EtusivuKuluttajilleUutisetMPY vahvistaa yhteistyötä Savon Voiman kanssa

MPY vahvistaa yhteistyötä Savon Voiman kanssa

1.12.2022

MPY on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Savon Voima Verkko Oy:n kanssa. Sopimus mahdollistaa Savon Voiman rakentaman valokuituverkon paikallisen hyödyntämisen osana MPY:n nopeiden laajakaistayhteyksien tarjontaa.

Laadukkaiden verkkoyhteyksien rakentaminen ja varmistaminen on sekä MPY:lle että Savon Voimalle tärkeää. Savon Voima on säävarmaa sähköverkkoa toteuttaessaan asentanut samalla myös valokuitukaapelia.

24.11.2022 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen puitteissa osapuolet sitoutuvat yhteistyöhön valokuituyhteyksien vuokraamisessa ja yhteisrakentamisessa. MPY vuokraa Savon Voiman valokuitukaapelien vapaata kapasiteettia ja tarjoaa sitä edelleen alueen kuluttaja- ja yritysasiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita huippunopeasta valokuituyhteydestä.

Yhdessä tekeminen kannattaa

Tulevilla säävarman sähköverkon toteutusalueilla Savon Voima osallistuu MPY:n kanssa valokuituhankkeiden suunnitteluun ja yhteisrakentamisyhteistyöhön. Laajakaistapalveluiden markkinoinnin, myynnin ja tuottamisen hoitaa MPY.

Lähes rajattoman nopeuden tarjoava häiriötön valokuituverkko on Savon Voiman verkkoalueen selkeä kilpailutekijä, joka houkuttelee alueelle uusia asukkaita, uutta liiketoimintaa ja investointeja.

“Nopeutta tarvitaan, sillä nykypäivänä hyvät tietoliikenneyhteydet ovat yhtä tärkeitä kuin sähkö ja vesi. Valokuituverkon rakentaminen myös tiiviisti asuttujen kuntakeskusten ulkopuolelle vahvistaa alueen veto- ja elinvoimaa. Tämän sopimuksen myötä tiivistämme yhteistyötämme Savon Voiman kanssa alueen laajakaistayhteyksien rakentamisessa”, toteaa MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies tyytyväisenä.

Valokuituverkko mahdollistaa kaikki tulevaisuuden palvelut. Ihmiset haluavat enemmän mahdollisuuksia työntekoon, yrittämiseen, itsensä kehittämiseen ja vapaa-aikaan. Luotettava ja nopea verkkoyhteys on tässä avainasemassa. Arki halutaan sujuvaksi, etätyö ja -opiskelu jouhevaksi, verkkopelaaminen ja vapaa-ajan suoratoistopalvelujen tai netti-tv:n ohjelmat ja leffat pätkimättömiksi. Valokuitu on ratkaisu tähän kaikkeen.

MPY:n tavoitteena on laajentaa valokuidun saatavuutta kattavasti Itä-Suomen alueella. Savon Voiman valokuituverkko kattaa tällä hetkellä toimialueensa keskeisimmät taajama-alueet ja niiden väliset runkoyhteydet, kuten Iisalmen, Pieksämäen, Varkauden, Siilinjärven ja Kiuruveden. Nyt solmitun yhteistyösopimuksen myötä voimme yhdessä rakentaa valokuitua kustannustehokkaasti kaikkialle sinne, missä sähköverkkoa saneerataan.

Lisätietoja:

MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies, juha.hakamies@mpy.fi, puh. 044 019 0500
Savon Voima Verkko Oy:n toimitusjohtaja Lauri Siltanen, puh. 040 709 7514

Tutustu muihin uutisiimme: