EtusivuUratarinatValokuitumyyjät tekevät nyt tulosta: ”MPY:n maine ja kiinnostava tuote auttavat myynnissä”

Valokuitumyyjät tekevät nyt tulosta: ”MPY:n maine ja kiinnostava tuote auttavat myynnissä”

24.5.2023

Ari Siippola ja Totti Raittila ovat lyhyessä ajassa auttaneet satoja ihmisiä varmistamaan tulevaisuuden palvelut valokuidun avulla. He tekevät tulosta paneutumalla työhönsä ja kohtaamalla ihmiset yksilöinä. Kannustava ilmapiiri ja hyvät ansaintamahdollisuudet tekevät työstä kirjaimellisesti palkitsevaa.

Kun Ari Siippola kertoi tutuilleen ryhtyvänsä projektimyyjäksi MPY:n valokuituhankkeeseen, moni ihmetteli päätöstä. Olisiko homma sopivan hohdokasta miehelle, joka oli tehnyt vastuullista ja tuloksellista myyntityötä jo kuudella vuosikymmenellä?

Ari kuitenkin torppasi epäilijöiden väitteet alkuunsa, sillä hänellä oli jo ennen aloitustaan erittäin positiivinen kuva sekä meistä että tuotteestamme.

”Täällä oli työhistoriastani tuttuja ihmisiä, jotka olivat viihtyneet talossa jo pitkään. MPY:llä on myös vahva alueellinen maine, joka helpotti päätöstäni, ja pian huomasin sen helpottavan myös itse myyntityötä”, Ari avaa.

”Lisäksi valokuitu kiinnostaa ihmisiä, joten siitä on helppo keskustella, ja se on tuotteenakin sellainen, jonka takana voin seistä ylpeästi. Meidän asiakkaamme eivät ole käsiraudoissa minkään huonon sopimuksen kanssa, vaan olemme sitoutuneet vastuulliseen valokuitumyyntiin”, hän jatkaa.

Ari Siippola on kokenut jo perehdytyksestä lähtien tulleensa oikeaan paikkaan töihin.

Kannustava ilmapiiri helpotti aloitusta

Ari pääsikin jo ensimetreillä suosittelijaksi itsekin. Hän törmäsi kaupan hyllyjen välissä tuttuunsa Totti Raittilaan, jolla myös on useiden vuosikymmenien kokemus myynnistä.

Kuulumisia vaihtaessa Totti kiinnostui Arin uudesta työstä jopa niin paljon, että pian hänkin löysi itsensä meiltä samoista tehtävistä.

Kaksikolla on kokemusta monen näköisistä ja -kokoisista yrityksistä, mutta jo perehdytyksessä molemmat totesivat tulleensa oikeaan paikkaan. Asiat käytiin läpi kattavasti, ja kannustava ilmapiiri sekä välittävä lähijohtaminen auttoivat pääsemään rivakasti työn imuun.

”Tuntui, että sulauduin porukkaan todella nopeasti. Apua sai aina kun tuli kysymyksiä”, Ari kertoo.

”Mietin jo ensi päivistä lähtien, että ’wau, nyt on kyllä makea paikka’. Vaimokin kommentoi aloitusviikkoni viikonloppuna minun olleen pitkästä aikaa helpottuneen oloinen”, Totti naurahtaa.

Totti Raittila kertoo, että ihmiset ovat kiinnostuneita valokuidusta ja siksi siitä on helppo jutella.

Tulevaisuuden palveluita ja parempaa elämänlaatua mahdollistamassa

MPY:n projektimyyjien työhön kuuluu asiakkaiden kohtaamista ja myyntityötä sekä puhelimitse että henkilökohtaisesti joko heidän kotonaan tai esimerkiksi myyntiständeillä. Työn voi aikatauluttaa itse ja sitä voi tehdä joustavasti joko konttorilta tai etänä.

