Etusivu UUSIUratarinatAatu suorittaa sekä ammattiopisto- että korkeakouluharjoittelunsa MPY:llä

Aatu suorittaa sekä ammattiopisto- että korkeakouluharjoittelunsa MPY:llä

19.4.2022

IT-insinööriksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:ssa opiskeleva Aatu Korhonen tekee molemmat korkeakouluharjoittelunsa MPY:llä teknisessä tuessa. Aatun sanoin: ”Täältä saa hyvät valmiudet moneen IT-alan työhön.”

Miten päädyit MPY:lle?

Ensimmäistä kertaa olin MPY:llä harjoittelussa, kun opiskelin Etelä-Savon ammattiopisto Esedussa ICT-asentajaksi. Tämä oli siis tuttu paikka, jossa myös moni ammattikoulukaverini kävi harjoittelunsa ja jota he kehuivat.

Siksi oli helppoa soittaa tutulle palvelujohtaja Aapo Sormuselle, kun mietin, missä suorittaisin korkeakouluharjoitteluni. Opintoihini kuuluu kaksi harjoittelujaksoa ja haluan suorittaa ne molemmat MPY:llä. Haluan myös tehdä lopputyöni täältä nousevista aiheista.

Millaisen perehdytyksen sait ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Perehdytys oli todella hyvä. Pääsin melko nopeasti mukaan myös suhteellisen vaativiin työtehtäviin, kuten sähköpostipalvelimiemme uudistamiseen.

Työhöni teknisessä tuessa kuuluu muun muassa asiakaspalvelua ja monipuolisia kehitysprojekteja. Olen vahvasti mukana myös valokuituhankkeessa, jossa kartoitetaan uusia myyntimahdollisuuksia. Tässä projektissa on mukana myös Esedun opiskelijoita, joiden kanssa toimin tiiviissä yhteistyössä.

Mikä harjoittelussasi on ollut parasta?

Monipuoliset työtehtävät ja uuden oppiminen. Sähköpostiprojektin lisäksi erilaiset kehitystehtävät ovat olleet mielenkiintoisia. Sain esimerkiksi automatisoida valvomo-ohjelmistomme käynnistyksen, mistä sainkin paljon kiitosta.

Harjoitteluaikani kohokohta on kuitenkin ollut se, kun olen päässyt konfiguroimaan G.fast-kytkimiä. Myös mukavat työkaverit ja yhteiset pizzaperjantait pitää totta kai mainita.

Millaiset eväät työelämään olet saanut MPY:llä?

Koska työtehtäväni ovat olleet niin monipuoliset, koen, että harjoittelu on valmistanut minua hyvin monenlaisiin hommiin. Etenkin tekniseen tukeen, joka on monelle IT-uraansa aloittavalle se ensimmäinen paikka, minulla on nyt oikein hyvät valmiudet.

Odotan innolla, mitä kaikkea pääsen tekemään loppuharjoitteluni aikana. Olen erityisesti kiinnostunut koodauksesta ja automaatiosta, joten toivottavasti pääsisin tekemään yhteistyötä MPY:n uuden automaatioyksikön kanssa.

Mitä haluaisit sanoa niille, jotka harkitsevat hakevansa MPY:lle?

Suosittelen ehdottomasti hakemaan! Täällä on aina monenlaisia projekteja meneillään, joten kannattaa olla rohkeasti yhteydessä etukäteen. Sillä tavalla saa käsityksen siitä, miten projektit sopivat omaan oppimispolkuun.

Oletko IT-urasi alussa oleva osaaja tai oletko jo ehtinyt kartuttaa alan kokemusta? Katso avoimet työpaikkamme ja tule meille tekemään merkityksellistä työtä!

Avoimet työpaikat