EtusivuYrityksilleArtikkelitIT-palvelut pienyrityksille MPY:ltä

IT-palvelut pienyrityksille MPY:ltä

11.4.2022

Oletko milloin viimeksi päivittänyt tai kartoittanut yrityksesi IT-tarpeita? Onko yrityksessäsi kehitettävää IT-puolella? Ulkoistettu IT-palvelu on kustannustehokas, helppo ja nopea tapa tukea yrityksesi liiketoimintaa. Ulkoistamalla IT-palvelut saat luotettavan, nopean ja tietoturvallisen IT-ympäristön. Kun ulkoistat arjen IT-palvelut ammattilaisille, säästät aikaa ja rahaa. Näin voit keskittyä siihen tärkeimpään eli liiketoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen.

Pikalinkit sisältöön:

Tietoliikenneratkaisut
Laajakaista yritykselle
Lähiverkko
Laitteet yritykselle
Pienyrityksen tietoturva
Puhepalvelut
Microsoft 365 ja Office-sovellukset
Verkkotunnus
Sähköposti ja kotisivupalvelu

Tietoliikenneratkaisut

Nettiyhteyttä tarvitaan kaikissa pienyrityksissä, tehtiin töitä sitten toimistolla, etänä tai tien päällä. Tietoliikenneratkaisujen avulla pienyrityksesi liiketoiminnalle arvokas data liikkuu sujuvasti ja tietoturvallisesti. Kiinteät nettiyhteydet kärsivät vähemmän verkon kuormituksesta kuin langattomat nettiyhteydet. Etäkokoukset eivät pätki ja raskaimmatkin tiedostot siirtyvät sutjakkaasti paikasta toiseen. Riittävän nopea ja toimintavarma nettiyhteys takaa sujuvan työarjen. Näin aikaa ei kulu haasteiden ratkomiseen, jotka pätkivä tai hidas nettiyhteys aiheuttaa.

Digitalisaation myötä yhä isompi osa pienyrityksen liiketoiminnasta suoritetaan netin kautta. Jokaisen pienyrityksen ja yrittäjän olisi hyvä miettiä, mitä tarkoittaa, jos nettiyhteys on poikki. Silloin sähköposti tai verkkokauppa ei toimi eikä ole pääsyä pilvipalvelussa oleviin tarjous- ja sopimustiedostoihin. Nettiyhteyttä varmentamaan on saatavilla mobiilivarmistus. Se kytkeytyy automaattisesti päälle, kun kiinteä nettiyhteys katkeaa. Nettiyhteys palautuu takaisin kiinteään, kun vika on korjattu. Erityisesti pienyritykset, joiden kriittinen liiketoiminta vaatii nettiyhteyttä, suositellaan ottamaan mobiilivarmistus.

MPY:n kattavilla ja luotettavilla tietoliikenneratkaisuilla varmistat sujuvan nettiyhteyden pienyrityksen ja yrittäjän liiketoiminnan tueksi. Palveluumme sisältyy asiantuntijoidemme suunnittelu, tietoliikenneratkaisun toteutus moderneilla teknologioilla ja jatkuva suunnitelmallinen ylläpito ja kehittäminen. Tietoliikenneratkaisuja on saatavilla niin yhden kuin useamman toimipisteen yritykselle. Mahdolliset ongelmatilanteet meillä MPY:llä ratkaistaan mahdollisimman nopeasti. Tietoliikennelaitteissa käytämme tunnettuja ja luotettavia laitevalmistajia. Riittävän nopean nettiyhteyden valintaan saat asiantuntijoiltamme apua. Tietoliikenneratkaisumme ovat tietoturvallisia, koska ne sisältävät aina palomuurin ja verkon aktiivisen valvonnan.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

Laajakaista yritykselle

Myös pieni yritys ja yrittäjä tarvitsevat nettiyhteyttä. Pienen yrityksen ja yrittäjän arjessa on tärkeää, että nettiyhteys on tietoturvallinen, toimiva ja luotettava. Se mahdollistaa keskittymisen siihen olennaiseen eli liiketoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen. Aikaa ei kulu hitaan tai pätkivän nettiyhteyden kanssa tuskailuun eikä tuottavuus laske. Yrityslaajakaista on kustannustehokas valinta, joka kattaa hyvin pienen toimiston perustarpeet.

MPY:n Yrityslaajakaista mahdollistaa pienelle yritykselle ja yrittäjälle toimintavarman ja luotettavan nettiyhteyden. Valikoimissamme on erilaisia yhteystekniikoita ja nopeusvaihtoehtoja, joista asiantuntijoidemme avustukselle löytyy yrityksellesi ja tarpeidellesi sopiva ratkaisu kustannustehokkaasti. Yrityslaajakaistamme sisältää rajattoman netin käytön kiinteällä kuukausihinnalla. Näin kulujen ennakointi on helppoa. Kuluttajaliittymiimme verrattuna yrityslaajakaistassamme on parempi palvelutaso sekä nopeampi viankorjausaika.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

Lähiverkko

Lähiverkko tarkoittaa rajatulla alueella toimivaa sisäverkkoa. Alueellinen rajaus voi olla yrityksen toimipiste, rakennuksen kerros tai koko rakennus. Lähiverkko jakaa tietoliikenneyhteyttä. Se voidaan toteuttaa niin kiinteänä (LAN) kuin langattomana (WLAN). Langattomasta lähiverkosta voidaan käyttää myös nimitystä WiFi. Kiinteään lähiverkkoon laitteet kiinnitetään verkkokaapeleilla, mutta langattomaan lähiverkkoon laitteet yhdistyvät langattomasti. Langattomalla lähiverkolla voidaan toteuttaa myös esimerkiksi vierailijaverkko.

