Etusivu UUSIKuluttajilleArtikkelitTaloyhtiön netistä hyötyvät kaikki

Taloyhtiön netistä hyötyvät kaikki

8.2.2021

Aina yhtä nopeasti toimiva kiinteä laajakaista parantaa asukkaan arkea ja taloyhtiön arvoa. MPY toivoo, että myös vanhemmat yhtiöt ymmärtäisivät koko taloon hankitun laajakaistan edut.

MPY:n myyntipäällikkö Mikko Syrjälältä kysytään usein, miksi television suoratoistopalvelun kuva pätkii.

– Erityisen paljon kysytään Yle Areenasta, jota moni pitää televisiokanavana. Kaikki eivät ymmärrä, että myös Yle Areena on suoratoistopalvelu, joka tarvitsee internetyhteyden toimiakseen, Syrjälä muistuttaa.

Yllätyksenä tulee usein myös se, miten paljon hyvältä internetyhteydeltä nykypäivänä vaaditaan. Kun moni erilainen palvelu tarvitsee nykyään toimiakseen nettiä ja sitä käyttää samassa asunnossa ja talossa samaan aikaan useita ihmisiä, yhteyden pitää olla hyvä ja häiriötön. Parhaiten se saavutetaan kiinteällä laajakaistayhteydellä, joka tuo aina varman ja nopean nettiyhteyden suoraan omaan kotiin.

Mobiiliyhteydet ovat tärkeitä kodin ulkopuolella, mutta kotona niiden nopeus ei käytännössä koskaan ole täysimääräinen, koska yhteyttä käyttävät monet muutkin saman alueen asukkaat.

– On eri asia, onko kotona 100 megan kiinteä laajakaistayhteys vai mobiilinetti, MPY:n asiakkuus- ja markkinointijohtaja Elisa Ketomaa sanoo.

Pyydä asiantuntija paikalle

Asukkaat voivat hankkia kiinteän laajakaistayhteyden omaan asuntoonsa itse, mutta paras ratkaisu on hankkia se kerralla koko taloyhtiöön. Kun koko talo on yhdistetty kiinteään laajakaistaverkkoon, kaikissa asunnoissa on edullinen, häiriötön ja nopea nettiyhteys. Vastikkeessa maksettava kuukausimaksu voi olla jopa puolet pienempi kuin jos hankkii kiinteän laajakaistan vain omaan kotiinsa.

Taloyhtiöratkaisu nostaa kaikkien asuntojen arvoa ja kiinnostavuutta.

– Uudet taloyhtiöt ja vuokratalot tarjoavat jo pääsääntöisesti asukkailleen kiinteän nettiyhteyden. Vielä on kuitenkin paljon taloyhtiöitä, jotka eivät ole heränneet sen etuihin, Ketomaa kertoo.

Jos kiinteä laajakaista kiinnostaa, Mikko Syrjälä antaa mielellään lisää tietoa asiasta niin yksittäisille asukkaille kuin taloyhtiöille. Nettiyhteyksien pohdinta on ajankohtaista juuri nyt, sillä yhteisen kiinteän laajakaistan hankkimisesta voidaan päättää jo tulevan kevään yhtiökokouksissa.

– Sinne kannattaa pyytää Mikko paikan päälle tai etäyhteyden päähän, niin hallitus ja asukkaat saavat varmasti ajantasaista tietoa, Ketomaa sanoo.

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijallemme.

Sopiva ratkaisu löytyy aina

Taloyhtiön hallituksen, saati yksittäisen asukkaan, ei tarvitse etukäteen huolehtia siitä, mikä tekninen ratkaisu juuri heidän talolleen olisi paras. Valokuitu on saatavilla taloyhtiöihin hyvin laajasti Etelä-Savon pienempien kuntien ja taajamien lisäksi myös esimerkiksi Varkaudessa, Pieksämäellä, Suonenjoella ja Leppävirralla. Sopiva tekninen ratkaisu löydetään aina joka tapauksessa.

Taloyhtiöissä on tärkeämpää miettiä sitä, millä tavalla tulevaisuuteen halutaan valmistautua. Muun muassa etäyhteyden avulla käytettävät terveyspalvelut ja suoratoistopalveluiden kuvanlaatu kehittyvät koko ajan. Kiinteän laajakaistayhteyden nopeus riittää aina. Taloyhtiöratkaisussakin asukkaat voivat itse valita, minkälainen yhteys riittää juuri heidän kotiinsa.

– Eläkeläispariskunnan netin käyttö voi olla erilaista kuin kolmen kasvavan lapsen perheessä, Syrjälä huomauttaa.