parantaa toimintojamme sujuvilla ICT-palveluilla. Näin meille jää aikaa siihen olennaiseen eli liiketoiminnan innovatiiviseen pyörittämiseen, jatkaa Isto.

Ramin Konditorialla ja MPY:llä on yhteistä matkaa takana jo useampien vuosien ajan.

– Ensimmäiset puhelinliittymät hommattiin Mikonkadun kahvioon naapurista MPY:ltä. Tekniikka on kehittynyt valtavasti ja nykyään luotettavat ICT-ratkaisut takaavat sujuvat kassayhteydet sekä jouhevan työnteon toimistollakin, kertoo Pirita.

Vitriinikuva: Kontrastia, Pihla Liukkonen

Kaikki palvelut mutkattomasti yhdeltä toimijalta

MPY toimittaa Ramin Konditorian Mikkelin eri toimipaikoille tarpeiden mukaan skaalautuvia tietoliikenne- ja lähiverkkopalveluita. Toimintavarma ja luotettava lähiverkko mahdollistaa yrityksen tietokoneiden sekä muiden laitteiden yhdistämisen yrityksen omaan verkkoon ja internetpalveluihin. Palveluissa on huomioitu tietoturvan lisäksi aidosti asiakkaan tarpeet.

– MPY osaa ottaa huomioon myös tulevaisuuden tarpeemme ja pystyy tarjoamaan meille ICT-palvelut yhden tiskin taktiikalla. Paikallinen MPY:n asiakasvastaava tuntee tapamme toimia. Arvostan henkilökohtaista palvelua ja sitä, että ostamamme ratkaisut toimivat, tiivistää Pirita tyytyväisenä.

Maaliskuussa 2022 avautuneeseen Rami Visulahteen MPY toimitti tiukassa aikataulussa tietoverkkokokonaisuuden palvelumallilla. Tämä tuo selkeää etua Ramin Konditorialle, koska

  • ICT-ratkaisut suunnitellaan räätälöidysti aina asiakaskohtaisen tarpeen mukaan
  • ei tarvitse investoida laitteisiin tai huolehtia niiden elinkaaresta
  • palvelu on kuukausimaksullinen ja näin ollen ei tule yllättäviä kustannuksia
  • tietoverkkokokonaisuutta hallitaan ja valvotaan keskitetysti MPY:n toimesta
  • palvelumalli elää jouhevasti: asiakkaan tarpeiden kasvaessa tai supistuessa sopimusta muutetaan liiketoiminnan tarpeiden pohjalta ketterästi
  • yhden toimijan kautta tietoverkkokokonaisuuden hallinnointi hoituu joustavasti ja ripeästi.

Uusissa Rami Visulahden tiloissa MPY:n valokuitu takaa huippunopean ja häiriöttömän internetyhteyden muun muassa kahvilan puolella oleville kassapäätteille kuin myös konttorin puolella työskenteleville.

– Paikallinen pitkäjänteinen yhteistyö saa jatkoa, kun verkkoympäristön kehittäminen jatkuu. Kenties löytyy tarpeita myös automaatioiden puolelle, pohtii Isto seuraavia yhteistyön askelia.

Asiakaskeskeisyys toimintamme keskiössä

Asiakas on meidän molempien työn tarkoitus ja toimintamme keskiössä.

Ramin Konditoria on tuttu kaikille paikallisille hyvästä lounaasta ja suussa sulavista konditoriatuotteista pitäville. Viimeisimpänä avattu Rami Visulahti on yksi Suomen herkullisimmista taukopaikoista aivan 5-tien varressa ja viimeistään nyt kolmannessa polvessa työskentelevä Liedeksen leipuriperhe on tuttu satunnaisillekin matkaajille yhden vilkkaimman päätiemme varrella. Herkullisuudesta ei tingitä nyt eikä jatkossa.

MPY haluaa jatkossakin palvella Ramin Konditoriaa henkilökohtaisesti ja lähellä sekä rakentaa yhteistyötä asiakkaan parhaaksi.

 

Ota yhteyttä myyntiimme!

Kaipaatko sinäkin kumppania, joka ymmärtää sinun liiketoimintasi tarpeet?
Autamme sinua mielellämme kehittämään sinunkin yrityksesi tietoverkkokokonaisuudesta liiketoimintalähtöisen.

Ota yhteyttä sinulle sopivalla tavalla.
Soita meille, lähetä sähköpostia tai piipahda Mikonkadun myymälässä Mikkelissä.

Mikael Elkharam

Myyntipäällikkö
yritykset

Niko Hämäläinen

Myyntipäällikkö
yritykset, kaupungit ja kunnat

Antti Hirvonen

Projektipäällikkö
myyntiyhtiöt, uudet valokuitualueet

Janne Korhonen

vt. toimitusjohtaja