Uusi kuiturakentamisen alue Mikkelissä on valmistunut verkon kaivuurakentamisen osalta. Rakensimme valokuituverkkoa alueella Kyyhkylä-Siikasalmi-Helppanala-Moisio. Rakennettavaa verkkoa oli kokonaisuudessaan alueella noin 30 km. Investointihanketta tuettiin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

Rakennettavalla alueella ei ollut vastaavaa laajakaistainfrastruktuuria. Tilaajaliittymät toteutimme kiinteillä valokuituyhteyksillä, joilla tarjotaan jopa 1 Gigan laajakaistayhteyksiä. Näin alueen noin 200 kiinteistöllä (omakotitalot, vapaa-ajan asunnot ja yritykset) on mahdollisuus päästä nauttimaan häiriöttömästä, luotettavasta ja tehokkaasta valokuituyhteydestä.

Valokuitu mahdollistaa alueen asukkaille ja yrityksille tulevaisuuden palveluiden sujuvan toimivuuden sekä nostaa kiinteistöjen arvoa. Valokuituyhteyttä pitkin asiakkaamme voivat hoitaa jatkossa kaikki kodin tai yrityksen tietoliikenne- ja viestintäpalvelut. Kuituyhteydellä asiakkaamme saavat esim. tv-palvelut ja laajakaistan lisäpalveluineen.

Kaikille valokuituliittymän tilanneille verkkoyhteydet on nyt rakennettu. Käyttöönotot ja tilattujen palvelujen avaukset tehdään asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

 

Vauhtia valokuidulla!

Onko sinulla kysyttävää MPY:n valokuidusta? Ota yhteyttä.

Karoliina Kukkonen

Myyntipäällikkö
omakotitalot, taloyhtiöasiakkaat

Mikko Syrjälä

Myyntipäällikkö
kiinteistöt, As Oy:t, isännöitsijät

Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat ohittamaton osa nykyaikaista asumista. Ne ovat nykykodissa yhtä tärkeitä kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto.

Miksi kannattaa valita valokuitunetti?

Valokuitunetti tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se mitä luvataan. Valokuitukaista on kokonaan omassa käytössäsi, eikä kaistaa tarvitsee jakaa naapurin kanssa. Valokuitunetin yhteys toimii säällä kuin säällä.

Valokuitu on nopein mahdollinen liittymä asuntosi tietoverkkoyhteyden toteuttamiseen. Nettiyhteyden nopeus ja tiedon määrän käsittelykyky ovat ylivoimaisia verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Valokuitu kestää yskimättä koko perheen nettikäytön eri laitteilla. Olet sitten aktiivipelaaja, elokuvien suurkuluttaja, satunnainen surffailija, työskentelet tai opiskelet kotona – valokuitunetti mahdollistaa pätkimättömän yhteyden.

Valokuituyhteys tuo halutessasi käyttöösi kaapeli-TV-palvelut ja laajan valikoiman maksu-TV-kanavia. Valokuitunettiä on mahdollista jakaa myös langattomasti erilaisten reitittimien avulla, jotka luovat nopean ja suojatun langattoman sisäverkon (WLAN). Lue lisää myös MPY Wifi –palvelustamme, jonka eero 6 –laitteilla saat luotettavan langattoman yhteyden jokaiseen huoneeseen.

Valokuituverkon rakentamisesta ja käyttämisestä syntyvä vuotuinen hiilidioksidipäästömäärä ei aiheuta suurta hiilijalanjälkeä.

Tutkimuksen mukaan valokuituliittymän vuotuinen hiilidioksidipäästömäärä per kotitalous on 5,48 kiloa. Tämä vastaa noin puolen promillen osuutta keskiverron suomalaisen hiilijalanjäljestä. Kotitalouden valokuituliittymän vuosittainen päästömäärä vastaa siis esimerkiksi noin 35 kilometrin autoilun hiilidioksidipäästöjä polttomoottorikäyttöisellä autolla.

Lue lisää artikkelistamme.

Valokuituverkkoon voidaan liittää niin vanhemmat kuin rakenteilla olevatkin rakennukset. Valokuidulla takaat toimivan netin vähintään 50 vuodeksi. Valokuitu lisää talosi ja kiinteistösi arvoa.