Lähiverkko on oleellinen osa mitä tahansa liiketoimintaa. Kun lähiverkko on toimintavarma ja riittävän nopea, säästää se aikaa, helpottaa työntekoa ja tekee tiedonsiirrosta nopeaa. Lähiverkkoa on hyvä päivittää, kun yrityksen henkilöstömäärä tai liiketoiminta kasvaa.

Hankkiessasi lähiverkkopalvelut MPY:ltä, saat asiantuntijoidemme räätälöimän lähiverkon juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Me huolehdimme lähiverkon suunnittelusta, asennuksesta ja ylläpidosta, jotta sinä voit keskittyä liiketoimintasi pyörittämiseen ja kehittämiseen.

Lue lisää artikkelistamme Lähiverkko yrityksesi tarpeisiin.

Laitteet yritykselle

Oikeat ja ajantasaiset laitteet ja työvälineet helpottavat ja nopeuttavat työntekoa. Ne parantavat yritystoiminnan tehokkuutta ja työn laatua. Työntekijät pysyvät tuottavina ja työnteko on mielekästä, kun työvälineet ovat työntekoa tukevia eikä työntekoa hidastavia.

Saat tilattua kaikki tarvittavat laitteet yrityskäyttöön näppärästi MPY Online -itsepalveluportaalin kautta. Valikoimamme on kattava. Siitä löytyy muun muassa puhelimet, näytöt, tietokoneet, komponentit ja lisätarvikkeet. MPY Online on käytössäsi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Palveluun määritellään sinun yrityksesi tarvitsemat laitteet ja tarvikkeet asiakaskohtaiseen katalogiin.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

Pienyrityksen tietoturva

Mediassa uutisoidaan jatkuvasti yrityksistä, jotka ovat joutuneet tietomurron kohteiksi. Pahimmassa tapauksessa tietomurto voi keskeyttää koko liiketoiminnan. Vääriin käsiin tietomurron seurauksena voi joutua henkilötietoja, käyttäjätunnuksia, salasanoja, tarjouksia ja sopimuksia. Taloudellisten menetysten lisäksi tietomurto vaikuttaa yrityksen maineeseen, luotettavuuteen ja brändiin negatiivisella tavalla. Se voi johtaa asiakasmenetyksiin ja kilpailukyvyn heikkenemiseen. Tietoturva onkin asia, josta on huolehdittava yrityksen koosta tai toimialasta riippumatta. Niin yrittäjä kuin pienyritys tarvitsee tietoturvaa suojaamaan liiketoimintaansa.

Tietoturvaan investoiminen on tärkeää. On hyvä miettiä, onko tietoturvariskeihin varauduttu. Jos vastaus kielteinen, on hyvä harkita ulkoisen tietoturva-asiantuntijan käyttöä. Ulkoisen tietoturva-asiantuntijan käyttäminen on usein pienempi investointi kuin tietomurron aiheuttamien vahinkojen korjaaminen. Säästäminen väärässä paikassa voi tulla todella kalliiksi.

Lue lisää artikkelistamme Tietoturva pienyrityksessä.

Puhepalvelut

Yksikään pienyritys tai yrittäjä ei pärjää ilman puhelinta. Puhelut voidaan toteuttaa monella eri tapaa: mobiilisti, kiinteästi tai netin ylitse. Käytettävä ratkaisu riippuu yrityksen tarpeista, koosta ja asiakaspalvelun roolista. Toimivilla puheratkaisuilla varmistat, että olet varmasti asiakkaidesi tavoitettavissa. On tärkeää, ettet menetä tärkeitä asiakaskontakteja toimimattomien puheratkaisuiden vuoksi.

MPY:ltä saat sopivimmat ratkaisut yrityksesi puhepalveluiden tarpeisiin. Puhelin- ja vaihdeliittymäratkaisut rakennamme yhteystyökumppanimme DNA:n palveluista. Kauttamme on saatavilla koko DNA Business -valikoima, josta löytyy niin edulliset perusliittymät, kustannustehokkaat pakettiliittymät, mobiililaajakaistat kuin vaihderatkaisut. Autamme sinua valitsemaan juuri oikeat puhelinliittymät ja vaihderatkaisun ominaisuudet yrityksesi tarpeiden mukaisesti sopivaksi kokonaisuudeksi.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

