Oma tontti jokaisella – Hyvä kumppani antaa asiakkaan loistaa ja astuu esiin, kun tarvitaan

28.4.2023

Smartia on virkeä ja vahvasti eteenpäin menevä rakennusalan kaupan toimija, joka suunnittelee ja toimittaa vuosittain sadoille suomalaisille autotallin, muun piharakennuksen tai kotimaisesta hirrestä tehdyn saunamökin. Tällä hetkellä Smartia hakee kasvua yritysten käyttöön tulevien erilaisten toimitilarakennusten kaupasta. Aikaa jää yrityksen tärkeään perustoimintoon – myyntiin –, kun taustajärjestelmistä ja -yhteyksistä huolehtii tuttu ja luotettava ICT-kumppani.

”Toimitamme rakennuksia niin asiakkaiden valmiista suunnitelmista kuin asiakkaan kanssa yhdessä tekemistämme suunnitelmista. Rakennustapamme ja notkea organisaatiomme taipuvat hyvin yksilöllisten rakennusten kustannustehokkaisiin toimituksiin”, Smartian toimitusjohtaja Hannu Pohjola havainnollistaa.

Smartia luottaa ICT-palveluhankinnoissaan MPY:hyn. ”MPY tuo meidän arkeemme ja liiketoimintaamme huolettomuutta. Pystymme luottamaan siihen, että heidän kanssaan IT rullaa sujuvasti. Itse saamme keskittyä enemmän näihin kauppiaan asioihin.”

Pohjola luettelee MPY:n tuotteita ja palveluita, jotka Smartialla ovat käytössä: ”Tietohallintopäällikkö ja IT-kokonaisuuden ylläpito. Kaikki mikä liittyy IT:hen, kuten vaikkapa palvelimet, tulevat MPY:ltä. Muutamia fyysisiä palvelimia MPY:n konesalissa on vielä, mutta olemme luopumassa niistä ja siirtymässä puhtaasti pilveen MPY:n viemänä.”

Luottamuksen ensi askeleet otettiin useita vuosia sitten, kun Smartia oli vielä Kastelli-talojen omistuksessa ja pohti irrottautumista omaksi yhtiökseen. MPY oli tullut tutuksi tätä kautta ja sijaitsi luontevasti samalla paikkakunnalla.

Ajantasaista ymmärrystä kumppanin avulla

Paikallisen ICT-kumppanin valinta vaikuttaa ilmeisen hyvältä päätökseltä kaikkien vuosien jälkeen. ”MPY on onnistunut tarjoamaan juuri sitä, mitä olemme tarvinneet. Myös tietynlainen tuttuus ja kotoisuus on säilynyt”, Pohjola tuumailee.

Pohjola kokee, että yrityksen arki sujuu hyvin, kun kriittiset ICT-toiminnot ovat tukevasti osaavan kumppanin hyppysissä. ”Ilman MPY:tä joutuisimme nopeasti nostamaan kädet pystyyn”, Pohjola naurahtaa. ”Kun päivittäisessä työssämme eteen tulee tietoteknisiä ongelmia, ilmoitamme niistä MPY:lle Service Deskin kautta. Saamme vastaukset yhteydenottoihin ja ongelmatilanteisiin hyvin ja riittävän nopeasti.”

Smartialla MPY henkilöityy eniten tietohallintopäällikköön. ”Pidämme yhteyttä pääsääntöisesti sähköpostilla tai puhelimella, ja palavereita järjestetään pari kertaa vuodessa. Näissä tapaamisissa käymme läpi tilannettamme ja tulevia muutoksia. Pyrimme varautumaan tulevaan hyvissä ajoin”, Pohjola kertoo.

