Etusivu UUSIYrityksilleUutisetMPY jatkaa vahvalla kasvupolullaan uuden omistajan luotsaamana – Janne Korhonen aloittaa MPY Telecomin virkaa tekevänä toimitusjohtaja

MPY jatkaa vahvalla kasvupolullaan uuden omistajan luotsaamana – Janne Korhonen aloittaa MPY Telecomin virkaa tekevänä toimitusjohtaja

26.9.2023

Pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja Infranode on ostanut 100 prosenttia MPY Telecom Oyj:n osakkeista MPY Osuuskunnalta. MPY Telecom siirtyi Infranoden omistukseen 25.9.2023. Samassa yhteydessä MPY Telecomin toimitusjohtaja Juha Häkämies päätti jättää tehtävänsä ja MPY Telecomin virkaa tekeväksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Janne Korhonen 25.9.2023 alkaen.

MPY Telecom on Infranoden ensimmäinen sijoitus digitaaliseen infrastruktuuriin Suomessa. Tällä sijoituksella Infranode jatkaa menestyksekästä taivaltaan Pohjoismaiden valokuitumarkkinalla sekä laajentaa toimintaansa nyt myös telemastoihin.

Nopeat ja korkealaatuiset tietoliikenneyhteydet ovat yhä tärkeämpiä yhteiskunnallemme. Tämä sijoitus sopii strategiaamme erinomaisesti, sillä keskitymme tarjoamaan yhteiskunnalle keskeistä infrastruktuuria ja olemaan vastuullinen sekä pitkäaikainen kumppani paikallisille ja alueellisille yhteisöille”, sanoo Samuli Kivipelto, projektijohtaja ja Infranoden sijoituspäällikkö.

Vahvemmalla selkänojalla kohti tulevaa

 Toteutuneiden kauppojen myötä MPY:llä on vahvempi selkänoja tulevaisuuden kasvupolulla. Suomen valokuiturakentamisessa on menossa kova kasvuvaihe ja vauhti ei ota laantuakseen.

MPY Telecom toteuttaa yhtä historiansa suurinta investointiohjelmaa. Meillä on vahva asema Etelä-Savon alueella, ja Infranoden omistus mahdollistaa sekä telemastojen että kuituverkkojen vahvistamisen ja laajentamisen entisestään. Kuluvan vuoden aikana olemme ottaneet jo vahvan otteen Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen valokuitumarkkinoista. Infranoden omistuksen myötä tulemme vahvistamaan asemaamme perinteisen alueemme ulkopuolella. Odotamme innolla yhteistyötä Infranoden kanssa”, sanoo MPY Telecomin vt. toimitusjohtaja Janne Korhonen.

MPY Telecomin toiminnot, asiakaspalvelu, organisaatio, henkilöstö ja brändi jatkavat kuten tähänkin saakka.

 

Lisätiedot:

Samuli Kivipelto
Projektijohtaja, Investment Manager
+358 50 439 0055
samuli.kivipelto@infranode.fi

Janne Korhonen
vt. toimitusjohtaja, MPY
+358 40 743 6047
janne.korhonen@mpy.fi

 

MPY Telecom
MPY Telecom on kasvava ja uudistuva asiantuntijayritys ja digitaalisen infrastruktuurin osaaja niin valokuituverkoissa kuin telemastoissakin. Yritys on tuottanut palveluita jo yli 135 vuoden ajan ja tänä päivänä mahdollistaa mutkattoman digiarjen ja tulevaisuuden ratkaisut niin kuluttajille, taloyhtiöille kuin yrityksille. Operaattoriasiakkaille yritys tarjoaa monipuoliset ja luotettavat operaattoripalvelut ja niihin liittyvän infrastruktuurin. Toimintaperiaatteena on yllättää positiivisesti ja asiakkaiden palveleminen on sydämen asia. MPY on sanojensa mukaisesti enemmän kuin kumppani.

Infranode
Infranode on pohjoismainen infrastruktuuriin sijoittava toimija, joka sijoittaa vastuullisesti ja pitkäaikaisesti digitaaliseen infrastruktuuriin, energia- ja liikennesektorin kohteisiin sekä yhteiskuntakiinteistöihin. Infranodella on ennestään kolme sijoitusta digitaalisen infrastruktuurin alalla Norjassa sekä alan vahvaa osaamista organisaatiossaan. Infranode on sitoutunut kehittämään sijoituksiaan hyvin pitkäaikaisesti ”osta ja pidä” sijoitusstrategiansa kautta vähintään seuraavaksi 25 vuodeksi. Infranode hallinnoi tällä hetkellä noin EUR 1,8 mrd varallisuutta sijoittajiensa puolesta. Sijoittajat ovat pääosin pohjoismaisia institutionaalisia toimijoita ja eläkerahastoja (muun muassa Keva, LähiTapiola, Storebrand, Ruotsin kunnallinen eläkerahasto KPA Pension, Ruotsin kirkon eläkerahasto). Yhtiöllä on maaorganisaatio Suomessa ja yhtiön muut toimistot sijaitsevat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.