EtusivuYrityksilleArtikkelitSymmetrinen tietoliikenneyhteys on sujuva eikä takkua

Symmetrinen tietoliikenneyhteys on sujuva eikä takkua

20.12.2022

Toimiva tietoliikenneyhteys on monelle yritykselle liiketoiminnan mahdollistaja, mikä on korostunut viime vuosina kaikentyyppisessä liiketoiminnassa. Siksi tietoliikenneyhteyden täytyy olla tehokas ja luotettava, jotta päivittäiset työt sujuvat. Näiden lisäksi ei tarvitsisi pohtia tietoliikenneyhteyden nopeutta, kestävyyttä ja laatua. Jotta nämä toteutuvat, on tietoliikenneyhteyden oltava symmetrinen.

Tässä artikkelissa käsitellään symmetristä tietoliikenneyhteyttä ja miten se hyödyttää työarkea. Artikkelissa vastataan kysymyksiin, mitä symmetrinen tietoliikenneyhteys tarkoittaa ja miten se näkyy yrityksen arjessa.

Mitä tarkoittaa symmetrinen tietoliikenneyhteys?

Symmetrinen tietoliikenneyhteys tarkoittaa sitä, että verkkoliikenne yrityksen laitteista ulospäin on yhtä nopea kuin verkkoliikenne yritykseen päin. Esimerkiksi 100/100M on symmetrinen yhteys. Ensimmäinen luku kertoo latausnopeuden ja jälkimmäinen lähetysnopeuden.

Miten symmetrinen tietoliikenneyhteys näkyy yrityksen arjessa?

Yrityksessä tietoliikenneyhteyden on oltava tehokas molempiin suuntiin. Internetin käyttötarve on kasvanut paljon erilaisten verkon yli toimivien ohjelmien ja palveluiden yleistyttyä. Esimerkiksi pilvipohjaiset viestintä- ja toimisto-ohjelmat, kirjanpito-, varastonhallinta-, kassa- ja ajanvarausohjelmat tarvitsevat jatkuvaa yhteyttä internettiin. Yritys voi palvella asiakkaita mahdollisimman sujuvasti, kun tietoliikenneyhteys on symmetrinen. Myös verkossa toteutettavat webinaarit ja suoratoisto eli striimaus onnistuvat sujuvasti ilman pätkimistä.

Käytännön työssä symmetrinen tietoliikenneyhteys näkyy siinä, että asiakaspalvelu, pilvessä olevat palvelut ja etäneuvottelut sujuvat ilman katkoksia. Varsinkin isojen tiedostojen lataaminen ja lähettäminen verkon yli onnistuu ongelmitta. Symmetrisen tietoliikenneyhteyden ansiosta internetin käyttö on sujuvampaa ja se sujuu ilman pätkimistä. Pätkivä ja hidas tietoliikenneyhteys aiheuttaa nopeasti ongelmia esimerkiksi etäneuvotteluiden laatuun, kun videokuva välittyy vastapuolelle viiveellä.

Tietoliikenneyhteyden nopeus ja toimivuus on tärkeää, koska se on käytössä työpäivän aikana jatkuvasti melkein kaikissa toiminnoissa. Jos jokainen sivun lataus tai klikkaus vie useita sekunteja aikaa yhden sekunnin sijaan, voi turhaan odotteluun mennä helposti yli tuntikin viikossa. Tämä tekee kuukaudessa yhden työpäivän. Symmetrinen yhteys säästää aidosti aikaasi ja sujuvoittaa työarkeasi!

MPY:n yrityslaajakaista on symmetrinen

Meille on tärkeää, että asiakkaamme pystyvät keskittymään omaan liiketoimintaansa. Siksi muutimme marraskuussa 2022 MPY:n yrityslaajakaistaliittymät symmetrisiksi. Muutos koskee MPY:n nykyisiä ja uusia yrityslaajakaista-asiakkaitamme, joilla on käytössään MPY:n valokuidulla, G.Fastilla tai Ethernetillä toteutettu yrityslaajakaistaliittymä ja nopeutena joko 100/50M tai 300/100M. Muutoksen myötä nopeudet muuttuivat joko 100/100M tai 300/300M. Vanhat asiakkaat saavat symmetriset nopeudet helposti käyttöönsä käynnistämällä verkkopäätelaitteensa uudelleen.

Yrityslaajakaistamme on kustannustehokas valinta, joka kattaa hyvin pienen yrityksen perustarpeet. Kiinnostuitko yrityslaajakaistastamme? Katso lisää nettisivuiltamme tai ota yhteyttä.

 

Kirjoittaja Merja Väisänen  

Merja työskentelee MPY:n Tuote- ja järjestelmäkehitystiimissä palvelukehittäjänä pienyrityksille. Työssään hän kehittää ja tuotteistaa pienyritysten ja yrittäjien palveluita asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Kehitystyössään Merja hyödyntää erityisesti palvelumuotoilun keinoja.