EtusivuUratarinatMPY:n paluumuuttajat kertovat kokemuksistaan

MPY:n paluumuuttajat kertovat kokemuksistaan

16.10.2021

MPY:lle on kuluvan vuoden aikana palannut useita meille entuudestaan tuttuja tekijöitä. Paluumuuttaminen tarjoaakin suuren mahdollisuuden sekä työnantajalle että -tekijälle.

Lauri Vaittinen ja Michael Gartz kertovat, miksi MPY jätti sydänjäljen ja millaista näkökulmaa paluumuutto antoi.

Kun tiet erkanevat, sen ei tarvitse merkitä hyvästejä – ei ainakaan MPY:llä. Lauri Vaittinen ja Michael Gartz tietävät tämän, sillä he ovat osa meille tänä vuonna palanneiden osaajien joukkoa. Sekä MPY:lle että paluumuuttajille jälleennäkeminen on ollut kaikin puolin iloinen.

”Minulla on tullut tunne lämpimästä kotiinpaluusta, ja samaa ovat sanoneet muutkin palaajat, joiden kanssa olen jutellut. Vaikka kävin välillä muualla, tunne MPY:stä hyvänä työnantajana säilyi ja oikeastaan vahvistui”, palvelupäällikkönä työskentelevä Michael kertoo.

”Heräsi fiilis, että olen aina tervetullut”

Mutta mikä MPY:ssä veti jälleen puoleensa? Kaksikolla on sama pääsyy paluulleen: uudet ja jopa heitä varten räätälöidyt roolit. Michael työskenteli aiemmin MPY:llä asiantuntijana hoitaen esimerkiksi energia-asiakkuuksien palvelininfrastruktuureja ja IT-järjestelmiä. Ekstroverttinä tyyppinä hän kuitenkin haki tilaisuutta olla lähempänä asiakasta. Muualla ollessaan hän piti jatkuvasti yhteyttä vanhoihin työkavereihinsa, ja kun hänelle näiden keskustelujen myötä tarjottiin MPY:ltä palvelupäällikön roolia, hän tarttui siihen innokkaasti.

”Saan olla henkilökohtaisesti tekemisissä asiakkaiden kanssa, mikä sopii minulle täydellisesti”, Michael hehkuttaa.

Aktiivinen vuoropuhelu oli avainasemassa myös Laurin paluussa. Laurin nykyinen MPY-rooli pilvikonsulttina rakennettiin yhteistyössä molempien tarpeita kuunnellen ja yhteensovittaen. Nyt hän kokee tekevänsä työtä omilla vahvuuksillaan.

Lauri Vaittinen kiittelee erityisesti työnsä joustavuutta, joka mahdollistaa työn rytmittämisen pienen lapsen ja liikunnan ehdoilla.

”Yhteisistä juttuhetkistä heräsi fiilis, että juuri minut halutaan tänne takaisin ja että olen aina tervetullut. Vastaanotto ei olisi voinut olla positiivisempi. Nyt pitää vain itse kyetä vastaamaan huutoon”, Lauri naurahtaa.

Entistäkin houkuttelevampi työnantaja

Kaksikon paluuseen vaikutti uusien tehtävien lisäksi moni muukin tekijä, josta oli jäänyt sydänjälki. He jakavat kiitosta uusvanhoille työkavereilleen, jotka ovat helpottaneet paitsi rekryprosessia myös uudelleensopeutumista. Lauri nostaa esiin lisäksi MPY:n ketterän toimintatavan ja joustavuuden.

”Asiakaslähtöisessä työssä on tärkeää pystyä ketteriin ratkaisuihin ja täällä se on mahdollista. Voin myös rytmittää työtäni lapsen ehdoilla, eli voin välillä pitää taukoa, hakea hänet hoidosta ja jatkaa töitä illalla”, hän kiittelee.

Vaikka Lauri ja Michael eivät olleet poissa pitkään, jotain ehti silti muuttuakin. He kokevat MPY:n olevan nyt entistäkin houkuttelevampi työnantaja.

”Kaikessa tekemisessä näkyy positiivisuus ja eteenpäin meneminen. Meillä on uusia asiakkaita ja palveluja, kuten ohjelmistorobotiikka. Myös henkilöstön hyvinvointiin on panostettu hurjasti korona-aikanakin ja voimme oikeasti sanoa olevamme yhteisö, vaikka olemme eri puolilla Suomea”, Lauri listaa.

Michael kiittelee erityisesti lisääntyneitä vaikuttamisen mahdollisuuksia.

”Täällä kannustetaan viemään omia ideoita eteenpäin, mistä esimerkkinä on hiljattain käyttöönotettu ideasovelluksemme. MPY:n nykyiset arvotkin on luotu joukkoistamalla, joten niiden takana on helppo seistä”, Michael kertoo.

Paluumuutto tarjoaa mahdollisuuksia molemmille osapuolille

Lauri ja Michael ovat sopeutuneet uusiin rooleihinsa nopeasti, sillä heitä vastaanottamassa ovat olleet tutut työkaverit, asiakkaat ja järjestelmät. Tämä onkin yksi paluumuuton parhaista puolista, mutta lisäksi se tarjoaa työantajalle paikan kehittää toimintatapojaan.

”Minulla ei ollut mitään ongelmia tuottaa 20-sivuista Powerpointia asiakkaalle, vaikka olin palannut vasta pari viikkoa sitten”, Michael täsmentää nauraen.

”Nyt minulla on lisäksi vertailukohtaa esimerkiksi siihen, millaisia parannuksia voisimme tehdä omiin sisäisiin prosesseihimme”, hän jatkaa.

Michael Gartz iloitsee päästessään nyt olemaan henkilökohtaisesti tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Paluumuuttajat tuovat mukanaan tuoreiden näkökulmien lisäksi uusia taitoja. Kaksikko onkin yhtä mieltä siitä, että paluumuuttoon kannattaa ehdottomasti suhtautua oppimiskokemuksena. Tämän me MPY:llä ymmärrämme, sillä jotta näkisi koko kuvan, on joskus astuttava hetkeksi askel kauemmas teoksesta.

”Näen nyt MPY:n olevan sopivan kokoinen siinä mielessä, että täällä saa äänensä kuuluviin ja asioista voi keskustella avoimesti. Meillä on silti hyvä markkina-asema sekä kivikovia asiantuntijatiimejä, jotka voivat keskittyä olennaiseen tekemiseen ja kehittyä siinä”, Michael näkee.

”Itse tulin takaisin alle puolessa vuodessa ja jo tuona aikana opin paljon uusia taitoja, joita nyt voin hyödyntää täällä. Toisaalta MPY:kin oli sillä välin kehittynyt huimasti ja hommassa on sopivasti uutuudenviehätystä. Voikin sanoa, että hyppäsin luotijunaan, en maitojunaan”, Lauri summaa.

Sinä, jo ennestään tuttu tai täysin uusi työkaverimme: Katso avoimet työpaikkamme ja liity joukkoomme!

Avoimet työpaikat