EtusivuKuluttajilleArtikkelitValokuitu muuttaa arjen

Valokuitu muuttaa arjen

21.9.2021

Valokuitunetti on ylivoimainen internetyhteys, joka sopii kaikkiin asumismuotoihin. Valokuituverkkoon voidaan liittää niin vanhemmat kuin rakenteillakin olevatkin kiinteistöt – sekä omakotitalot että taloyhtiöt. Valokuitu on sijoitus kiinteistöön, sillä yhteys toimii vielä vuosienkin päästä kuin uusi.

Valokuidulla vauhtia elämään

Ihmiset haluavat enemmän mahdollisuuksia työntekoon, yrittämiseen, itsensä kehittämiseen ja vapaa-aikaan. Luotettava ja nopea verkkoyhteys on tässä avainasemassa. Arki halutaan sujuvaksi, mahdollinen etätyö ja -opiskelu jouhevaksi, verkkopelaaminen ja vapaa-ajan suoratoistopalvelujen tai netti-tv:n ohjelmat ja leffat pätkimättömiksi. Valokuitu on ratkaisu tähän kaikkeen.

Miksi siis valokuitu? Alla tärkeimmät hyödyt:

  • Luotettava: Valokuitunetti tarjoaa varman ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se mikä luvataan. Valokuitukaista on säävarma ja mikä parasta, se on kokonaan sinun omassa käytössäsi. Myrskyt tai naapureiden nettikäyttö eivät vaikuta sinun kaistaasi.
  • Huippunopea: Valokuitu on ehdottomasti ylivoimainen nopeudeltaan sekä tiedon määrän käsittelykyvyltään. Valokuidun kapasiteetti mahdollistaa useiden samanaikaisten palvelujen käytön laadukkaasti ilman häiriöitä.
  • Monipuoliset palvelut: Valokuidulla saat entistä monipuolisemmat lisäpalvelut. Valokuituyhteys mahdollistaa häiriöttömät kaapeli-TV-palvelut ja laajan valikoiman maksu-TV-kanavia. Entistä kattavammat sisällöt tuovat iloa arkeen koko perheelle.
  • Hyvä investointi: Valokuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa. Valokuidun elinkaari on pitkä ja se takaa yhden yhteyden kautta kaikki palvelut sukupolvelta toiselle.

Ylivoimainen valokuitu

Finnet-liiton Suomi tarvitsee kuitua -hanke teetti Kantarilla tutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä maaliskuussa 2021. Kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat suomalaiset.

Tutkimuksemme perusteella 83 %:ia ei luovu tai ei usko luopuvansa valokuidusta. Moni on sitä mieltä, että valokuitu nopeuttaa asioiden hoitamista ja helpottaa arjen sujuvuutta sekä palvelujen saatavuutta. Ennen kaikkea valokuitu lisää myös elämänlaatua.

Valokuituyhteyksien käyttäjillä on tutkimuksemme mukaan vähiten häiriöitä, vain noin joka kuudennella. Kaiken tämän perusteella voidaan todeta, että valokuituyhteys on tullut jäädäkseen.

Valokuitu on kannattava sijoitus

Luotettava, tulevaisuuden palvelut ja kaapelitelevision mahdollistava valokuitu on sijoitus kiinteistöön ja helpottaa kodin myyntiä. Valokuidun tekninen käyttöikä on vuosikymmeniä ja sen nopeus sekä laatu riittävät jatkossakin. Valokuitu kestää sukupolvelta toiselle, joten satsaus todellakin kannattaa.

Valokuitu tuo huippunopean tietoliikenneyhteyden kotiin kiinteästi eli johtoa pitkin. Näin muuttuvat sääolosuhteet tai muiden ihmisten netin käyttö eivät vaikuta yhteyden toimivuuteen.

Valokuitua taloyhtiöön

Jos asut taloyhtiössä, sinun on hyvä ottaa asia esille naapureiden, taloyhtiön edustajien kuin myös isännöitsijän kanssa. Valokuitu kannattaa nostaa taloyhtiön yhtiökokouksen asialistalle.

MPY tulee mielellään paikan päälle yhtiökokoukseenne kertomaan lisää valokuidusta, sen hyödyistä ja mahdollistamista palveluista. Ota tarvittaessa yhteyttä meihin, niin saadaan asiaa eteenpäin. Lisää tietoa taloyhtiölle suunnatuista palveluista löydät verkkosivuiltamme.

Valokuitua kotitalouksille

Valokuitunetti on mahdollista hankkia niin vanhaan kuin uuteen taloon. Mikäli suunnittelet uuden talon rakentamista, on sinun hyvä huomioida rakennuksen liittäminen tietoverkkoon jo rakennusvaiheessa. Kiinteistön sisäverkko on kiinteistönomistajan omaisuutta ja sen rakentamisessa noudatetaan Viestintäviraston määräystä kiinteistön sisäjohtoverkoista.

Toteutamme Kotikuitua avaimet käteen -periaatteella. Kannattaa tarkistaa saatavuus juuri sinun kotiosoitteeseesi.

Eikö MPY valokuitua ole alueellasi?

Laajennamme valokuituverkkomme kattavuutta jatkuvasti uusille alueille. Kuituyhden saat edullisimmin, kun ilmoittaudut mukaan jo rakennusvaiheessa. Jos osoitteesi on rakennettavan alueen ulkopuolella, kannattaa kuitenkin jättää meille vinkki siitä, että olet kiinnostunut valokuidusta. Tiedämme pitää sinut mielessä uusia projekteja suunniteltaessa.

Tarkista valokuidun saatavuus

Tutustu myös muihin artikkeleihimme: