EtusivuYrityksilleArtikkelitLähiverkko pienyrityksesi tarpeisiin

Lähiverkko pienyrityksesi tarpeisiin

8.2.2022

Tässä kirjoituksessa tarkastellaan lähiverkkoa ja sen tuomia hyötyjä yrityksen liiketoiminnassa. Luettuasi kirjoituksen, tiedät, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon, kun lähiverkkoa hankitaan tai päivitetään. Lisäksi saat tietää, miksi on hyvä käyttää ammattilaisen tietotaitoa lähiverkon hankinnassa, asennuksessa ja ylläpidossa.

Pikalinkit sisältöön:

Mikä on lähiverkko?

Lähiverkko yrityksesi tarpeisiin

Lähiverkko takaa yhteydet yrityksesi toimipisteissä

Asennus ja suunnittelu ammattilaisen toimesta

WLAN eli langaton lähiverkko

Pienyritysten lähiverkkoratkaisut MPY:ltä

Mikä on lähiverkko?

Kiinteä lähiverkko (LAN) tarkoittaa sisäverkkoa, joka toimii rajatulla alueella. Se jakaa nettiyhteyttä muodostaen turvallisen lähiverkon. Rajattu alue voi olla yrityksen toimipiste, rakennuksen kerros tai koko rakennus. Laitteet, kuten tietokoneet ja tulostimet, kytketään kiinteään lähiverkkoon verkkokaapeleilla.

Lähiverkko yrityksesi tarpeisiin

Kun lähiverkkoa lähdetään uudistamaan, on hyvä arvioida vanhan lähiverkon ongelmat, jotka hankaloittavat työntekoa. Toimintavarma ja riittävän nopea lähiverkko säästää aikaa ja sujuvoittaa työntekoa. Sen avulla tiedonsiirto on nopeaa. Näin liiketoiminta pysyy koko ajan käynnissä. Hidas tai pätkivä netti vie ilon työnteosta. Kun yrityksen henkilöstö tai liiketoiminta kasvaa, on lähiverkkoa syytä päivittää.

Tärkeää on, että lähiverkossa on huomioitu tietoturvallisuus. Huonosti toteutettu tietoturva on yritykselle suuri riskitekijä. Tietomurto vaikuttaa yrityksen maineeseen ja luotettavuuteen negatiivisella tavalla. Se aiheuttaa asiakaskatoa ja taloudellista menetystä.

Lähiverkko takaa yhteydet yrityksesi toimipisteissä

Jokaisen liiketoiminnan oleellinen osa on toimintavarma ja luotettava lähiverkko. Se säästää aikaa ja tekee työarjesta helppoa ja tuottavaa. Data liikkuu paikasta toiseen tehokkaasti, kun tiedonsiirto on tarpeeksi nopeaa. Kun yrityksen henkilöstömäärä tai liiketoiminta kasvaa, on lähiverkkoa syytä päivittää.

Lähiverkko kattaa nettiyhteydet yrityksen omiin palveluihin, kuten tarjous- ja sopimustiedostoihin ja sähköpostiin, yrityksen toimipisteiden sisällä. Sen avulla voidaan yhdistää yrityksen tietokoneet ja muut laitteet yrityksen omaan verkkoon ja nettipalveluihin. Kattavassa ja joustavassa lähiverkossa huomioidaan myös tietoturvallisuus. Luotettava lähiverkko ja tietoturva ovat toimivan lähiverkon peruspilareita.

Asennus ja suunnittelu ammattilaisten toimesta

Kun ammattilaiset asentavat ja suunnittelevat lähiverkon, saadaan se räätälöityä yksilöllisesti yrityksen tarpeiden ja määritysten mukaiseksi. Ammattilaiset osaavat ottaa myös huomioon yrityksen tulevaisuuden tarpeet, kuten yrityksen kasvun. Tällöin lähiverkon tulee olla helposti laajennettavissa.

Myös lähiverkon ylläpito ja huolto on syytä jättää ammattilaisille. Tähän on harvoin tietotaitoa yrityksessä, eikä tätä ole kannattavaa lähteä opettelemaan ajan ja rahan kulun vuoksi. Tämä aika ja raha on poissa siitä tärkeimmästä eli liiketoiminnan pyörittämisestä ja kehittämisestä sekä oman työn tekemisestä.

On kustannustehokasta hankkia lähiverkko ammattilaisten tarjoamana kokonaispalveluna. Näin lähiverkossa ei ole puutteita tai ylimääräisiä laitteita hankaloittamassa lähiverkon toimintaa. Ammattilaiset osaavat opastaa tarpeeksi nopean nettiliittymän valinnassa ja mahdolliset ongelmatilanteet ratkeavat ammattilaisten toimesta.

WLAN eli langaton lähiverkko

Lähiverkko voidaan toteuttaa sekä kiinteänä (LAN) että langattomana (WLAN). Laitteet kiinnitetään kiinteään lähiverkkoon verkkokaapeleilla, mutta langattomassa lähiverkossa ei verkkokaapeleita tarvita. Siihen laitteet yhdistyvät langattomasti. Langattomasta lähiverkosta voidaan käyttää myös nimitystä WiFi. Kattava ja toimintavarma langaton lähiverkko takaa sujuvan työskentelyn yrityksen toimiston eri tiloissa puhelimilla, tableteilla ja kannettavilla tietokoneilla. Langattomalla lähiverkolla voidaan toteuttaa myös esim. vierailijaverkko, jossa kannettavat tietokoneet ja mobiilipäätelaitteet yhdistyvät suoraan nettiin.

Pienyritysten lähiverkkoratkaisut MPY:ltä

Vapautat yrityksestäsi sisäisiä resursseja, kun valitset MPY:n asiantuntijat vastaamaan lähiverkon suunnittelusta, asennuksesta ja ylläpidosta. Palvelussamme korostuu toimintavarmuus, tietoturvallisuus ja asiakaslähtöinen toimiva lähiverkkokokonaisuus. Aktiivinen lähiverkon hallinta takaa yrityksellesi vakaan ja luotettavan yhteyden. Kiinteän kuukausihinnoittelun ansiosta kulujen ennakointi on helppoa. Lähiverkkopalveluumme sisältyy laitteiston elinkaaren hallinta. Saat meiltä toimivan kokonaisratkaisun, joka on räätälöity juuri sinun yrityksesi tarpeisiin.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

 

Kirjoittaja Merja Väisänen

Merja työskentelee MPY:n Tuote- ja järjestelmäkehitystiimissä palvelukehittäjänä pienyrityksille. Työssään hän kehittää ja tuotteistaa pienyritysten ja yrittäjien palveluita asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Kehitystyössään Merja hyödyntää erityisesti palvelumuotoilun keinoja.