EtusivuYrityksilleArtikkelitWau-efektejä Microsoft Power Platformilla – mobiiliapplikaation voi luoda hetkessä

Wau-efektejä Microsoft Power Platformilla – mobiiliapplikaation voi luoda hetkessä

17.3.2022

Haluatko saada nopeasti aikaan yrityksen sisäisen mobiiliapplikaation, jolla voit lähettää ilmoituksen ja valokuvan tuotantoprosessin epäkohdista? Markkinoiden luotettavin ja ylivoimaisesti kattavin pilvi, Microsoft Cloud tarjoaa siihen tehokkaat työkalut ja pystyt toteuttamaan applikaation helposti Microsoftin Power Platformilla ja SharePointilla.

Microsoft tarjoaa low code -elementit kaikkiin mobiiliapplikaation toimintavaiheisiin

Microsoftin Power Platformiin kuuluvat Power Apps -applikaatioiden luontityökalu, Power Automate -työnkulut, Power BI -raportointi ja Power Virtual Agents eli chat-työkalu. Tätä kokoelmaa täydentävät saumattomasti Microsoft SharePoint ja Teams, joihin voit varastoida tietoja sekä käyttää Power Platform -sovelluksien ja -näkymien käyttöliittyminä.

Ilmoitusten lähetys -applikaatiossa lähetetyt ilmoitukset voit varastoida SharePoint-luetteloon, johon kuvat tulevat liitteinä. Power Apps pystyy luomaan kolminäyttöisen mobiiliapplikaation automaattisesti, kun yhdistät applikaation luomisen tiettyyn SharePoint-luetteloon

Mitä tarkoittaa kolminäyttöinen mobiiliapplikaatio?

Kolminäyttöisessä mobiiliapplikaatiossa on minimimäärä näyttöjä, jotta applikaatiossa on kaikki tarvittavat näkymät sen toimimiseksi.

Ensimmäinen näyttö on “galleria”, joka listaa lähetetyt reklamaatiot. Gallerian kohteita klikkaamalla päästään toiseen näyttöön, jossa on valitun kohteen tiedot. Kolmas näyttö on kohteen tietojen muokkauslomake ja samalla uuden reklamaation syöttölomake.

Galleria-näyttö voidaan myös piilottaa kaikilta käyttäjiltä, jolloin ilmoitusten käsittely tehdään SharePointissa. SharePoint-listaan voidaan luoda näkymiä eri suodatustekijöillä, jolloin ilmoitusten käsittelijät pystyvät tehokkaasti keskittymään oikeisiin vaiheisiin ilmoitusten käsittelyssä.

Kun Power Apps -mobiiliapplikaation luonti aloitetaan tietystä SharePoint-listasta, ei tarvita edes Microsoft Power Automate -työnkulkua tietojen lähettämiseksi, koska SharePoint-yhteys tekee sen automaattisesti.

Power Automate -työnkululla voidaan kuitenkin automatisoida notifikaattien lähettäminen, kun esimerkiksi tietyt kriteerit täyttävä ilmoitus lähetetään. Power Automate voi siis lähettää notifikaatin, jos esimerkiksi käyttäjä lähettää ilmoituksen, jonka kriittisyys on korkea.

Power BI -raportoinnilla voit tehdä koontinäkymän, jossa esitetään tilastoja, tunnuslukuja ja graafeja saapuneista ilmoituksista. Power BI:n avulla pystyt viimeistään kartoittamaan tuotantoprosessin pullonkaulat ja kriittisimmät pisteet: tunnusluvut eivät valehtele.

Samat tutut M365-tunnukset tehokkaampaan käyttöön

Power Platformilla tehdyn mobiiliapplikaation käyttö on helppoa yrityksen työntekijöille, koska kaikki toimii samalla M365-tunnuksella kuin sähköposti ja muut M365-onlinesovellukset. Mobiiliapplikaation käyttämiseksi työntekijä lataa kännykkäänsä ilmaisen Power Apps -sovelluksen Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta. Mobiiliapplikaatiot toimivat myös selaimessa, koska jokaisella applikaatiolla on oma nettiosoitteensa.

Power Apps -”emosovellus” listaa yrityksen kaikki sovellukset, joihin työntekijällä on oikeus. Siksi se on helppo koontipaikka, josta pääset valitsemaan kulloinkin tarvitsemansa sovelluksen.

Power Apps -mobiilisovelluksia kehitettäessä niitä kannattaa niputtaa sopivasti: samaan tuotantoilmoitusten lähetys -applikaatioon voidaan yhdistää myös muita yrityksen toimintoja, kuten aloitteet, kiitä työkaveria- tai palautetta johdolle -toiminnot. Tällöin neljänneksi näytöksi applikaatioon lisätään vaan toimintojen valintanäyttö painikkeineen, joka on järjestyksessään ensimmäinen näyttö.

Helppoa, eikö totta!

MPY Idea -mobiiliapplikaatio

MPY Idea App on henkilöstön helppo ja nopea tapa lähettää ideoita arvioitavaksi yrityksen johdolle. Kun välähtää, taskussa on kätevä App, jolla voi napata kuvan kohteesta ja lähettää sen eteenpäin saatesanojen kera. Sovellus toimii Power Apps -mobiilisovelluksessa, joka on osa Power Platformia.

Lähetetyt ideat menevät SharePoint-kirjastoon, jossa ne käsitellään eri vaiheissa idean statuksen mukaan. Lisäksi ideoiden määristä eri vaiheissa kootaan havainnollinen Power BI-raportti, joka päivittyy reaaliaikaisesti.

Samaa applikaatiota voidaan soveltaa myös minkä tahansa tiedon helppoon ja nopeaan keräämiseen tai rakennuskohteiden, työturvallisuuden sekä prosessien valvontaan. Sovelluskohteita on lukemattomia!

Katso video esimerkkitoteutuksesta: