Etusivu UUSIUratarinatEemeli Kohvakka nauttii monipuolisesta työstä MPY:llä

Eemeli Kohvakka nauttii monipuolisesta työstä MPY:llä

26.3.2024

Eemeli Kohvakka työskentelee Mikkelissä MPY:n tietoliikennetiimissä tuotantopäällikkönä. Hänellä on parinkymmenen vuoden vahva kokemus laadukkaiden ja asiakaslähtöisten palvelujen tuottamisesta. Yhdessä asiantuntevan tiiminsä kanssa Eemeli työskentelee määrätietoisen ketterästi, jotta asiakkaamme saavat parasta mahdollista palvelua.

Harjoittelusta suoraan työelämään

Mikkelissä suoritettu tietoliikenneinsinöörin koulutus on antanut vankan pohjan monipuolisille tietoliikennetekniikan tehtäville. Harjoittelussaan MPY:llä vuonna 2003 Eemelille tuli tutuksi niin liittymien kytkennät, siirrot kuin vianselvittelytkin.

“Harjoittelun aikana tutustuin käytännön työssäoppimisen kautta monenlaisiin työtehtäviin. Aamuisin oli jännittävää saada päivän tehtävät työnjohdolta. Sain aina tarvittaessa apua muilta tiimiläisiltä ja yleensä tein töitä vanhemman asentajan kanssa”, muistelee Eemeli harjoitteluaan.

Puolen vuoden harjoittelujakson jälkeen Eemeli on jatkanut työskentelyä MPY:llä toistaiseksi voimassa olevana työsuhteena jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Hänen urapolkunsa on kulkenut asiantuntijaroolista tuotannon puolelle nykyiseen tehtäväänsä.

Onnistuneet työn ainekset

Eemeli toimii tietoliikennetiimin tuotantopäällikkönä vastaten turvallisten, toimintavarmojen ja laadukkaiden tietoliikenneyhteyksien suunnittelusta, käynnistyksestä ja kehittämisestä. Hän vastaa myös MPY:n asiakkaille tarjottavien palveluiden toimivuudesta sekä prosessien ja käytäntöjen kehittämisestä. Päivittäinen työ sisältää läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa niin kasvotusten, Teamsin, sähköpostin kuin puhelimenkin välityksellä.

“Huolehdin yhdessä 13 hengen tiimini kanssa siitä, että tuotanto pyörii. Tarvittaessa osallistun ongelmatilanteiden ratkaisemiseen ja niistä viestimiseen asiakkaidemme suuntaan”, kertoo Eemeli.

“Tiimini on hyvin itseohjautuvaa, ja mahdolliset haasteetkin hoituvat nohevasti. Välillä pallotellaan yhdessä kinkkisempiä tilanteita parhaan ratkaisun löytämiseksi”, jatkaa hän tyytyväisenä.

Uutta vaihtelua työhön tuovat myös uudet vastuut.

“Minut valittiin yrityksemme työsuojelupäälliköksi. Lähden pystyttämään meille työsuojeluorganisaatiota ja valmistelen työsuojelun toimintaohjelmaa”, iloitsee Eemeli.

Mitä ICT-alalla menestyminen edellyttää?

ICT-ala tarjoaa monipuolisia työnkuvia digitalisaation kehittyessä.

“Hyvä tekninen ymmärrys on keskeistä. Positiivinen asenne yhdistettynä aitoon tekniseen uteliaisuuteen ja haluun oppia uutta vievät pitkälle”, listaa Eemeli ominaisuuksia, joita työntekijältä tällä alalla odotetaan.

Mikä työssä on parasta?

“Ehdottomasti parasta työssäni ovat ihmiset ja asiakaskontaktit. Nautin asiakkaidemme auttamisesta ja heidän haasteidensa ratkomisesta. Tyytyväinen asiakas on suurin kiitos”, pohtii Eemeli.  

Lisäksi liukuva työaika sekä etätyöskentelymahdollisuus tuovat arkeen kaivattua joustoa. 

Meillä on rento työyhteisö

Lähijohtaminen ja esihenkilötyö on mutkatonta ja turhat raja-aidat on kaadettu.  

Saan sopivasti vapautta ja vastuuta esihenkilöltäni, ja pyrin toimimaan samalla tavalla myös oman tiimini suuntaan”, toteaa Eemeli.  

MPY:llä saa olla oma itsensä. 

“Meillä on parhaat työkaverit. Työyhteisössä vallitsee välitön ja välittävä ilmapiiri. Kunnollisiin väittelyihin emme ole vielä päätyneet”, veistelee Eemeli hymyillen.

 

Kiinnostaisiko sinua mielekäs työ MPY:llä? IT-ala on laaja ja jatkuvasti kehittyvä, joten mahdollisuuksia urakehitykseen on runsaasti. Katso avoimet työpaikkamme!

Avoimet työpaikat

Lisää uratarinoita