Etusivu UUSIKuluttajilleUutisetLaajennamme valokuituverkkoa Varkaudessa

Laajennamme valokuituverkkoa Varkaudessa

25.5.2022
TV ja viihde perhekuva

Laajennamme valokuituverkkoamme Varkaudessa. Rakennustyöt alkavat Kalastajankadulla ja Puurtilanniemessä kesällä 2022. 

MPY on jo aiemmin rakentanut valokuituverkkoa Varkauden taajaman alueelle. Nyt käynnistyvän hankkeen myötä valokuituverkko rakennetaan satoihin varkautelaisiin omakotitaloihin. Valokuituverkkomme mahdollistaa alueiden kotitalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille nopeat laajakaistayhteydet, monipuoliset TV- ja ICT-palvelut.

– Suomessa kiinteiden internetliittymien määrä on kasvanut, ja siirtymä kuituun on ollut erityisen nopeaa viimeisen vuoden aikana. Asiakkaiden kiinnostus entistä nopeampiin datayhteyksiin on lisääntynyt siirretyn datamäärän kasvun myötä. Varkaus kasvavana alueena tarvitsee tulevaisuuden kasvun varmistavat tietoliikenneratkaisut, jotka MPY haluaa toimittaa niin kuluttajille kuin yrityksillekin, MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies kertoo.

Nopeiden tietoliikenneyhteyksien merkitys alueen yritystoiminnan ja elinvoimaisuuden kehittymiselle on tärkeää.

– Verkon rakentamisella ja laajentamisella vastaamme varkautelaisten tarpeisiin jopa 2030-luvulle asti. Alueen asukkaille valokuitu mahdollistaa esimerkiksi nopean ja häiriöttömän netin etätyöhön ja pelaamiseen, ja lisäksi se nostaa kiinteistön arvoa. Yrityksille se tarkoittaa sujuvaa arkea, eli muun muassa tietoturvallisia ja pätkimättömiä kokouksia ja tiedonsiirtoja, Häkämies selventää.

Hanke Varkaudessa on käynnistynyt ja valmistuu nyt päätetyn alueen osalta kesän 2023 aikana.

Lue lisää: www.mpy.fi/kuluttajat/valokuitu/varkaus

Lisätietoja hankkeesta:

MPY:n toimitusjohtaja Juha Häkämies, puh. 044 019 0500