MPY auttaa miestä mäessä ja yritystä liiketoiminnassa

6.2.2023

Kun System and Application Manager Mika Holmqvist tuli töihin Primehotelsille, yrityksen IT-infra oli suorastaan “joulumainen himmeli”. IT-toimittajien kilpailutuksessa MPY erottui joukosta edukseen sillä, että heillä on toimipisteitä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. ”Primehotelsilla on hotellit Varkaudessa ja Savonlinnassa. Lisäksi MPY:n palvelutarjonnan laajuus ja yrityksen koko olivat meille sopivia. Synergiaa löytyi hyvin”, Holmqvist muistelee.

Asiakassuhteen alussa hotellien IT-infra päätettiin rakentaa kokonaan uusiksi. Toimintaympäristöjä uudistettiin suoraviivaisesti keskeisimmistä toiminnoista ja tarpeista lähtien. Tämän jälkeen paikallisia toimintaympäristöjä karsittiin. Suurin ero aiempaan oli tietoliikenneympäristön muutos SD-WANista MPLS-yritysverkkoon, joka onkin ollut toimiva ratkaisu.

MPY toimittaa nyt Primehotelsille konesalipalvelut ja niiden hallinnan, Service Deskin, verkkohallinnan, asiantuntijapalvelut, käyttäjälisenssit sekä laitteita. Palvelukokonaisuus on lähes identtinen hotellista riippumatta.

Kuinka näin laajan IT-infran käyttöönotto sujui? ”MPY:llä oli hyvä projektipäällikkö, jolla oli langat sopivasti hallussa. Työt tuolloin viidessä hotellissamme etenivät yllättävän sutjakasti”, Holmqvist kertoo.

Ei mitään IT-jargonia

Henkilökunnalle perinpohjaisesti uudistetun IT-infran käyttöönotto ei juuri näkynyt. Nykyisessä arjessa näkyvin osa MPY:n läsnäoloa ovat satunnaiset yhteydenotot Service Deskiin. ”Puheluihin vastataan nopeasti ilman turhia odotusaikoja, lisäksi sähköpostin kautta tiketit liikkuvat asiallisella nopeudella. Mielestäni on hienoa, että MPY:ltä soitetaan tarvittaessa tarkennuksia vaikka respaan ja neuvotaan, mistä tarvittavat tiedot voi selvittää. He puhuvat ymmärrettävää kieltä, ei mitään IT-jargonia.”

Hotellien IT-arki rullaa nyt saumattomasti. Holmqvist nauttii toimivan tietoliikenteen ja sen myötä monien hotellin perustoimintojen stabiiliudesta: ”Olemme saaneet rautaa pois omista toimipisteistämme, eikä solmukohtia enää ole. Kun olemme tarvinneet asiantuntijapalveluita vaikkapa erilaisten integraatioiden toteuttamiseen, sopivat tekijät ovat löytyneet MPY:ltä.” Holmqvist on tyytyväinen, että MPY:ltä saa tarvittavat tuotteet ja palvelut käytännössä yhdeltä luukulta.

Positiivisesti iholla myös rankkoina vuosina

Holmqvist kiittelee MPY:n aktiivisuutta ratkaisujen ehdottamisessa. ”Passiivista palveluntarjoajaa on kilometrikaupalla, mutta me haluamme proaktiivisen kumppanin. Jos MPY havaitsee epäkohtia tai ongelmia, lippu nousee heti. Saamme ehdotuksia, mihin suuntaan asiassa kannattaisi lähteä.”

Hän mainitsee hyvänä esimerkkinä hotellitoimialan ohjelmistot, jotka eivät pyöri kaikilla palvelinversioilla. MPY huolehtii siitä, että käytettävät palvelimet olisivat aina ajan tasalla ja mahdollisimman tietoturvallisia.

MPY:stä huokuu halu ymmärtää asiakasta ja asiakkaan toimintaympäristöä. ”Pidän MPY:ssä siitä, miten he tulevat positiivisesti iholle ja ovat tarvittaessa läsnä”, Holmqvist nyökyttelee.

Kysyttäessä MPY:n tuomista hyödyistä yritykselle Holmqvist vaikenee hetkeksi. Muistiin nousevat päällimmäisenä koronapandemiavuodet, jotka rokottivat hotellitoimialaa erityisen rankasti. Vuosina, jolloin vieressä ei välttämättä ollut kollegaa, oli onneksi MPY. ”MPY:n auttava käsi ja auttavat aivot toimivat tuolloin jatkeena itselleni. Voin rehellisesti sanoa, että ilman heitä hiuksia olisi ainakin vähemmän – enkä tiedä, olisiko miestäkään enää”, Holmqvist hymähtää.

Hyvää kumppanuussuhdetta Holmqvist kuvaa seuraavasti: ”IT-kumppanin kanssa pitää olla syvä suhde, muuten kyseessä on vain laskutuskoneisto. Hyvässä kumppanuudessa on läheisyyttä ja lämpöä, siinä huolehditaan toisista. Välillä puolestaan raaka palaute on paikallaan, ettei kumpikaan lähde leijumaan. Arvostan avointa kommunikaatiota. Mitään ei pidä lakaista maton alle.”

Holmqvistin mielestä MPY sopii yritykselle, joka haluaa IT-kumppanin todella näyttävän osaamisensa ja intohimoisen asenteensa. ”Ehdottomasti suosittelen MPY:tä muillekin. Erityisesti hotelli- ja ravintolaympäristöihin he ovat saaneet hyvän koulutuksen meidän kauttamme”, Holmqvist virnistää.

Primehotels on ketju uniikkeja hotelleja ja ravintoloita, joita yhdistää sama tavoite: tulla tunnetuksi Suomen parhaasta palvelusta. Primehotelsin hotelliperheeseen kuuluvat vankilahotelli Hotel Katajanokka, Hotel Rantapuisto, Hotel Mestari ja Hotel AX Helsingissä, Hotel Sveitsi Hyvinkäällä, Hotel Oscar Varkaudessa sekä Spahotel Casino Savonlinnassa.

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

Tilaa
uutiskirjeemme!

Saat ensimmäisten joukossa tietoa toimialan puheenaiheista, uutisista sekä tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä myyntiimme!

Keskustelemme mielellämme, kuinka voisimme auttaa yritystänne modernin ICT-ympäristön luonnissa.
Myyntitiimimme palvelee valtakunnallisesti paikkakunnasta riippumatta.

Ota yhteyttä sinulle sopivalla tavalla. Soita meille tai lähetä sähköpostia.

Sampo Suojala

Myyntijohtaja