EtusivuUratarinatEetun harjoittelu MPY:llä johti vakituiseen työpaikkaan

Eetun harjoittelu MPY:llä johti vakituiseen työpaikkaan

3.3.2022

Oman alan työtehtävien lisäksi Eetua veti puoleensa poikkeuksellisen hyvä työyhteisö. Hän suositteleekin MPY:tä työpaikkana myös muille.

Miten päädyit MPY:lle?

Opettajani kertoi minulle MPY:stä ja suositteli hakemaan harjoitteluun tänne. Soitin Kuopion esiasennuskeskuksessa työskentelevälle Toni Mölkäselle ja jo parin päivän päästä olin haastattelussa.

Kuuden kuukauden harjoittelun jälkeen jäin kesätöihin ja sen jälkeen lähdin armeijaan. Armeijan loppupuolella Toni laittoi viestiä ja kyseli, olisinko kiinnostunut tulemaan takaisin. Ja olinhan minä.

Millaisen perehdytyksen sait ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Perehdytys oli todella hyvä. Omat vastuuni selvisivät nopeasti, ja Tonin lisäksi sain muiltakin tiimiläisiltäni kattavat vastaukset, jos minulla tuli kysymyksiä.

Työtehtävät vastaavat opintojani, eli tiivistetysti sanottuna kasaan ja asennan tietokoneita, mobiililaitteita ja komponentteja. Mobiiliasennukset ja laitteiden vastaanottaminen ovat erityisen kiinnostavia tehtäviä.

Mikä sai sinut jäämään MPY:lle harjoittelun jälkeen?

Aiempiin harjoittelupaikkoihini verrattuna MPY:llä on ollut mukavinta. Esihenkilö ja tiimihenki ovat huippuja, ja me autamme toinen toisiamme ihan eri tavalla kuin muualla. Haluan itsekin auttaa muita jatkossa, sillä täällä ketään ei jätetä pulaan.

Mitkä ovat olleet tähänastisen MPY-urasi kohokohtia?

Se, että pääsin harjoittelun jälkeen tänne töihin, on ykkönen. Mutta olin myös ensimmäinen harjoittelija, joka sai kaikkiin esiasennuskeskuksen järjestelmiin oikeudet. Lisäksi olen saanut kehittää leasing-prosessiamme eteenpäin, mistä olen ylpeä. Toivon, että pääsen jatkossakin kehittämään työskentelykäytäntöjämme.

Mitä haluaisit sanoa niille, jotka harkitsevat työharjoittelua MPY:llä?

Jos on halua IT-alalle, kannattaa hakea tänne rohkeasti ja oma-aloitteisesti. Omille opiskelukavereilleni olen kehunut MPY:tä ja voin sanoa samaa myös muille.

Oletko IT-urasi alussa oleva osaaja tai oletko jo ehtinyt kartuttaa alan kokemusta? Katso avoimet työpaikkamme ja tule meille tekemään merkityksellistä työtä!

Avoimet työpaikat