EtusivuUratarinatJoustava työ mahdollistaa haaveet – haastattelussa toimipistettä vaihtaneet MPY:läiset

Joustava työ mahdollistaa haaveet – haastattelussa toimipistettä vaihtaneet MPY:läiset

25.1.2023

MPY:llä työ joustaa muun elämän helpottamiseksi. Suurinta osaa tehtävistämme voi hoitaa joko täysin etänä tai hybridityönä jollain yhdeksästä toimipisteestämme. Jari Kemppi, Veera Heikkinen ja Harri Walle tietävät tämän, sillä vaikka he vaihtoivat asuinkuntaa tavoitellakseen haaveitaan ja helpottaakseen arkeaan, työpaikkana säilyi edelleen MPY.

Kun järjestelmäasiantuntijana meillä työskentelevä Jari Kemppi otti jo työhaastattelussaan puheeksi aikeensa muuttaa toiselle paikkakunnalle, hän yllättyi, kuinka positiivisesti toive otettiin vastaan. Näin silti, vaikka muutto etenikin nopeammin kuin hän itsekään aluksi ajatteli.

”Haastattelussa taisin sanoa, että muutto olisi edessä 6–12 kuukauden kuluttua, mutta se tapahtuikin muutaman kuukauden jälkeen aloituksestani. Kaiken kaikkiaan esihenkilöni suhtautuminen oli todella positiivista ja hän jopa muistutti erikseen, että minulla on oikeus pitää muuttopäivä palkallisena vapaana”, Jari muistelee.

Järjestelmäasiantuntija Jari Kemppi kertoo, että MPY:llä työkavereita kiitellään poikkeuksellisen paljon ja apua voi kysyä matalalla kynnyksellä.

Aiemmin Jari asui Keravalla ja työskenteli Vantaan toimipisteellämme. Muutto vei Mikkeliin ja se helpotti Jarin ja hänen perheensä elämää huomattavasti.

”Vaimon työmatkat lyhenivät merkittävästi, joten yhteistä aikaa on nyt enemmän. Lisäksi täältä saa parempaa tilausruokaa kuin Keravalta”, hän veistelee.

Jarin työarjessa monikaan asia ei toimipisteen vaihdon myötä muuttunut, mitä hän kiitteleekin. Tiimi on edelleen sama, hommat hoituvat pääasiallisesti etänä ja työ joustaa, kuten ennenkin.

”Teen eniten töitä järjestelmien parissa, ja suurin osa tiimini asiakkaista on Uudellamaalla. Yleensä voin aloitella päiväni vapaasti 7:n ja 9:n välillä ja lopettaa, kun päivän työt on tehty. Täällä ei tarvitse hikeentyä, jos lounas kestää 31 minuuttia, vaan saan vastuuta seurata omaa työjonoani ja hyödyntää työaikapankkia”, Jari kertoo.

”Lisäksi työhön tuo monipuolisuutta se, että koska en vielä ole osannut päättää olenko järjestelmäheppu vai koodari, saan välillä tehdä myös automaatioon ja skripteihin liittyviä tehtäviä. Muuton myötä voin siis sanoa olevani kirjaimellisesti oikeassa paikassa”, hän jatkaa.

Työpaikan pysyvyys tuo turvaa elämänmuutoksen keskellä

Myös HR-asiantuntijallamme Veera Heikkisellä on samanlaisia positiivisia kokemuksia toimipisteen vaihtamisesta. Hän oli haaveillut Helsinkiin muutosta jo valmistuttuaan opinnoistaan vuonna 2019. Oulun toimistolta Vantaalle vaihtaminen kävi kivuttomasti, vaikka paikallista murretta Veeralla jäikin ikävä.

”Kun kerroin muuttohaaveestani ensin esihenkilölleni ja sitten muille työkavereilleni, reaktio oli tosi ihana ja kannustava. Yksi muuton parhaista puolista onkin ehdottomasti se, että nyt pääsen näkemään omia tiimiläisiäni säännöllisesti livenä. Kaikkein parasta on tietysti se, että muutto mahdollisti pitkäaikaisen haaveeni Helsingissä asumisesta”, Veera hehkuttaa.

HR-asiantuntija Veera Heikkinen on kiitollinen mahdollisuudesta vaihtaa toimipistettä. Nyt hän nauttii hybridityöstä Vantaan toimistollamme ja etänä.

