Mikkelistä maanlaajuiseksi

Etelä-Savosta se kaikki alkoi. Vuonna 1888, ja tarkalleen 17. helmikuuta, perustettiin Mikkelin Telefooniyhdistys ja päätettiin paikallispuhelinverkon rakentamisesta. Samalla alkoi myös meidän tarinamme, jonka keskiössä oli ensin teleliiketoiminta.

Seuraava vuosisata toi tullessaan paitsi kielellisiä myös teknologisia harppauksia. Niinpä meistä tuli Mikkelin Puhelinyhdistys vuonna 1939. Liiketoiminnassamme olimme kuitenkin nimeämme ja aikaamme edellä, kun aloitimme datan välittämisen vuonna 1973 ja valokuiturakentamisen vuonna 1988 –  ensimmäisten joukossa Suomessa.

Kasvun 2000-luku

Kasvumme eteni yhä 2000-luvun alkupuolella ja sitä vauhdittivat useat yritysostot. Niiden myötä muutimme yritysmuotomme puhelinyhdistyksestä osuuskunnaksi vuonna 2002. Vuonna 2006 löimme lisäksi lippumme uudelle liiketoiminta-alueelle, kun aloimme tarjota myös ICT-palveluita.

Digitalisaation huima nousu vilkastutti, ja vilkastuttaa edelleen, sekä ympäröivän maailman että meidän kehitystämme. Siihen vastasimme 2010-luvun aikana uusilla yritysostoilla, joiden ansiosta pystyimme nyt tarjoamaan myös tietohallintojohtamisen sekä Digitalkkarien palveluita. Vuonna 2019 uudistimme vielä yhtiörakenteemme palvelemaan laajaa tarjoamaamme. Näin syntyi nykyinen MPY-konserni, johon kuuluvat MPY Osuuskunta sekä sen sataprosenttisesti omistamat liiketoimintayhtiöt, MPY Yrityspalvelut Oyj ja MPY Telecom Oyj.

MPY tänään

Yli 130 toimintavuotemme aikana olemme kasvaneet Mikkelin paikallispuhelinoperaattorista valtakunnalliseksi IT-kumppaniksi. Löydämme oikeat ICT-ratkaisut sekä yrityksille että kuluttajille yli 160 asiantuntijamme voimin. Juuremme ovat syvällä Suomen maaperässä, ja lupaamme pysyä lähellä asiakkaitamme tänään ja huomenna.

Me olemme MPY – enemmän kuin kumppani.

Vuonna 1903 Mikkelin Telefooniyhdistyksen rakennus nousi Vuorikadun ja Mikonkadun kulmaukseen. Mikkelin toimipisteemme on yhä samassa paikassa.

Nykyään vastaamme yli 160 asiantuntijamme voimin asiakkaidemme tiedonvälitys-, tietohallinto- ja viihdetarpeisiin valtakunnallisesti. Toimistoja meillä on yhdeksällä paikkakunnalla.

Tutustu uusimpaan vuosikertomukseemme!

Vuonna 2022 jatkoimme tele- ja ICT-markkinamuutoksen vaatimaa strategian uudistustyötä. Kehityshankkeilla, joista osan käynnistimme jo vuonna 2021, keskityimme parantamaan kilpailukykyämme, asiakaslähtöisyyttämme ja omia prosessejamme.