Microsoft 365 ja Office-sovellukset

Entinen Office 365 (O365), nykyinen Microsoft 365 (M365) on palvelu, jonka avulla yrityksesi viestintä, niin sisäinen kuin ulkoinen, sujuu vaivattomasti ja tehokkaasti. Microsoft 365 soveltuu kaikenkokoisille yrityksille. Se tarjoaa tietoturvalliset toimisto-ohjelmat ja viestintäpalvelut niin työpöytä- kuin mobiiliversioina iOS- ja Android-laitteille. Yhdessä työskentely on helppoa ja tehokasta etänä ja kasvotusten. Pilvipalvelu mahdollistaa, että tiedostot ja sähköpostit ovat käytettävissä milloin vain mistä tahansa sijainnista. Tiedostot myös pysyvät tallessa, jos tietokone, tabletti tai puhelin sattuisi katoamaan tai hajoamaan.

Microsoft 365:n sisältää Office-sovellukset, kuten Wordin, Excelin, PowerPointin ja OneNoten, Outlook 365 -sähköposti- ja kalenteriohjelman ja OneDriven eli tiedostojen säilytys- ja jakopalvelun. Käytössäsi ovat aina viimeisimmät versiot työpöytä- ja mobiiliversioina paikasta ja ajasta riippumatta.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

Verkkotunnus

Verkkotunnus eli domain on verkkosivun osoite, joka kirjoitetaan selaimen URL-kenttään. Sen avulla asiakkaasi ohjataan haetulle verkkosivulle. Yrityksen oma domain takaa yrityksen löydettävyyden netistä. Se on siis osa yrityksesi verkkoidentiteettiä. Domainin alle liitetään yrityksesi kotisivut, verkkokauppa ja sähköpostiosoite. Se antaa yrityksestäsi luotettavan, ammattimaisen ja yhtenäisen kuvan.

Domain muodostuu alkuosasta ja loppuosasta. Sen alkuosa voi olla mikä tahansa domainin omistajan määrittelemä kirjain- tai numeroyhdistelmä. Domainin loppuosaa ei voi itse määritellä, vaan sen täytyy olla joku Internet Corporation for Assigned Names and Numbersin (ICANN) määrittelemä ja ylläpitämä loppuliite. Tällainen loppuliite voi olla esimerkiksi fi, com, net tai org. Kotisivujesi tai verkkokauppasi osoite voi olla esimerkiksi muotoa www.yritys.fi ja sähköposti @yritys.fi.

MPY:n kautta saat fi-loppuiset verkkotunnukset, ulkomaiset kansalliset verkkotunnukset (esim. Ruotsin se tai Viron ee) tai geneeriset verkkotunnukset (esim. com, net, org, info, eu). Verkkotunnukset ovat voimassa määräajan, jonka jälkeen ne tulee uusia. Me MPY:llä hoidamme tämän sinun puolestasi. MPY:lle voit myös siirtää ylläpitoon jo olemassa olevan verkkotunnuksen.

Lue lisää artikkelistamme Panosta yrityksesi verkkonäkyvyyteen.

Sähköposti- ja kotisivupalvelu

Jokaisella toimialalla netti on yksi tärkeimmistä tiedonhakukanavista. Tämän vuoksi on tärkeää, että yritys löytyy netistä ja yrityksellä on omat nettisivut. Nettisivuja voidaan kutsua yrityksen digitaaliseksi käyntikortiksi. Jos yrityksellä ei ole nettisivuja, voi joku ajatella, ettei yritystäkään ole olemassa. Siksi on hyvä varmistaa, että yrityksesi löytyy netistä.

Omat nettisivut ja sähköpostissa oleva yrityksen nimellä oleva verkkotunnus luo asiakkaan suuntaan luottamusta. Työntekijöiden yhtenäiset sähköpostiosoitteet antavat yrityksestäsi yhtenäisen kuvan. Kun työntekijät eivät käytä moninaisia sähköpostiosoitteita ja käytössä on oma yksilöllinen nettisivu, saa asiakas jo verkossa luotettavan kuvan yrityksestäsi.

Sähköposti- ja kotisivupalvelu on MPY:llä nimeltään YritysInternet. Saatavilla on erilaisia palvelupaketteja, jotka ovat räätälöitävissä tarpeidesi mukaisesti. Palveluun kuuluu sähköpostilaatikot, kotisivupalvelu ja DNS-nimipalvelun. Tarjoamme luotettavaa kotisivutilaa omasta palvelinsalistamme. DNS-nimipalvelu tarkoittaa domainin nimipalvelua, joka muuttaa verkkotunnuksia IP-osoitteiksi. IP-osoite on yksilöllinen numerosarja, jonka jokainen nettiin liitetty laite tarvitsee toimiakseen.

Kiinnostuitko? Katso lisää verkkosivuiltamme.

Kirjoittaja Merja Väisänen

Merja työskentelee MPY:n Tuote- ja järjestelmäkehitystiimissä palvelukehittäjänä pienyrityksille. Työssään hän kehittää ja tuotteistaa pienyritysten ja yrittäjien palveluita asiakaslähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Kehitystyössään Merja hyödyntää erityisesti palvelumuotoilun keinoja.