Muista joustavan työn plussista Veerakin nostaa esille säästyvän ajan. Vaikka hänen työmatkansa Helsingistä Vantaalle on 45 minuuttia suuntaansa, sen hän taittaa vain yhdestä kahteen kertaa viikossa ja työskentelee muutoin etänä. MPY:llä tiimit voivat sopia keskenään, kuinka paljon lähityötä tehdään.

”Sovimme tiimimme kesken päivät, jolloin olemme kaikki paikalla toimistolla. Se tuo viikkoihin vaihtelua ja sisältöä, ja kasvokkain pidettävät palaverit ja lounaat lisäävät yhteisöllisyyden tunnetta. MPY:llä voin myös tehdä välillä etäpäiviä kotipaikaltani Kuhmosta. Se on sen verran kaukana, että sinne tulisi lähdettyä vain harvoin, jos voisin olla siellä vain viikonlopun ajan”, Veera selventää.

Veera on kiitollinen siitä, että MPY:llä toimipisteen vaihtaminen ja joustava työskentely ovat mahdollisia. Työpaikan ja -yhteisön tuttuus toi hänelle turvallisuuden tunnetta suuren elämänmuutoksen keskellä.

”Jos muuttohässäkän ohella olisi pitänyt miettiä työkuviotkin uusiksi, olisin varmasti ollut tosi stressaantunut, mutta työyhteisön tuella kaikki sujui tosi helposti. Koen, että mahdollisuudet vaihtaa toimipistettä ja työskennellä joustavasti ovat MPY:lle rekrytointietu, sillä moni varmasti miettii, voiko työpaikan säilyttää, jos aikoo muuttaa toiselle paikkakunnalle”, Veera pohtii.

Työn joustavuus tasapainottaa arkea

Muutoksen ja lisenssihallinnan päällikkömme Harri Walle komppaa Veeran ajatuksia siitä, että toimipisteen vaihtaminen ei kaikkialla ole itsestäänselvyys. Hän on urallaan kohdannut monia, jotka ovat miettineet muuttamista, mutta se ei ole ollut mahdollista.

”Erityisesti muualta pääkaupunkiseudulle tulleet ovat kertoneet toivovansa, että saisivat vielä joskus palata ’kotiin’, mutta töitä ei ole ollut tarjolla. Yksi tärkeimmistä vetovoimatekijöistä itselleni MPY:ssä oli juuri se, että toiminta ei ole paikkasidonnaista vaan valtakunnallista”, Harri tähdentää.

Muutoksen ja lisenssihallinnan päällikkö Harri Walle kertoo, että MPY:llä hänen työkuormansa on inhimillinen ja muuton myötä myös arjen sisäänrakennettu kiireen tuntu on vähentynyt.

Hän työskenteli aiemmin Vantaan toimipisteellämme ja asui Espoossa, mutta muutti perheineen kotipaikalleen Joensuuhun, perhepiiristä vapautuneeseen asuntoon. Harri oli kypsytellyt kotiinpaluupäätöstään jo yli 15 vuotta, kunnes muuton mahdollistava työpaikka löytyi. Myös hänen perheensä tilanne ja sopivan asunnon löytyminen vaikuttivat siihen, että pitkä harkinta pistettiin viimein toteutukseen.

”Melko pian MPY:lle tuloni jälkeen otin asian esille, ja sekä esihenkilöni että HR-tiimi kannustivat muuttoon, sillä onhan meillä toimistokin Joensuussa. Puolisokin oli alkanut ajatella työpaikan vaihtoa ja lapsemme on vielä pieni, joten ajoituksessa tähdet osuivat kohdilleen”, Harri kertoo.

Vaikka Harri työskenteleekin yleensä etänä, hän on jo ehtinyt tutustua vastikään uudistuneisiin Joensuun toimitiloihimme ja siellä työskenteleviin MPY:läisiin. Hän kertookin, että nyt sekä työ- että kotiolot ovat enemmän kuin kohdallaan.

”Samalla rahalla saa Joensuussa moninkertaisesti enemmän laatua asumiseen kuin pääkaupunkiseudulla. Nyt kun pendelöinti ja pääkaupunkiseudun kiireisyys eivät enää ole osa arkea, elämänrytmi on leppoisampi ja leposyke matalampi”, Harri hehkuttaa.

”MPY:llä tosin ei ole koskaan tarvinnut stressata turhia, sillä töitä ei tehdä kellon kanssa, vaan suoritus ratkaisee. Sekä työyhteisö että -kuorma ovat inhimillisiä ja koen tekeväni mielekästä työtä”, hän summaa.

Kiinnostaisiko sinuakin joustava ja mielekäs työ? Katso avoimet työpaikkamme!

Avoimet työpaikat