MPY toteutti hotelli St. Georgen modernin tietoverkkoratkaisun

5.8.2022

MPY toteutti Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvan hotelli St. Georgen vaativan tietoverkkokokonaisuuden.

Toteutettuun ratkaisuun kuului sisäverkko sekä langaton lähiverkkopalvelu, jossa tietoturvallisuus ja verkon peittävyys olivat keskeisessä roolissa. St. Georgen hotelliverkon tulee palvella uusia verkkoteknologioita ja mediansiirtolaitteita useiden vuosien ajan. Myös asiakkaiden omien laitteiden peilausmahdollisuus hotellihuoneen televisioihin oli yksi tärkeistä ominaisuuksista.

Vuonna 2018 avattu upea hotelli St. George on Helsingin ydinkeskustan uusin laatuhotelli, jonka 12.000 neliötä kattavat 153 huonetta – joista viisi on sviittiä – ravintolan, talvipuutarhaan sijoitetun cocktailbaarin sekä mm. oman leipomokahvilan.

Käyttöönotettu tietoverkko palvelee St. George hotelliasiakkaiden tarpeita ja kytkee yhteen myös hotellin omat verkkotarpeet mukaan lukien kaikki televisiot ja puhelinjärjestelmän. Tietoverkon suunnittelulle ja rakentamiselle oli asetettu tarkat vaatimukset niin vikasietoisuuden, kustannustehokkuuden ja toimivuuden näkökulmasta. Verkon täytyy pystyä myös palvelemaan uusia, kehittyviä verkkoteknologioita ja mediansiirtolaitteita useiden vuosien ajan.

Kämp Collection Hotelsin IT managerin Marko Virtalan mukaan hotelliverkon tulee olla hyvin toimiva ja asiakkaille mahdollisimman näkymätön. Nykyisessä verkottuneessa maailmassa lähiverkon ja varsinkin langattoman verkon korkea käytettävyys, luotettavuus ja tiedonsiirtokyky ovat suuressa roolissa ja verkon tulee toimia myös kaikkialla hotellissa sekä tukea kaikkia päätelaitteita.

– Verkon suunnitteluun käytettiin aikaa ja tilat kartoitettiin mahdollisimman hyvin, jotta jokaiseen hotellihuoneeseen, ravintolatiloihin sekä aula-alueeseen saatiin hyvä peittävyys ja tarvittava tiedonsiirtokapasiteetti käyttämällä tarpeellinen määrä juuri oikeanlaisia tukiasemia. Langattoman verkon käyttäjien verkkoon kirjautumisen täytyy olla brändättyä, mutta erittäin sujuvaa ja nopeaa, Marko Virtala kuvailee verkkoprojektissa huomioitavia seikkoja.

– Kustannustehokkuutta haettiin nimenomaan sillä, että useat eri palvelu- ja laitetoimittajat eivät tuo hotelliin omia verkkolaitteita, vaan hyödynnämme MPY:n rakentamaa verkkoa. Tällä tavalla saimme portit tarkalle käytölle määrien suhteen ja samalla puristettua kytkinkapasiteetista irti kaiken mahdollisen.

Omien laitteiden peilaus ominaisuutena

Marko Virtalan mukaan erityistä suunnittelua ja huomiointia projektissa vaativat uudenlaiset, asiakkaille kohdistetut palvelut kuten omien laitteiden peilausmahdollisuus hotellihuoneen televisioihin.

Hotelliin haluttiin näkyville vain yksi langaton verkko ja tästä verkosta omien laitteiden peilaus televisioille oli saatava onnistumaan, mikä pakotti suunnittelemaan tarkasti kytkinten linkkiporttien läpäisykykyä, palomuurin kapasiteettia suodattamiselle sekä koko internetkaistan leveyttä. Omien laitteiden peilaus ja internetin kuvavirtojen katselu aiheuttavat huomattavasti suuremman kuorman verkolle toimiessaan unicast-liikenteenä.

– MPY:llä oli suuri rooli siinä, että palomuurit saatiin keskustelemaan oikealla tavalla keskenään edelleen turvaten asiakkaiden tietoturva langattomassa verkossa. MPY Yrityspalvelut onnistui toimittamaan meille vaatimusten mukaisen verkon budjetissa ja käytännössä verkko oli heti toimintakuntoinen sen asennuksen jälkeen. Verkko ja kytkinlaitteet oli konfiguroitu asianmukaisesti ja pyydetyt muutokset tehtiin joustavasti ja ripeästi. Projektissa oli mukana ammattitaitoisia asiantuntijoita ja he osallistuivat suunnitteluun tuoden myös esille omia näkemyksiä teknisistä ja hallinnollisista näkökulmista, mikä auttoi meitä verkkoprojektin läpiviennissä, Virtala kiittelee projektin onnistumista.

Haluatko tietää lisää tietoverkkojen toteutuksesta?

Ota yhteyttä [linkki yritysten yhteydenottolomakkeelle].

Kämp Collection hotelli St. George on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hotelli Helsingin keskustassa. Hotellin seitsemässä kerroksessa on 148 huonetta ja viisi sviittiä.