Pohjois-savolaisessa meijerissä työt sujuvat myös etänä, kun ICT-kumppani on lähellä

24.3.2023

Maitomaalla, Suomen kolmanneksi suurimmassa meijerissä, maidon matkaa siivittää vankka data. Tietokoneet seuraavat tarkasti tuotantoa raaka-aineiden lämpötiloista litramääriin ja pesukierroista tilausprosesseihin. Jotta vuosittainen 75 miljoonan maitolitran  jalostaminen voisi sujua saumattomasti, hyvällä ICT-kumppanilla on meijerille mittaamaton merkitys. Modernissa meijerissä etätyöskentelykin on arkipäivää.

MPY huolehtii Maitomaan palvelinten ja yrityksen verkon ylläpidosta sekä laitteista yhteistyössä Maitomaan huoltohenkilöstön kanssa. Käytössä on myös MPY:n Service Desk -palvelut, internet-yhteydet ja verkkoratkaisut.

Etukenossa kohti paikkariippumatonta työtä

MPY on suunnitellut ja toteuttanut Maitomaalle sekä virtuaaliverkon että langattoman lähiverkon. Näiden rakentamisen taustalla oli tarve mahdollistaa paikasta riippumaton työ ja työtavan muutos. Tässä asiassa oltiin aikaa edellä, sillä Maitomaalla etätyöt alkoivat lisääntymään jo vuosia ennen koronapandemiaa. ”Ennen etätöitä pystyi tekemään vain web-portaalin ja RDP-yhteyksien kautta. Nykyään käytössä ovat VPN-yhteydet, jotka otettiin käyttöön 2018 vuoden paikkeilla”, kertoo tehdaspalveluasentaja Janne Jetsonen.

”Työtavat ovat tosiaan muuttuneet selkeästi. Etätyö onnistuu kotoa käsin hyvin, jos toimenkuva tai tehtävä sen sallii”, toteaa Jetsonen.

Mitä vähemmän ICT näkyy, sitä paremmin asiat toimivat

Maitomaan ja MPY:n pitkä yhteistyö on alkanut vuonna 2010. Miten yhteinen sävel löytyy vuosi toisensa jälkeen?

”Kun MPY otti hommat haltuun aiemmalta IT-henkilöltä, laitteita ja ohjelmia yhdenmukaistettiin paljon. Otimme siis heti harppauksen eteenpäin. Aiemmin emme olleet niin systemaattisia, mutta MPY:n myötä kokonaisuuden hallinta helpottui”, kertoo Jetsonen.

Kuinka MPY näkyy Maitomaan arjessa?

”Meillä on periaatteena, että hyvä jos mahdollisimman vähän näkyy, koska silloin ICT-asiat toimivat”, Jetsonen naurahtaa.

Jetsonen ei muista kriittisiä ongelmatilanteita matkan varrelta. ”Joskus on saattanut verkko hetkellisesti kaatua tai olla jotain pienempää ongelmaa, mutta näistä on tiedotettu ja palvelua olemme saaneet aina ripeästi.”

Arvona asiakaskeskeisyys

MPY:lle ropisee pisteitä asiakaskeskeisyydestä. ”MPY hoitaa asioita sinnikkäästi ja ystävällisesti. Koskaan emme jää yksin ongelmiemme kanssa. He syventyvät pieneenkin ongelmaan ja haluavat hoitaa sen loppuun asti”, Jetsonen kiittelee.

Maitomaan markkinointipäällikkönä työskentelevä Laura Äimälä-Heiskanen kertoo käyttäjänä esimerkin tilanteesta, jossa toistuvaan IT-ongelmaan löytyi apu MPY:n Service Deskin kautta. ”Aiemmin en saanut millään VPN-yhteyttä toimimaan kotitoimistolla. Selain ei tallentanut TLS-rukseja, ja kirjautumisongelma jatkui kerta toisensa jälkeen. Tällaiset tekniset haasteet vaikuttavat suoraan päivän työn tuloksellisuuteen. MPY:llä on meille iso merkitys myös siksi, että talomme oma IT-henkilö on käytettävissämme vain osan viikosta.”

ICT-kumppanuus tuo hyötyjä liiketoimintaan

Maitomaalle kotimaisuus on tärkeä arvo, ja kumppaneilta edellytetään toiminnassaan eettisten toimintatapojen noudattamista. MPY:n kohdalla rastit osuvat näihin ruutuihin hienosti. ”MPY:ssä erityisen ilahduttavaa on se, että he ovat lähellä. MPY on kokemuksemme mukaan luotettava kumppani”, kertoo Jetsonen.

Kumppanuus MPY:n kanssa merkitsee Maitomaalle myös sitä, että he tuntevat asiakkaansa liiketoiminnan sekä ”talon tavan” toimia. Jetsonen laskeskelee pitävänsä yhteyttä MPY:n yhteyshenkilön kanssa melkeinpä viikoittain. Kokonaiskuvaa ja palveluiden ajantasaisuutta käydään läpi pari kertaa vuodessa.

Asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen tuo tullessaan monenlaisia hyötyjä. ”MPY:n ansiosta ICT toimii ja meiltä säästyy aikaa. MPY tarjoaa ratkaisuja, joilla pystymme tukemaan paremmin liiketoimintaamme. Meille on ehdotettu esimerkiksi SSO:ta. Harkitsemme sen käyttöönottoa, kunhan nykyisten palvelinten uusintaprojekti saadaan päätökseen”, Jetsonen kertoo.

”Suosittelen MPY:tä, sillä heillä palvelu on joustavaa. He ottavat asiakkaan huomioon – olipa kyse pienestä tai suuresta yrityksestä”, summaa Jetsonen.

Osuuskunta Maitomaa on itsenäinen, Suonenjoella toimiva meijeri. Vuodesta 1915 saakka toiminut meijeri jalostaa vuosittain 75 miljoonaa litraa lähimaitoa raejuustoksi, voiksi, nestemaidoksi, jogurteiksi ja UHT-tuotteiksi. Maitomaa valmistaa myös kauratuotteita. Omien tuotteidensa lisäksi Maitomaa tekee sopimusvalmistustuotteita muun muassa Olville. Maitomaalle on myönnetty lehmien hyvinvointia mittaava Welfare Quality® -sertifikaatti.

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme:

Tilaa
uutiskirjeemme!

Saat ensimmäisten joukossa tietoa toimialan puheenaiheista, uutisista sekä tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä myyntiimme!

Keskustelemme mielellämme, kuinka voisimme auttaa yritystänne modernin ICT-ympäristön luonnissa.
Myyntitiimimme palvelee valtakunnallisesti paikkakunnasta riippumatta.

Ota yhteyttä sinulle sopivalla tavalla. Soita meille tai lähetä sähköpostia.

Sampo Suojala

Myyntijohtaja