Selkeys, laatu, palvelu – sitä on paras IT-kumppanuus Lumme Energialle

4.8.2022

CDO Kari Järvisen tullessa Lumme Energialle keväällä 2020 yrityksen IT-palvelut tulivat Suur-Savon Sähkön kautta. Yhteisesti sovitun suunnitelman mukaisesti Lumme Energian perustietotekniikkaympäristö eriytettiin omaksi kokonaisuudekseen vuoden 2020 aikana. Käytännössä tämä tarkoitti IT-palvelukumppaneiden kilpailutusta ja valintaa sekä käyttöönottoprojektin toteutusta valitun kumppanin kanssa.

– Olen toiminut sekä palvelutuottajan että -ostajan puolella IT-palveluiden suhteen. Minulla oli selvä kuva siitä, miten halusin yrityksen uuden IT-kumppanin kilpailuttaa – tarvittava palvelukokonaisuus, niihin kytketyt kustannusrakenteet sekä palvelun laatu ratkaisivat. Minulla oli lisäksi mielikuva siitä, millaista IT-infrastruktuuria haluan lähteä rakentamaan, joten nykyaikaiset ratkaisut olivat myös ehdottomia, Järvinen summaa IT-kilpailutuksen.

Kilpailutus päättyi kesäkuussa 2020, jonka päätteeksi Lumme Energian IT-kumppaniksi valikoitui MPY. Syksyllä alkaneen käyttöönottoprojektin jälkeen Lumme Energian uusi IT-infrastruktuuri oli toiminnassa vuodenvaihteessa. Jo nyt Järvinen on vakuuttunut siitä, että valinta ei olisi voinut olla parempi.

– MPY oli meille selkeä valinta. Heillä oli eheä palvelukokonaisuus tarjolla ja kaikille palveluille oli sekä selkeät kuvaukset että sopimus- ja hinnoittelurakenteet. Kumppanuuden alusta saakka olen ollut positiivisesti yllättynyt MPY:n palveluasenteesta ja -osaamisesta. Jatkuvien palveluiden päivittäinen operointi kyvykkäästi ja asenteella on heillä omaa luokkaansa – heidän tekniset asiantuntijansa eivät luovuta ongelmia asiakkaan vastuulle, vaan käyttäjiä tuetaan ja haetaan keinoja, joilla ongelma saadaan ratkaistua, Järvinen sanoo.

Proaktiivisuus on jo poikinut tulosta

Taustansa vuoksi Järvinen tuntee IT-palvelutuotannon toimintaprosessit, joiden mukaan myös MPY toimii. Lisäksi Järvisen kokemuksen mukaan toimittajakentän tarjooma ja hintataso eivät vaihtele suunnattomasti eri toimijoiden välillä. Siitä huolimatta MPY on tähän asti paras kumppani, jonka kanssa hän on ollut alalla tekemisissä.

– Monesti IT-toimijoista jää mielikuva, että kumppanina on kasvoton kone, joka vain reagoi tarpeisiin ja pyrkii täyttämään ne, mutta kehitystoiveet “hukkuvat koneeseen”. MPY:llä puolestaan on proaktiivinen ote ja sitoutuminen asiakkaaseen. Heidän toiminnasta tulee tunne, että he oikeasti seuraavat palveluympäristön kehittymistä, toimintaa ja järjestelmien käyttötarkoitusta. Niistä syntyvien havaintojen perusteella saamme ehdotuksia siitä, miten toimintaa voitaisiin parantaa, Järvinen summaa.

Hän lisää, että tällaisten ehdotusten perusteella maaliskuussa päivitettiinkin jo tietoturvan hallintajärjestelmää alkuperäisestä siten, että hälytysten aiheuttaja saadaan entistä paremmin kiinni.

Kattava palveluvalikoima oikeaan tarpeeseen

MPY:n Lumme Energialle tuottama palveluvalikoima on laaja. Järvinen sanoo, että vuodenvaihteesta asti MPY on tuottanut työasemapalvelut ja mobiililaitteiden tukipalvelut sekä niihin liittyvät hankinnat, ylläpidon ja tukipalvelut tietoturvaa ja etähallintaa myöten. Lisäksi Lumme Energialle on rakennettu Microsoft Azure -pohjainen pilviympäristö, josta suurimmaksi osaksi tuotetaan yrityksen tarvitsema IT-kapasiteetti.

