Etusivu UUSIKuluttajilleUutisetRakennamme valokuitua Joutsaan

Rakennamme valokuitua Joutsaan

11.5.2022

MPY rakentaa valokuitua Joutsan keskustan alueelle. Rakennustyöt alkavat kesällä 2022. 

Hankkeen ensivaiheessa rakennamme valokuituverkkovalmiuden taajaman noin 1500 asukkaalle. Valokuituverkko mahdollistaa alueiden kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille nopeat laajakaistayhteydet sekä televisio- ja ICT-palvelut.

Nopeille nettiyhteyksille on yhä enemmän tarvetta

– Valokuituverkko on alueen elinvoimaisuuden kannalta hyvin tärkeä, ja hankkeen toteutusajankohta on nyt otollinen. Alueen asukkaat ja yritykset ovat toivoneet yhteyksien kehittämistä, jotta ne vastaisivat käyttäjien tarpeita, sillä alueen tietoliikenneyhteyksissä on ollut puutteita, Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen toteaa.

Kuvassa vasemmalta: MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies, Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen ja KOY Joutsan Vuokra-asunnot toimitusjohtaja Ari Solatie

MPY ja Joutsan kunta allekirjoittivat verkonrakennussopimuksen 9.5.2022. Asiakkaiden kytkeminen kuituun alkaa kesällä 2022. Hanke valmistuu nyt päätetyn alueen osalta kesän 2023 aikana.

– Olemme yhdessä paikallisen sähköyhtiön kanssa rakentaneet nopean kuituverkon kunnan keskustaan. Tehty investointi päivittää Joutsan tietoliikennetarjoaman 2030-luvun käyttötarpeet kestäväksi, MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies kommentoi.

Lue lisää mpy.fi/valokuitu/joutsa

Lisätietoja:

MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies, puh. 044 019 0500

Tutustu muihin uutisiimme: