EtusivuYrityksilleUutisetMPY on nostanut valmiustasoaan Ukrainan tilanteen vuoksi

MPY on nostanut valmiustasoaan Ukrainan tilanteen vuoksi

9.3.2022

Ukrainan tilanteen muututtua odotettua vakavammaksi, myös tieto- ja kyberturvaan liittyvät asiat aiheuttavat huolta. Olemme nostaneet valmiustasoamme, ja tällä hetkellä asiakkaidemme tietoliikenteen ja ICT-järjestelmien varmistaminen on tärkein prioriteettimme.

Ensitoimenpiteillämme olemme keskittyneet parantamaan kyvykkyyksiämme erityisesti kyberturvahyökkäysten estämiseksi ja niiden vaikutusten vähentämiseksi, sillä ne ovat kriisin todennäköisimpiä haittailmiöitä tällä hetkellä. Tiedossamme ei kuitenkaan ole, että niillä olisi ollut suurta vaikutusta MPY:n asiakkaiden ICT- ja tietoliikenneratkaisuihin Suomessa vielä 9.3. mennessä.

Ennakoivien toimenpiteidemme tukena meillä on valmiudessa monialainen kriisinhallintaorganisaatio, jonka toimintaa tukee säännöllisesti päivitettävä ISO 27001 -standardin mukainen jatkuvuussuunnitelmamme. Olemme myös lisänneet sisäistä viestintäämme, jotta kaikilla tiimeillämme on ajantasaisin tieto kriisin mahdollisista vaikutuksista ja toimistamme niiden ehkäisemiseksi.

Teemme tiivistä yhteistyötä myös viranomaisten, kuten Kyberturvallisuuskeskuksen, kanssa. Näin ollen meillä on toimintamme perustana parhaat käytännöt ja tuoreimmat viranomaisohjeistukset.

Olemme siis nostaneet omaa valmiustasoamme ja tehneet ennakoivia toimenpiteitä. Suosittelemme noudattamaan yleistä varovaisuutta tuntemattomien viestien, linkkien ja liitteiden avaamisessa.

Teemme säännöllisiä tarkistuksia, skannaamme tietoturvauhkia ja seuraamme aktiivisesti sekä kriisin kehittymistä että viranomaisviestintää. Poikkeavan tilanteen sattuessa olemme siihen valmiita ja tiedotamme tuolloin asiasta erikseen.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, saat lisätietoja asiakaspalvelustamme osoitteesta servicedesk@mpy.fi tai numerosta 030 670 3270Olethan meihin saman tien yhteydessä, mikäli epäilet häiriöitä.