EtusivuUratarinatIlpo Välimaa kasvoi MPY:llä Älykkään Automaation asiantuntijaksi

Ilpo Välimaa kasvoi MPY:llä Älykkään Automaation asiantuntijaksi

5.10.2022

Ilpo Välimaa tuli MPY:n Oulun toimistolle Sharepoint-konsultiksi nelisen vuotta sitten. Meillä hän on päässyt kehittämään osaamistaan, ja vuoden 2022 alussa Ilpo saikin tilaisuuden siirtyä uuteen Älykäs Automaatio -tiimiimme. Nyt hän kokee erityistä merkityksellisyyden tunnetta päästessään luomaan toimivia konsepteja ja tuotteita asiakkaillemme.

Kun Ilpo Välimaa haki Oulun toimistollemme töihin vuonna 2018, häntä kiinnosti erityisesti työskennellä Microsoftin tuotteiden, kuten Sharepointin ja M365:n, kanssa. Tähdet osuivat kohdilleen, sillä teknologiayksikössämme oli juuri käynnistymässä uusia lähtöjä niiden parissa.

”Sharepoint ja M365 ovat mainioita ja monipuolisia työkaluja, joita monet yritykset käyttävät sisäisesti. MPY:llä oli havaittu niiden potentiaali myös asiakasprojekteihin ja se veti puoleensa”, Ilpo muistelee.

Sharepoint oli ja on edelleen Ilpon osaamisalueen ytimessä. Reilu kaksi vuotta sitten hän kuitenkin sai tilaisuuden kehittää Microsoft-osaamistaan entisestään – talon tukemana.

”MPY:llä alettiin panostaa yhä enemmän Power Apps -teknologiaan, jonka avulla voi luoda esimerkiksi sovelluksia ja automaattisia työkulkuja. Ilmaisin kiinnostukseni alkaa opiskelemaan sitä tarkemmin ja toiveeni kuultiin”, Ilpo kertoo.

Merkityksellistä asiakastyötä Älykkään Automaation avulla

Opiskelu innosti, ja Ilpo syventyi Power Appsiin ja muihin Power Platform -tuotteisiin useissakin koulutuksissa keräten samalla sertifikaatteja taidoistaan. Kun MPY:n Älykäs Automaatio -liiketoimintaa alettiin käynnistää vuoden 2022 alusta, hänen uusi osaamisensa löysi kodin.

”Tuntui luontevalta siirtyä automaatiotiimiin Power Platform -koulutusputken jälkeen, sillä se on yksi pääasiallisista työkaluistamme. Myös se, että pääsin vaikuttamaan omaan työnkuvaani, tuntui tietysti hyvältä”, Ilpo sanoo.

Ilpon mielestä parasta hänen työssään on se, että se on vastakohta rutiiniduunille ja että hän pääsee luomaan uutta.

Nyt Ilpon työnkuvaan kuuluu asiakasprojektien, kuten sovellusten, toteuttamista ja uusien konseptien suunnittelua. Asiakkaan ongelmien ratkominen on tuonut työpäiviin uudenlaista merkityksellisyyden tunnetta.

”Parasta työssäni on se, että tämä on vastakohta rutiiniduunille. Pääsen luomaan uusia konsepteja, kuten erilaisia sovelluksia, jotka tuottavat konkreettisia tuloksia ja hyötyjä”, Ilpo iloitsee.

”Esimerkiksi eräälle asiakkaallemme tein sovelluksen, josta voidaan seurata tuotantolaitoksen laitteiden vikaantumista ja saada niistä automaattisia raportteja. Toinen esimerkki on kalahallinta-applikaatio, jolla taltioidaan muun muassa kuolleiden kalojen ja rehun määrä kala-altaissa ja joka kommunikoi tiedot asiakkaan perusjärjestelmään automaattisesti”, hän selventää.

Lisää inhimillisyyttä IT-alalle

Ilpo on päässyt hyödyntämään lisäksi monipuolista markkinointiosaamistaan uuden liiketoimintamme käynnistämisessä. Niinpä hän on muun muassa kirjoittanut blogeja, tehnyt videoita ja kiertänyt messuilla. Tämä vapaus liittyy hänen mielestään oleellisesti MPY:läisyyteen.

”Täällä voi tehdä ydinosaamisensa lisäksi ’mitä haluaa’, kunhan sovitut hommat tulevat tehdyksi. Koska työyhteisö on johtoa myöten inhimillinen, maanläheinen ja tuttavallinen, omia toiveita uskaltaa esittää helposti”, hän kertoo.

Luovuus on Ilpolle tärkeää myös vapaa-ajalla. Hän harrastaa matkailua, valokuvaamista ja musiikkia, jota hän myös säveltää ja sanoittaa. Vuonna 2021 hänen työnsä oli mukana Syksyn Sävel -kilpailussa.

”Voittoa ei tullut, mutta kokemus oli hieno”, Ilpo kertoo naurahtaen.

Vapaa-ajalla Ilpo nauttii matkailusta, musiikista ja valokuvaamisesta. Tässä kuvassa hän on päiväretkellä Ateenan edustalla purjelaivassa.

Vaikka Ilpon urakehitys on ollut nopeaa, hän odottaa pääsevänsä kehittymään edelleen. Hänellä on selkeitä toiveita sekä omalle että MPY:n tulevaisuudelle.

”Haluaisin kehittyä ajatusjohtajaksi omasta osaamisalueestani ja jakaa tietojani sekä työkavereilleni, asiakkaille että laajemmalle yleisölle. Koska MPY:llä saa antaa omia näkemyksiään asiakkaan tueksi, näkisin, että voisimme jatkossa tarjota yhä enemmän inhimillisyyttä, eli esimerkiksi lisää käyttöönottopalveluita ja konsultointia”, Ilpo visioi.

Ilpo on kuitenkin tällä hetkellä erittäin tyytyväinen työhönsä automaatiotiimissämme. Siksi hän voikin suositella hakemista myös muille.

”Automaatiotiimi on lähimpänä sitä, mitä digitaalisissa palveluissa tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa. Valmis Power Platform -osaaja ei tarvitse olla, vaan esimerkiksi ohjelmointitaustalla tai harrastuneisuudella osaamisen voi näyttää, ja täällä taitojaan pääsee myös kehittämään”, Ilpo summaa.

Kiinnostaisiko sinuakin mielekäs työ, jossa pääset kehittämään osaamistasi? Katso avoimet työpaikkamme!

Avoimet työpaikkamme

Tutustu Älykäs Automaatio -palveluihimme