Etusivu UUSIKonserniArtikkelitHyvä lähijohtaminen edistää työn mielekkyyttä MPY:llä

Hyvä lähijohtaminen edistää työn mielekkyyttä MPY:llä

1.2.2023

Miltä sinusta tuntuisi työskennellä työpaikassa, jossa sinulla on esihenkilö, joka välittää, arvostaa, raivaa esteitä, tukee uraasi ja varmistaa hyvinvointiasi työssä? MPY:llä hyvä lähijohtaminen nousee vahvuudeksemme henkilöstökyselyissä kuukaudesta toiseen.  

Pyydämme MPY:läisiä vastaamaan neljä kertaa vuodessa henkilöstökyselyyn, jossa he arvostelevat väittämiä skaalalla 1–5. Tutustu tarkemmin tuoreimman kyselymme lähijohtamiseen liittyviin tuloksiin ja siihen, miten hyvä lähijohtaminen näkyy meillä käytännössä. 

Esihenkilömme tukevat onnistumistasi 

MPY:läiset antavat keskiarvoksi 4.1 väittämään ”Tiedän, mitä esihenkilöni odottaa minulta työssäni.” Käytössämme ovat säännölliset one-to-one-keskustelut, tavoite- ja kehityskeskustelut sekä jatkuva ja läheinen arjen vuorovaikutus, jossa omaan työhön liittyviä odotuksia ja työn suuntaa voi tarkentaa. Tulos väittämään ”Esihenkilöni on puhunut minulle edistymisestäni viimeisen kuuden kuukauden aikana” on 3.9.  

Onnistumista tukee hyväksyvä ja oppimiseen kannustava kulttuurimme. Keskiarvo väittämään ”Esihenkilöni suhtautuu inhimillisesti mahdollisiin virheisiin” on 4.3.  

Hyvä lähijohtaminen perustuu luottamukseen – saat vapautta työtapoihisi 

Tulos väittämään ”Esihenkilöni luottaa minun hoitavan oman työni” on 4.4 ja ”Esihenkilöni antaa minulle riittävästi vastuuta” 4.3. Annamme mahdollisimman paljon vapautta ja vastuuta henkilön osaamiseen ja työkokemukseen nähden. Meillä jokainen on paras henkilö suunnittelemaan, miten oman työnsä haluaa toteuttaa.  

Esihenkilö ja työkaverit ovat kuitenkin aina valmiina auttamaan, jotta voimme tiiminä onnistua. Korkeasta luottamuksesta kertoo myös se, että MPY:llä voimme tiimeissä vapaasti päättää, miten teemme töitä: etänä tai toimistolla.  

Meillä teet mielekästä työtä omana itsenäsi 

MPY:läisten keskiarvo väittämään ”Esihenkilöni kohtelee tiimin jäseniä tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti” on 4.2. Oikeudenmukaisuutta ruokkii kulttuurimme, jossa tulet hyväksytyksi omana itsenäsi ja kuulut mukaan porukkaan heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien. 

Hyvä lähijohtaminen on meille tärkeää, koska se heijastuu työn mielekkyyteen. Käytössämme on henkilöstön kanssa yhdessä määritellyt, arvoihimme perustuvat hyvän johtamisen periaatteet sekä johtamisen valmennus- ja koulutusratkaisut. Uudistamme johtamista jatkuvasti henkilöstön antaman palautteen perusteella.  

Käy tutustumassa vuoden 2022 MPY:läiseksi valitun kahta asiakkuustiimiämme vetävän esihenkilön Sari Lindenin ajatuksiin blogissa ”Sari Linden haluaa olla helposti lähestyttävä ja joustava esihenkilö”. Hänen ajatuksiinsa kulminoituu tekijöitä, joista hyvä lähijohtaminen koostuu juuri MPY:llä. 

Mikäli sinäkin haluaisit tehdä mielekästä työtä sinua arvostavien ihmisten kanssa, katso avoimet työpaikkamme.
Avoimet työpaikat

Satu on pitkän linjan HR-ammattilainen ja MPY:n henkilöstöjohtaja, jolle työpaikan menestyminen ihmisten kautta on sydämen asia. Työssään hän edistää kulttuuria, jossa työntekijät pääsevät loistamaan kirkkaimmassa valossaan ja tekemään merkityksellistä työtä.