– Meillä on myös muutamien palveluiden osalta käytössä MPY:n konesalipalvelu. Olemme pyrkineet ekologisista syistä hankkimaan mahdollisimman paljon palveluita pilvestä, ettei meidän tarvitsisi perustaa konesaleja tai sijoittaa palvelimia paikallisesti. Joihinkin palveluihin liittyy kuitenkin teknisiä syitä, minkä takia niitä tuotetaan MPY:n konesalista, Järvinen lisää.

MPY on myös rakentanut yritykselle tietoliikenneyhteydet, niiden palomuurit ja internet-yhteydet Lumme Energian toimipisteiden välille sekä etäyhteyspalvelut sekä tulostuspalvelut. Kaiken toki kattaa vielä MPY:n tietoturvapalvelut, jotta yrityksen toiminta on jatkuvasti turvattu.

– Laitteet olemme hankkineet kolmen vuoden rahoitussopimuksella, jonka jälkeen oletuksena ne kierrätetään asianmukaisesti. Näin toteutamme myös IT-hankinnoissamme ekologisia arvoja, joita tarjoamme myös asiakkaillemmekin, Järvinen toteaa.

Jatkossakin samaan malliin proaktiivisesti kehittämällä

Puolen vuoden Sisäistyspalvelu-kumppanuuden jälkeen Järvinen on erittäin tyytyväinen toteutettuun IT-infrastruktuuriin. Operatiivinen arki on mutkatonta ja MPY:n proaktiivinen palveluasenne on jo tuottanut selkeitä etuja Lumme Energian toiminnalle.

– Meillä on MPY:n asiakasvastaava Topi Piilosen kanssa toimiva yhteistyösuhde. Olemme useita kertoja kuussa yhteydessä, minkä lisäksi tekniset asiantuntijat hoitavat päivittäisen operatiivisen toiminnan moitteetta. Olemme myös saaneet lähtöjä siihen, miten palvelukokonaisuutta voidaan kehittää pidemmällä aikajänteellä. Toivonkin, että jatkamme samaan malliin. Kehityksen nimissä kuitenkin sanottakoon, että jatkossa otamme mielellämme vastaan tilannepäivityksiä teknologiakumppaneilta sen osalta, miten uudet teknologiset ratkaisut voisivat sopia toimintaamme. Niitä olemme jo nytkin saaneet ajoittain, mutta tavoitteena olisi löytää tämän tyyppisille asioille enemmän aikaa jatkossa myös omasta kalenterista, Järvinen sanoo tyytyväisenä.

Oletko sinäkin luomassa uutta IT-infrastruktuuria tai kaipaisit kumppania, joka sisäistäisi sinun liiketoimintasi tarpeet?

Ota meihin yhteyttä (linkki yritysten yhteydenottolomakkeelle), niin me autamme sinua mielellämme kehittämään sinunkin yrityksesi tietohallinnosta liiketoimintalähtöisen.

Lumme Energia Oy on energia-alan uudistaja, joka toimittaa sähköenergiaan liittyviä kokonaisratkaisuja ja luo lisäarvoa asiakkailleen. Lumme auttaa asiakkaitaan vaikuttamaan oman ympäristönsä kestävään kehitykseen ja varmistamaan parhaat palvelut jokaiseen tarpeeseen nyt ja tulevaisuudessa. Yhdessä tytäryhtiö Solarigo Systems Oy:n kanssa Lumme Energia on Suomen suurin kotimaista uusiutuvaa aurinkosähköä tarjoava suomalainen energiayhtiö. Solarigo investoi aurinkosähköjärjestelmiin, toimittaa aurinkosähköä paikan päällä tuotettuna sekä toimittaa asiakkailleen kokonaisia aurinkosähköjärjestelmiä. Solarigo konserniin kuuluu myös Suomen suurinta aurinkovoimalaa operoiva Nurmon Aurinko Oy.