EtusivuKonserniArtikkelitMPY ja Xamk yhteistyösopimukseen – tavoitteena edistää opiskelijoiden työllistymistä

MPY ja Xamk yhteistyösopimukseen – tavoitteena edistää opiskelijoiden työllistymistä

31.8.2022

MPY ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen yhteistyöstä. Sopimus mahdollistaa molempia osapuolia palvelevia projekteja, opiskelijatoimeksiantoja sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa. Lisäksi MPY on sitoutunut tarjoamaan opiskelijoille paikkoja opinnäytetöihin, työharjoitteluun sekä vakituisiin työtehtäviin.

”Yhteistyösopimuksen myötä voimme tukea opiskelijoita yhä paremmin työelämäkokemuksen
kartuttamisessa. Meillä on hyvää kokemusta siitä, kuinka ura MPY:llä on lähtenyt hienosti käyntiin opiskeluvaiheen työharjoittelun ja sitä seuranneen työllistymisen myötä”, MPY:n henkilöstöjohtaja Satu Berlin kertoo.

Helpotusta työllistymiseen jo opiskeluaikana

Myös Xamkin tutkimusjohtaja Noora Talsi näkee yhteistyösopimuksen merkityksen opiskelijoiden työllistymisen ja toisaalta ICT-alan työvoimapulan kannalta.

”Esimerkiksi tietojenkäsittelyn, ohjelmistotekniikan ja kyberturvallisuuden opiskelijoiden on yhteistyömme ansiosta entistä helpompi päästä oman alan töihin kiinni jo opiskeluaikana. Tämä hyödyttää sekä meitä että MPY:tä, sillä ICT-alalla on nyt kova kysyntä osaajista”, hän sanoo.

Sopimus astuu voimaan välittömästi ja se on kaikkien Xamkin kampusten opiskelijoiden hyödynnettävissä.

Lisätietoja:

MPY:n henkilöstöjohtaja Satu Berlin, satu.berlin@mpy.fi, puh. 044 030 1480
Xamk:n tutkimusjohtaja Noora Talsi, noora.talsi@xamk.fi, puh. 040 648 5020

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakoulu. Meillä työskentelee yli 900 asiantuntijaa. Opiskelijamäärä korkeakoulussamme on yli 11 000 ja tarjolla on yli 40 amk-koulutusta sekä yli 30 yamk-koulutusta. Kampuksemme sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tutustu Suomen suurimpaan TKI-ammattikorkeakouluun osoitteessa www.xamk.fi

Katso avoimet työpaikkamme

Tutustu MPY:hyn yrityksenä