EtusivuYrityksilleArtikkelitYritysnetti Plus on pienyritykselle paras verkkoratkaisu

Yritysnetti Plus on pienyritykselle paras verkkoratkaisu

11.8.2021

MPY:llä on laaja kokemus IT-palvelukokonaisuuksia tukevista verkkoratkaisuista. Niiden avulla tieto liikkuu tehokkaasti ja turvallisesti aina haluttuun kohteeseen. Toimivat verkkoyhteydet ovat edellytys liiketoiminnan pyörittämiselle. Ne mahdollistavat keskittymisen ydinosaamiseen. Näistä syistä olemme kehittäneet Yritysnetti Plussan pienyritysten tarpeisiin. 

Yritysnetti Plussa on huoleton kokonaisratkaisu yhden toimipisteen pienyritykselle. Yritysnetti Plussaan kuuluu lähiverkko, langaton lähiverkko, palomuuri, etäyhteys, mobiilivarmistus sekä verkon valvonta ja hallinta. Sen lisäksi kokonaisratkaisuun kuuluu asiantuntijoidemme ratkaisusuunnittelu, tarvittavat tietoliikennelaitteet tunnetulta valmistajalta ja laitteiden elinkaaren hallinta.

Yritysnetti Plussan lähiverkko

Lähiverkko (LAN) on rajatulla alueella toimiva kiinteä sisäverkko, johon laitteet liitetään verkkokaapeleilla. Alueellinen rajaus voi olla esimerkiksi yrityksen toimipiste tai toimistorakennuksen kerros. Yritysnetti Plussan kiinteään lähiverkkoon on mahdollista yhdistää tietokoneen lisäksi myös muut tarvittavat laitteet, kuten tulostin tai kokoushuoneen tekniikka. Eri laitteita kiinteään lähiverkkoon on mahdollista yhdistää maksimissaan viisi kappaletta.

Lähiverkko voidaan kiinteän sisäverkon lisäksi toteuttaa langattomana lähiverkkona (WLAN). Tähän laitteet liittyvät langattomasti. Lähiverkon ollessa toimiva ja riittävän nopea on työskentely helppoa ja tehokasta. Se säästää myös aikaa tehokkaan tiedonsiirron vuoksi. Yritysnetti Plussassa on useita eri nopeusvaihtoehtoja, joista voi valita yrityksen tarpeisiin sopivan.

Yritysnetti Plussan etäyhteys

Yrityksen liikkuvat työntekijät ja etätyöntekijät asettavat omat vaatimukset verkkoyhteydelle. Etäyhteys (VPN) mahdollistaa heidän sujuvan työskentelyn. Se tuo turvallisesti saataville yrityksen sisäverkossa toimivat tietojärjestelmät, palvelut ja tiedostot työntekijöiden sijainnista riippumatta. Yritysnetti Plussan etäyhteys on salattu ja tietoturvallinen.

Yritysnetti Plussan mobiilivarmistus

Luotettavakin verkkoyhteys voi joskus katketa odottamatta esimerkiksi ukkosen takia. Verkkoyhteyden katkeaminen voi pahimmassa tapauksessa tarkoittaa myös yrityksen liiketoiminnan pysähtymistä kokonaan. Yritysnetti Plussan mobiilivarmistus on varayhteys, joka varmistaa kiinteää verkkoyhteyttä mobiiliverkon kautta. Jos kiinteä verkkoyhteys katkeaa, kytkeytyy varayhteys automaattisesti päälle ilman verkkoyhteyden katkeamista. Kiinteän verkkoyhteyden ollessa taas toiminnassa palautuu verkkoyhteys siihen takaisin.

Yritysnetti Plussan palomuuri, verkon valvonta ja hallinta

Verkkoratkaisut vaativat jatkuvaa ylläpitoa. Palvelunestohyökkäys voi iskeä milloin vain myös pienyritykseen. Turvallinen työympäristö tukee työn tehokkuutta ja sujuvuutta. Yritysnetti Plussassa on aktiivinen verkon valvonta ja hallinta sekä palomuuri. Verkkoyhteyttä ja tietoliikennelaitteita valvotaan ja ylläpidetään 24/7 meidän verkonhallintakeskuksessamme. Palomuuri suojaa lähiverkon internetin suuntaan ja ulkoapäin tulevilta tietoturvauhkilta. Yritysnetti Plussan tietoturvaominaisuuksia on myös mahdollista laajentaa esimerkiksi tietokoneiden tai mobiililaitteiden tietoturvaratkaisuihin.

Kiinnostaako Yritysnetti Plus? Ota yhteyttä myyntiimme.

 

Kirjoittaja Merja Väisänen  

Merja työskentelee MPY:n Tuote- ja järjestelmäkehitystiimissä palvelukehittäjänä pienyrityksille. Työssään hän kehittää ja tuotteistaa pienyritysten ja yrittäjien palveluita asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Kehitystyössään Merja hyödyntää erityisesti palvelumuotoilun keinoja.