Etusivu UUSIKuluttajilleUutisetMPY Osuuskunnan ylimääräinen kokous hyväksyi yksimielisesti MPY Telecomin ja MPY Yrityspalveluiden myynnin

MPY Osuuskunnan ylimääräinen kokous hyväksyi yksimielisesti MPY Telecomin ja MPY Yrityspalveluiden myynnin

27.6.2023

MPY Osuuskunnan ylimääräiseen osuuskunnan kokoukseen 27.6.2023 osallistuneet noin 300 osuuskunnan jäsentä hyväksyivät hallituksen ehdotuksen myydä MPY konsernin molemmat liiketoimintayhtiöt yksimielisesti.

MPY Osuuskunnan hallitus julkaisi 16.5.2023 ehdotuksensa myydä tytäryhtiönsä, MPY Telecom Oyj:n ja MPY Yrityspalvelut Oyj:n. Ehdotuksen taustalla oli hallituksen strateginen tavoite toimia mahdollisimman tulevaisuuslähtöisesti, ja erityisesti teleliiketoiminnan markkinatilanne hyödyntäen. MPY Telecomin ostaja on Infranode ja MPY Yrityspalveluiden ostaja Tietokeskus Finland Oy.

Nähtävissä oli, että nykyisen liiketoiminnan lisäksi tarvitaan vahvempi selkänoja tulevaisuuden kasvupolulle. Turvataksemme omistajiemme edun, asiakkaidemme arjen jatkuvuuden sekä henkilöstömme kehitysmahdollisuudet ja urapolut jatkossakin meiltä piti löytyä rohkeutta ottaa uusi askel pitkässä tarinassamme. Tämän jäsentemme yksimielisen päätöksen myötä katson luottavaisin mielin tulevaan. MPY:n pitkä ja perinteikäs tarina jatkuu uusien omistajien vahvaan investointikykyyn nojautuen”, toteaa MPY Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen.

Tytäryhtiöiden kaupat astuvat voimaan eriaikaisesti

Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ilmoitettiin 16.5.2023 järjestely, jossa Tietokeskus Finland Oy hankkii yksinomaisen määräysvallan MPY Yrityspalvelut Oyj:ssä. Virasto hyväksyi yrityskaupan 29.5.2023 ja MPY Osuuskunnan ylimääräisen kokouksen päätöksellä yrityskauppa MPY Yrityspalveluiden osalta astuu voimaan jo 30.6.2023.

MPY Telecom Oyj:n yrityskaupan toimeenpano edellyttää Työ- ja elinkeinoministeriön hyväksyntää, joka saataneen elo-/syyskuun aikana.

MPY:n omistajille ja alueelle merkittävä varallisuuserä

Yrityskauppojen kauppasumma on yhteensä noin 75 miljoonaa euroa. Veloilla ja myyntiin liittyvillä kuluilla oikaistuksi käteiskauppahinnaksi muodostuu noin 4 000 euroa per MPY Osuuskunnan osuus. MPY:llä oli vuoden 2022 lopussa 7 909 jäsentä ja 16 506 osuutta.

Hallitus katsoo, että parhaiten ja tasapuolisimmin omistajien etua ajava ratkaisu on käteiskauppahinnan jakaminen omistajille. Osuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa esillä olleen alustavan suunnitelman mukaan käteiskauppahinnan jako tapahtuu vaiheittain vuosien 2023–25 aikana. Valtaosa eli noin 3 100 € jakokelpoisesta käteiskauppahinnasta tulee jakoon loppuvuodesta 2023. Lopullisesti käteiskauppahinnan jaosta päätetään arviolta marraskuussa pidettävässä osuuskunnan seuraavassa ylimääräisessä kokouksessa. Jaettavat varat jäävät suurelta osin Etelä-Savon alueelle ja suurin omistajaryhmä on yksittäiset kotitaloudet.

 

Lisätietoja:
Reijo Karhinen, MPY Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja reijo.karhinen@mpy.fi
Soittopyynnöt: Markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenni Hantula, 044 720 2720

 

Infranode on pohjoismainen infrastruktuuriin sijoittava toimija, joka sijoittaa vastuullisesti ja pitkäaikaisesti digitaaliseen infrastruktuuriin, energia- ja liikennesektorin kohteisiin sekä yhteiskuntakiinteistöihin. Infranodella on ennestään kolme sijoitusta digitaalisen infrastruktuurin alalla Norjassa sekä alan vahvaa osaamista organisaatiossaan. Infranode on sitoutunut kehittämään sijoituksiaan hyvin pitkäaikaisesti ”osta ja pidä” sijoitusstrategiansa kautta vähintään seuraavaksi 25 vuodeksi. Infranode hallinnoi tällä hetkellä noin EUR 1.8mrd varallisuutta sijoittajiensa puolesta. Sijoittajat ovat pääosin pohjoismaisia institutionaalisia toimijoita ja eläkerahastoja (muun muassa Keva, LähiTapiola, Storebrand, Ruotsin kunnallinen eläkerahasto KPA Pension, Ruotsin kirkon eläkerahasto). Yhtiöllä on maaorganisaatio Suomessa ja yhtiön muut toimistot sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Tietokeskus on perustietotekniikan vahva osaaja. Yritys tarjoaa IT-palvelut ja -laitteet yrityksille ja julkishallinnon toimijoille kautta maan. Tietokeskus työllistää lähes 400 ammattilaista 9 eri toimipisteessä ympäri Suomen. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2022 oli 102 miljoonaa euroa.