Projektimyyjämme tekevätkin elintärkeää työtä, sillä valokuiturakentamisemme on nyt kuumimmillaan.

”Meneillään on melkeinpä yhtä iso muutos kuin silloin, kun sähkö tuli maaseudulle”, Ari tähdentää.

”Alueen asukkaat, itseni mukaan lukien, arvostavat sitä, että MPY tekee näin merkittävän investoinnin infrastruktuuriin ja elinvoimaan. Siltä pohjalta ihmisten kanssa on helppo lähteä juttelemaan siitä, mitä kaikkea valokuitu heille mahdollistaisi”, Totti jatkaa.

Ari ja Totti korostavatkin, että asiakaskohtaamiset ovat tähän asti sujuneet erittäin hyvässä hengessä. Molemmat ovatkin muutamassa kuukaudessa auttaneet jo satoja ihmisiä varmistamaan tulevaisuuden palvelut ja toimivan nettiyhteyden.

”Sen olen työurallani oppinut, että jokaista asiakaskohtaamista ei vain voi voittaa, mutta yhtään nollapäivää ei vielä ole tullut. Minun tulokseeni ollaan oltu erittäin tyytyväisiä, ja niin olen itsekin”, Totti kertoo.

”Voin omasta kokemuksestani sanoa, että tähän työhön paneutumalla voi myös tehdä todella hyvin tiliä”, Ari vinkkaa.

Tärkeintä ovat pitkäjänteisyys ja kyky kohdata ihmiset yksilöinä

Ansaintamahdollisuuksien lisäksi molemmat nostavat työnsä parhaiksi puoliksi vapauden ja ihmisläheisen työn.

”Koen, että tämä työ sopii minulle juuri siksi, että aidosti tykkään ihmisten kanssa työskentelystä”, Totti sanoo.

”Ja onhan tässä todella inhimilliset ja joustavat työajat. Hommia voisi tehdä vaikka kokonaan etänä, mutta itse viihdyn konttorilla MPY:läisten parissa. Myös loistavat edut on pakko mainita”, Ari jatkaa.

Ari ja Totti ovat nauttineet työstään MPY:llä ja päässeet nopeasti myös tuloksenteon makuun.

Mutta miten kaksikko on kyennyt niin nopeasti tuloksentekoon ja mikä tekee hyvän myyjän?

”Homman lähtökohta on tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja kyetä perustelemaan asiat monelta eri kantilta. Oma paras ominaisuuteni myyjänä on juuri pitkäjänteisyys, ja parhaat perustelut ja tuloksen saan, kun todella paneudun myytävään tuotteeseen”, Totti kertoo.

”Hyvä taustatyö helpottaa löytämään luottamuksen ja jutun juurta, eli juttelen paljon asiakkaiden kanssa muistakin heille tärkeistä asioista kuin valokuidusta. Totta kai pitää olla myös rohkeutta viedä kauppa maaliin, eli klousaamisen taito on tärkeä”, Ari valaisee.

”Tervetuloa vakaaseen taloon myymään kiinnostavaa tuotetta”

Ari ja Totti välittävät kentältä terveiset, että MPY:n valokuitu tuntuu nyt kiinnostavan ihmisiä – ja kyllähän tuloksetkin puhuvat puolestaan. He kannustavatkin tulemaan meille tekemään töitä historiamme suurimman investoinnin pariin.

”Etenkin näin sesonkiaikana täällä on se kuuluisa tekemisen meininki. Ajoittaisen kiireenkin keskellä ilmapiiri on todella kannustava, joten suosittelen ehdottomasti hakemaan”, Totti iloitsee.

”MPY on vakaa talo ja myytävä tuote on nyt kuumaa tavaraa, joten ei muuta kuin tervetuloa”, Ari summaa.

Kiinnostaisiko sinua tehdä joustavasti tulosta ympäristössä, jossa sinua kannustetaan? Katso avoimet työpaikkamme!

Avoimet työpaikat

Lisää uratarinoita