EtusivuYrityksilleUutisetTietoturvaseteli – Valtioneuvostolta tukea yritysten tietoturvan kehittämiseen

Tietoturvaseteli – Valtioneuvostolta tukea yritysten tietoturvan kehittämiseen

2.11.2022

Valtioneuvosto on antanut asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta eli niin kutsutusta tietoturvasetelistä 13.10.2022. Tämä asetus tulee voimaan 1.12.2022.

Uudella määräaikaisella tuella yritykset voivat konkreettisesti parantaa järjestelmiensä tietoturvaa sekä kehittää omaa tietoturvaosaamistaan. Yleisen kybervarautumistason nostaminen yhteiskunnan kriittisillä sektoreilla parantaa yhteiskunnan kykyä suojautua muun muassa hybridiuhkilta. Lue lisää Valtioneuvoston tiedotteesta.

Me MPY:llä autamme mielellämme kaikessa tietoturvaan liittyvässä, sekä myös tietoturvasetelin hankinnassa!

Ohjeet setelin hakemista varten

 

Tarjoamme yrityksellenne kattavat tieto- ja kyberturvapalvelut

Alla muutamia esimerkkejä tarjoamastamme:

  • Tietojärjestelmien ulkoinen haavoittuvuustestaus
    Järjestelmien ulkoisen haavoittuvuustestauksen avulla pyritään saavuttamaan näkymä siihen, miten mahdollinen hyökkääjä näkee kohteen tietojärjestelmäkokonaisuuden, ja mitkä kohdat siinä voisivat olla potentiaalisia kohteita hyökkäykselle.
  • Rakenteettoman tiedon kartoitus
    Kartoita tietoympäristösi rakenteettoman tiedon osalta.Tiedon- ja erityisesti rakenteettoman vähentäminen on olennainen osa EU GDPR:n vaatimuksiin mukautumista ja riskienhallintaa. Tutkimusyhtiöiden mukaan yrityksissä on erittäin paljon dataa, mutta yleensä vain 15% on tarpeellista.
  • Kattavat konsultointi- ja koulutuspalvelut
    MPY tarjoaa, myös kattavat henkilöstön tietoturva- ja tietosuojakoulutukset, onko tarpeesi teknistä- ja/tai hallinnollista tietoturvaa lisätiedot löydät sivuiltamme: Tieto- ja kyberturva | MPY

 

Tietoturvasetelien kaksi eri kategoriaa

Pienempi tietoturvaseteli on enintään 15 000 € yritystä kohden. Pienempää tukea yritykset voivat hyödyntää esimerkiksi tietojärjestelmiensä tarkastus- ja arviointityöhön tai henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen tietoturvan osalta.

Suurempi tietoturvaseteli on arvoltaan enintään 100 000 €, ja se on tarkoitettu uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden perusteella tarvittaviin välittömiin toimiin tietoturvan parantamiseksi. Suuremmalla tietoturvasetelillä yritykset voivat kattaa 70% tietoturvaprojektin kuluista, eli projektikustannusten omavastuu on 30%.

Asetus tulee voimaan 1.12.2022. Tietoturvan kehittämisen tukea voi hakea Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta 1.12.2022 alkaen.

Autamme mielellämme. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä!

Autamme mielellämme myös tietoturvasetelin hankinnassa.

 

Mikael Metsälinna

Johtaja, Tieto- ja kyberturva