Etusivu UUSIKuluttajilleUutisetMikkelin valokuituverkon vahvistaminen

Mikkelin valokuituverkon vahvistaminen

22.12.2021

Olemme käynnistäneet lukuisia toimia, joiden tavoite on parantaa valokuituyhteyksien kattavuutta Mikkelin alueella. Näihin kuuluu muun muassa MPY:n Mikkelin keskustaan rakentaman valokuituverkon käyttöönotto kaikissa keskustan kiinteistöissä. Lisäksi käynnissä on useita uusia alueellisia valokuituprojekteja, joista tuorein on alkanut Salosaari – Norola -alueella.

Hankkeessa MPY rakentaa ja käyttöönottaa valokuituverkkoa Etelä-Savon yrityksille sekä vakituisen ja vapaa-ajan asumisen kiinteistöille. Toimien taustalla on halu edistää mikkeliläisten hyvinvointia.

– Haluamme arvojemme mukaisesti varmistaa, että paikallisilla ihmisillä on aina uusin ja paras teknologia käytössään. Olemme saaneet valokuidusta paljon toiveita erityisesti taloyhtiöiltä, joiden asukkaille kiinteistölaajakaistaratkaisu on edullisin ja toimintavarmin tapa saavuttaa tiedonsiirtonopeudet, joihin muilla teknologioilla ei yksinkertaisesti pääse, MPY:n asiakkuus- ja markkinointijohtaja Elisa Ketomaa kertoo.

– Valokuitu myös lisää alueellista hyvinvointia esimerkiksi mahdollistamalla tulevaisuuden palvelut ja sen, että ikäihmiset voivat asua kotona pidempään, hän jatkaa.

Nopean laajakaistayhteyden kasvavaa tarvetta tukevat myös Traficomin tuoreet tilastot* suomalaisten datan käytöstä. Niistä selviää, että vähintään 100 Mbit/s latausnopeuteen yltäviä laajakaistaliittymiä on käytössä vasta 30 %:lla kotitalouksista.

– Siirrettävä tiedon määrä kasvaa nopeasti juuri nyt, ja muutaman vuoden päästä sovellusten verkkovaatimukset ovat aivan toisenlaiset kuin tällä hetkellä. Meiltä jo nyt saatavilla oleva yhteys pystyy jopa 900 Mbit/s nopeuteen, joka kasvaa tulevaisuudessa moninkertaiseksi, eli jopa 10 Gbit/s nopeuteen, MPY:n Aapo Sormunen selventää.

Tutustu nettisivuillamme, miten tuomme MPY:n valokuidun Mikkelin taajaman asukkaiden saataville vuoden 2024 loppuun mennessä.

* Lähde: Traficomin Pohjoismaiden ja Baltian välinen viestintätilastovertailu

Lisätietoja Mikkelin valokuituverkon vahvistamisesta:

MPY, kaupallinen johtaja Janne Korhonen, puh. 040 743 6047janne.korhonen@mpy.fi