EtusivuKuluttajilleUutisetMPY osti Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoinfran Joutsan taajama-alueella

MPY osti Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n verkkoinfran Joutsan taajama-alueella

15.11.2022

ICT- ja tietoliikenneyritys MPY vahvistaa asemiaan Joutsassa. Sekä MPY että Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (myöhemmin KSVV) ovat rakennuttaneet valokuitutekniikkaan perustuvaa viestintäverkkoa Joutsan taajama-alueella. 11.11.2022 allekirjoitetulla sopimuksella MPY hankki KSVV:n rakennuttaman ja omistaman viestintäverkon Joutsan taajama-alueella.

Kaupan myötä KSVV:n rakennuttaman verkon sekä MPY:n rakennuttaman verkon osan palveluiden toimittajaksi tulee MPY. KSVV:n Joutsan taajamassa sijaitsevien asiakkaiden yhteydet pyritään siirtämään MPY:lle vielä vuoden 2022 aikana ja ajankohdat sovitaan asiakaskohtaisesti. Tavoitteena on, että MPY kykenee tarjoamaan nopeat valokuituun perustuvat internetyhteydet koko Joutsan taajama-alueella kesällä 2023.

Valokuituverkko on alueen elinvoimaisuuden kannalta hyvin tärkeä, ja kaupan myötä MPY:n kuituverkon kattavuus laajenee merkittävästi Joutsan alueella. MPY:n omaa valokuituverkkoa on rakennettu Joutsan alueella jo aiemmin ja juuri solmitun kaupan myötä Joutsan alueen kuiduttamisaikataulu nopeutuu noin vuodella”, iloitsee MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies.

Saimme MPY:ltä tarjouksen Joutsan keskustaajama-alueen valokuituverkosta, johon päätimme tarttua. Kauppa antaa mahdollisuuden investoida voimakkaammin muualle toiminta-alueellemme”, kertoo KSVV Oy:n toimitusjohtaja Janne Paunonen.

MPY on toteuttanut kuitupohjaista tietoliikenneverkkorakentamista jo vuodesta 1988 alkaen pääosin Etelä-Savon alueella.

Nopeille internetyhteyksille yhä enemmän tarvetta tulevaisuudessa

Verkon kautta tarjottavien ja käytettävien palveluiden määrä lisääntyy vuosi vuodelta. Nopeiden yhteyksien myötä MPY voi tarjota Joutsan alueen asukkaille ja yrityksille kilpailukykyiset palvelut nyt ja tulevaisuudessa.

Joutsassa valokuidun kysyntä on ollut kovaa ja alueen asukkaat sekä yritykset ovat toivoneet MPY:ltä yhteyksien kehittämistä ja verkon alueellista laajentamista edelleen. Kaupan myötä pystymme tarjoamaan alueen asiakkaille, yrityksille sekä myös alueelle muuttaville Ukrainan pakolaisille entistä paremmat yhteydet mm. palveluiden tuottamiseen, opiskeluun ja yhteydenpitoon”, summaa Häkämies.

 

Lisätietoja:

MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies, juha.hakamies@mpy.fi, puh. 044 019 0500

KSVV Oy: toimitusjohtaja Janne Paunonen, janne.paunonen@ksvv.fi, puh. 040 518 8602

 

MPY-konserni on suomalainen tietotekniikkapalveluihin ja tietoliikenteeseen erikoistunut asiantuntijayritys. Konsernin palveluksessa on 160 ICT-alan ammattilaista yhdeksällä paikkakunnalla Suomessa. MPY-konserniin kuuluvat emoyhtiö MPY Osuuskunta sekä liiketoimintayhtiöt MPY Telecom ja MPY Yrityspalvelut. Tutustu meihin osoitteessa www.mpy.fi

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy on keskisuomalaisten kuntien omistama kiinteiden tietoliikenneyhteyksien verkko-operaattori. Yritys tarjoaa toiminta-alueellaan valokuituverkkoyhteyksiä mahdollisimman kattavasti. Palveluita tuotetaan kuluttajille, yrityksille ja taloyhtiöille sekä muille tietoliikenneoperaattoreille. Lue lisää osoitteesta www.ksvv.fi

Tutustu muihin uutisiimme: