Valokuitu on nykyaikaisen tietoliikenteen ehdoton edellytys. Se on sekä ominaisuuksiltaan että tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen. Valokuitunetti on pätkimätön liittymä, joka takaa nopeammat yhteydet usealle laitteelle.

Täydennämme MPY:n valokuituverkkoa Mikkelin taajama-alueelle kesästä 2022 alkaen. Valokuituverkon rakentaminen on pääosin valmis syksyn 2023 aikana. Muutaman alueen osalta rakentaminen siirtynee vuoden 2024 puolelle.

Liity MPY:n valokuituonnellisten joukkoon!

Tilaa jo tänään

Kuituun liittyminen on edullisinta viimeistään rakennusvaiheessa. Tutustu etuhintaehtoihin.

VALMIIT ALUEET

Keskustataajama, Saksala, Savisilta ja Tusku

RAKENTAMINEN ON ALOITETTU

Emola, Kattilansilta, Kirjala-Nuijamies, Laajalampi, Launiala, Lehmuskylä, Lähemäki, Orijärvi, Rouhiala, Siekkilä, Silvasti-Kaituenmäki-Laajaharju, Sokkala ja Tuppurala

RAKENTAMINEN KÄYNNISTETÄÄN 2023

Huusharju, Karikko, Peitsari, Pitkäjärvi, Rantakylä, Tupala, Urpola ja Vuolinko

Mitä valokuitu maksaa ja mitä se mahdollistaa?

Kyllä kiitos, haluan liittyä valokuituun

Laajennamme valokuituverkkoa Mikkelin taajaman alueella. Rakennettavat alueet ovat:

EmolaHuusharjuKaituenmäkiKarikkoKattilansiltaKirjalaLaajaharjuLaajalampiLaunialaLehmuskyläLähemäkiNuijamiesOrijärviPeitsariPitkäjärviRantakyläRouhialaSavisiltaSiekkiläSilvastiSokkalaTupalaTuppuralaTuskuUrpolaVuolinko

Toimi nyt!

Ota meihin yhteyttä sinulle parhaiten sopivimmalla tavalla.

Varmista saatavuus ja tilaa OmaMPY -palvelussamme

Ota yhteyttä lomakkeen kautta

Ota yhteyttä myyntiimme

Vauhtia valokuidulla Mikkeliin!

Ota yhteyttä myyntiimme sinulle sopivalla tavalla.
Soita meille, lähetä sähköpostia, piipahda Mikonkadun myymälässä Mikkelissä tai jätä viesti lomakkeen kautta.

Täytä yhteydenottolomake

Totti Raittila

Valokuitumyyjä
omakotitalot

Karoliina Kukkonen

Myyntipäällikkö
omakotitalot, taloyhtiöasiakkaat

Ari Siippola

Valokuitumyyjä
omakotitalot

Mikko Syrjälä

Myyntipäällikkö
kiinteistöt, As Oy:t, isännöitsijät

Janne Korhonen

Kaupallinen johtaja

Merja Öykkönen

Valokuitumyyjä
omakotitalot

Niko Hämäläinen

Myyntipäällikkö
yritykset, yrittäjät

Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat ohittamaton osa nykyaikaista asumista. Ne ovat nykykodissa yhtä tärkeitä kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto.

Miksi kannattaa valita valokuitunetti?

Valokuitunetti tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se mitä luvataan. Valokuitukaista on kokonaan omassa käytössäsi, eikä kaistaa tarvitsee jakaa naapurin kanssa. Valokuitunetin yhteys toimii säällä kuin säällä.

Valokuitu on nopein mahdollinen liittymä asuntosi tietoverkkoyhteyden toteuttamiseen. Nettiyhteyden nopeus ja tiedon määrän käsittelykyky ovat ylivoimaisia verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Valokuitu kestää yskimättä koko perheen nettikäytön eri laitteilla. Olet sitten aktiivipelaaja, elokuvien suurkuluttaja, satunnainen surffailija, työskentelet tai opiskelet kotona – valokuitunetti mahdollistaa pätkimättömän yhteyden.

Valokuituyhteys tuo halutessasi käyttöösi kaapeli-TV-palvelut ja laajan valikoiman maksu-TV-kanavia. Valokuitunettiä on mahdollista jakaa myös langattomasti erilaisten reitittimien avulla, jotka luovat nopean ja suojatun langattoman sisäverkon (WLAN). Lue lisää myös MPY Wifi –palvelustamme, jonka eero 6 –laitteilla saat luotettavan langattoman yhteyden jokaiseen huoneeseen.

Valokuituverkon rakentamisesta ja käyttämisestä syntyvä vuotuinen hiilidioksidipäästömäärä ei aiheuta suurta hiilijalanjälkeä.

Tutkimuksen mukaan valokuituliittymän vuotuinen hiilidioksidipäästömäärä per kotitalous on 5,48 kiloa. Tämä vastaa noin puolen promillen osuutta keskiverron suomalaisen hiilijalanjäljestä. Kotitalouden valokuituliittymän vuosittainen päästömäärä vastaa siis esimerkiksi noin 35 kilometrin autoilun hiilidioksidipäästöjä polttomoottorikäyttöisellä autolla.

Lue lisää artikkelistamme.

Valokuituverkkoon voidaan liittää niin vanhemmat kuin rakenteilla olevatkin rakennukset. Valokuidulla takaat toimivan netin vähintään 50 vuodeksi. Valokuitu lisää talosi ja kiinteistösi arvoa.