Pohjolan mukaan MPY on kiinnostunut asiakkaan arjen helpottamisesta. Joitakin asioita hoidetaan asiakasystävällisesti taustalla ja olennaisista asioista viestitään asiakkaan suuntaan. ”Meidän näkökulmastamme on helpottavaa, ettei yhteydenottoja MPY:ltä tule jatkuvasti, koska silloin asiat ovat todennäköisesti hyvällä tolalla. Käymme kuitenkin tietyin väliajoin läpi koontia esimerkiksi siitä, miten tikettejä on hoidettu. Tällaisesta läpinäkyvyydestä pidän.”

MPY:n sydäntä lähellä on kehittäminen ja kehittyminen. Ajantasaista osaamista halutaan hyödyntää myös asiakkaiden parhaaksi – ovatpa kyseessä pienet ja usein toistuvat yksityiskohdat tai suuremmat kehitysharppaukset. Olemassa oleviin tuotteisiin tai palveluihin voidaan ehdottaa parannuksia, joilla liikevaihtoa saataisiin kasvatettua tai tulosta parannettua.

Pohjola tunnistaa tämän. ”MPY on tehnyt meille kehitysehdotuksia, jotka liittyvät esimerkiksi pienien tietoturvaseikkojen parannuksiin. Olemme pohtineet myös toistuvien rutiinitehtävien automatisointia robotiikan keinoin”, hän nyökyttelee.

Läpinäkyvät hinnoittelu- ja sopimusmallit elävät yrityksen mukana

Pohjolan mielestä MPY suhtautuu asiakkaan kysymyksiin vakavasti ja tekee niiden eteen töitä, vaikkapa tarvittavia selvityksiä. Tilanteethan yrityksessä saattavat muuttua; esimerkiksi kapasiteetin tarve saattaa olla hetkellisesti suuri, välillä taas pienempi.

”Meitä ilahduttaa erityisesti MPY:n palveluasenne ja avoin keskustelu vaikkapa siitä, onko jokin palvelu meille sopivanlaajuinen ja kustannustehokas. Mietimme yhdessä, mistä voisimme hakea säästöjä. Siitä tykkään.”

Asiantuntevat ammattilaiset antavat asiakkaan olla kuin kotonaan

Pohjola on tyytyväinen MPY:läisten selkeään kommunikointitapaan. ”On todella tärkeää, että pystymme yritysjohdon ja MPY:läisten kesken puhumaan ICT:stä riittävällä tasolla ja ymmärrettävästi, jotta voimme tehdä tarvittavat päätökset ja ratkoa asioita. Yhtään syvemmälle ei tarvitse mennäkään. Luotamme toistemme asiantuntemukseen ja siihen, että molemmat hoitavat oman tonttinsa. MPY antaa asiakkaan olla näissä keskusteluissa kuin kotonaan, mikä on hyvän kumppanin merkki.”

Smartian ja MPY:n yhteiselle taipaleelle mahtuu paljon positiivisesti mieleen jääneitä kokemuksia, mutta Pohjola nostaa esiin erityisesti MPY:n projektinjohtotaidot vaativissa projekteissa:

”Projektinjohtotaidot ovat näkyneet esimerkiksi hyvin sujuneissa palveluiden käyttöönotoissa. Tuntuu mukavalta ajatukselta jo uusia projekteja suunnitellessa, että vieressä on kokonaisuudesta ymmärtävä kumppani, joka tukee projektien läpivientiä.”

Smartia Oy tarjoaa laatutuotteita rakentajille, remontoijille sekä kodin ja pihan varustelijoille. Yhtiö on 100 %:sesti suomalainen, työllistää yli 20 henkilöä ja sillä on toimipisteet Vantaalla ja Limingassa.

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

Tilaa
uutiskirjeemme!

Saat ensimmäisten joukossa tietoa toimialan puheenaiheista, uutisista sekä tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä myyntiimme!

Keskustelemme mielellämme, kuinka voisimme auttaa yritystänne modernin ICT-ympäristön luonnissa.
Myyntitiimimme palvelee valtakunnallisesti paikkakunnasta riippumatta.

Ota yhteyttä sinulle sopivalla tavalla. Soita meille tai lähetä sähköpostia.

Sampo Suojala

Myyntijohtaja